Björn Wellhagen
Nyhet Bransch 3 maj 2018

Välkommen Björn!

I februari blev det klart att Björn Wellhagen skulle ta över rollen som Mäklarsamfundets nya VD och nu är han på plats. Nyhetsbrevet Fastighetsmäklaren fångade upp Björn mellan möten och pressfotografering för att ställa några frågor om hur han upplever sin första dag på jobbet.

Björn Wellhagen har arbetat med bygg- och bostadsfrågor i 30 år. Björn kommer närmast från en tjänst som näringspolitisk chef på Sveriges Byggindustrier. Dessförinnan har Björn arbetat på bland annat Regeringskansliet, olika myndigheter, organisationsvärlden och i egen verksamhet.

Igår var din första dag på Mäklarsamfundet, hur känns det?
– Mycket roligt och inspirerande, nu gäller det för mig att ha öppna ögon och öron och lära känna medarbetare, medlemmar och branschen närmare.

Vad var det som lockade med fastighetsmäklarbranschen och rollen som VD för Mäklarsamfundet?
– Bostadsfrågor har alltid intresserat mig och nu får jag möjlighet att bredda mig genom att se dem från ytterligare en vinkel.

Vad kommer du göra under dina första veckor?
– Lära känna medarbetare och uppdatera mig på aktuella frågeställningar, då tänker jag främst på GDPR som börjar tillämpas i slutet av maj och Mäklarsamfundets tjänst Bopriskoll som nu är i slutfasen av sin utveckling. Jag kommer också att arbeta med förberedelserna inför Mäklarsamfundets närvaro i Visby under Almedalsveckan.

Vad är kvalitet i mäklartjänsten enligt dig?
– En trygg, kunnig och närvarande person som bidrar med service och kunskap till både säljare och köpare genom hela affären, från ax till limpa. Kundens behov måste alltid vara i centrum.

För vissa är du ett nytt ansikte i branschen medan andra känner igen dig. Beskriv dig själv med tre ord!
– Optimistisk, strategisk och nyfiken.

Vad gör du på din fritid?
– Jag älskar att spela golf, lyssna på musik och fotografera.

Skapad 3 maj 2018
Uppdaterad 22 mars 2023
Mäklarsamfundet Ny på jobbet