Carina Pagil
Nyhet Medlem 20 augusti 2020

Lär känna styrelsen – Carina Pagil från Göteborg

I Mäklarsamfundets styrelse sitter engagerade fastighetsmäklare och företagsledare från olika delar av landet och från både stora och små företag. För att du som medlem ska lära känna våra förtroendevalda bättre startar vi nu intervjuserien "Lär känna styrelsen".

Först ut är styrelsens senaste tillskott, Carina Pagil från Göteborg.

Vem är du?
Jag är en av Sveriges alla fantastiska fastighetsmäklare som, precis som mina andra kollegor i branschen, jobbar hårt och många timmar för att hjälpa landets alla bostadskunder med en av deras viktigaste affärer i livet.

Jag brinner otroligt mycket för branschen och har sedan flera år tillbaka valt att engagera mig aktivt i Mäklarsamfundet. Jag är både stolt och glad över att jag nu blev invald i styrelsen och det känns otroligt inspirerande att få vara delaktig i utvecklingen framåt för Sveriges mäklarkår.

Vad har du för bakgrund i branschen?

Jag har varit verksam som fastighetsmäklare i Göteborg sedan 2004. Idag arbetar jag för ERA Gothia där jag ansvarar för två kontor. Är vice ordförande i Mäklarsamfundets Västsvenska krets där jag varit aktiv i styrelsen i 10 år. Jag har tidigare också suttit i valkommittén för Mäklarsamfundets huvudstyrelse i två omgångar.

Vad är det bästa med fastighetsmäklaryrket? Vad är mindre bra?

Fastighetsmäklaryrket är väldigt fritt och ständigt utvecklande. Oavsett hur många år man har jobbat finns det alltid något nytt att lära sig. Egot stimuleras naturligtvis av lyckade affärer med nöjda kunder.

Mindre bra är att branschen fortfarande brottas med otrygga anställningsvillkor där jag ser att vi tappar många duktiga fastighetsmäklare på vägen. Jag vill tro att vi kan hitta en lösning där så småningom.

Ditt bästa råd till en nybakad fastighetsmäklare på väg in i branschen? 

Var beredd på att jobba hårt och ha tålamod. Välj din arbetsgivare med omsorg. Våga tro på dig själv men var också lyhörd för att alltid vilja lära dig mer. Ju mer påläst och trygg du är i din roll, så mycket roligare blir själva säljandet.

Vilka frågor brinner du för och vad vill du driva i din roll som styrelseledamot i Mäklarsamfundet?

Den allmänna uppfattningen av fastighetsmäklaren och vårt anseende samt hur vi uppnår en bättre lönsamhet i branschen. Idag finns det många aktörer som skor sig på mäklarkåren men sällan höjer deras anseende.

Efter närmare 10 år i kretsstyrelse brinner jag också för våra lokala mäklare ute på fältet. Dels att få dem mer delaktiga i det fantastiska nätverk som Mäklarsamfundet erbjuder. Jag är också övertygad om att Mäklarsamfundets utvecklingsprojekt kommer att bidra till att underlätta mäklarens vardag. 

Branschen förändras och utvecklas hela tiden, vilka ser du som de riktigt stora framtidsfrågorna för fastighetsmäklarbranschen? 

Med teknikens utveckling och andra aktörers strävan att göra avans på vår bransch kommer arbetsuppgifterna förmodligen att se annorlunda ut framöver. Mäklarens expertis kommer då att bli ännu viktigare att lyfta fram så att man fokuserar på nyckelvärdet i mäklarrollen.

Det första du hade gjort om du var bostadsminister? 

Plockat fram hela verktygslådan för att få en ökad rörlighet och en högre omsättningshastighet på bostäder.


FAKTARUTA:

Namn:  Carina Pagil
Bor: Centrala Göteborg
Familj: Sambo och hund på deltid
År i yrket: 16 år
År som aktiv i Mäklarsamfundet: 10 år
Oanad talang: Jag har grymma reseledar-skills 😊


Antingen-eller frågor

Bostadsrätt eller villa

Göteborg eller New York?
Helst lite av båda

Hemmakväll eller utekväll?

Gymmet eller löpspåret?

Skräckfilm eller romantisk komedi?

Mecklarna eller Hemnetknarkarna?

Skapad 20 augusti 2020
Uppdaterad 3 mars 2023
Mäklarsamfundet