Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Justus Wahlström
Medlem
1 december 2022
Fastighetsmäklarveteranen Justus Wahlström firar i år 50 år i yrket. Han berättar den otroliga berättelsen om hans första förmedling, när kollegorna åkt iväg på semester under hans första jobbvecka. Men också om hur man kan tänka i upp- och nedgångar och hur man får en lika lång och hållbar karriär som han själv haft.
Fakturering
Medlem
25 november 2022
Nu är det snart dags att lägga ett turbulent 2022 bakom oss. Inflationen påverkar kostnaden för både varor och tjänster. Det innebär ökade kostnader även för Mäklarsamfundet. Samtidigt gör det utmanande läget på bostadsmarknaden det ännu viktigare att värna om dig som medlem. Därför har vi beslutat att hålla avgifterna oförändrade, trots att det kommande året rymmer flera satsningar på stärkt medlemsnytta.
Mathilda Raninger
Medlem
17 november 2022
Den här veckan har Mäklarsamfundet intervjuat Mathilda Raninger från Linköping, verksam fastighetsmäklare sedan 24 år tillbaka. Hon berättar bland annat om hur en fastighetsmäklare som inte tidigare mäklat på en avvaktande marknad ska tänka och agera i rådande läge.
Lavass Mäkleri
Medlem
17 november 2022
Mäklarsamfundet har tagit ett snack med Eva Rundqvist, VD för Lavass Mäkleri och Anders Svennefalk som påbörjat sin praktik där efter att de hamnat vid samma bord på Stockholmskretsens evenemang på Historiska museet i oktober. De berättar om värdet av kretsträffar och att nätverka i branschen.
Guy Wallster
Medlem
3 november 2022
Mäklarsamfundet har tagit ett snack med Guy Wallster, fastighetsmäklare och styrelseordförande mellan 2010 – 2013. Med över 40 år i branschen ger han sina bästa tips för en lång och aktiv karriär, samt råd till den fastighetsmäklare som inte varit med om den avvaktande marknad vi ser nu – vi frågar också hur han tycker att Mäklarsamfundet egentligen skött sig sedan hans ordförandeskap.
Peter Barsk
Medlem
20 oktober 2022
Peter Barsk har kallats för Sveriges nordligaste mäklare – Mäklarsamfundet har tagit ett snack med honom om hur det är att vara fastighetsmäklare i Kiruna, en stad som just nu håller på att flyttas. Han får också frågor om vad de största utmaningarna i fastighetsmäklarens vardag är och vilka råd han skulle ge till köpare och säljare just nu.
Penningtvätt
Medlem
20 oktober 2022
Fastighetsmäklare är en av tre yrkeskategorier som den europeiska polisbyrån Europol pekar ut som särskilt utsatta för penningtvätt kopplad till grov organiserad brottslighet. I detta seminarium går vi igenom hur utbrett problemet är i Sverige och vad du som fastighetsmäklare kan göra åt det.
Se över uppgifter
Medlem
20 oktober 2022
Snart är det dags för Mäklarsamfundets årliga fakturering och för att allting ska bli korrekt är det viktigt att du ser till att de uppgifter som finns registrerade på dig fortfarande stämmer. Läs vidare för att ta reda på hur.
Joakim Westerlind
Medlem
6 oktober 2022
Den här veckan har vi intervjuat Joakim Westerlind Wiklund, VD och ägare på Bjurfors Åre och Vemdalen. Han berättar bland annat om sina tankar om en marknad som är betydligt lugnare än den vi sett de senaste två åren, om Åres unika kvaliteter och vad hans bästa råd till en orolig köpare eller säljare just nu är.
Penningtvätt
Medlem
6 oktober 2022
Samordningsfunktionens omvärldsbevakning av penningtvätt och finansiering av terrorism skickas ut 3–4 gånger om året. Den hjälper dig att få en helhetssyn på den problematik som finns och rapporterar om nyheter, domar, tillsyn och annat inom bland annat fastighetsmäklarbranschen.