Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Mäklarpanelen
Medlem
22 februari 2024
Att fastighetsmäklaryrket, med helg- och kvällsjobb och förväntan på hög tillgänglighet, kan bli stressigt emellanåt kan du som läsare förmodligen skriva under på. Men hur hanterar och förebygger man den stressen egentligen? Den här veckan delar mäklarpanelen med sig av sina bästa råd.
Louise Åhl Rosell
Juridik, Medlem
22 februari 2024
Mäklarsamfundet har gjort en kollektiv upphandling av en ansvarsförsäkring, som samtliga medlemmar i Mäklarsamfundet kan välja att anslutas till. Från årsskiftet gäller nu nya, förhöjda, ersättnings- och självrisknivåer.
Elin Bornesäter
Medlem
8 februari 2024
Den här veckan intervjuar vi Elin Bornesäter som är fastighetsmäklare och varumärkesägare. Hon berättar om sin syn på vikten av hållbarhet över tid och om hennes beslut att aldrig arbeta med mer än fyra aktiva förmedlingar åt gången, varför hon tror att digitaliseringen är branschens största framtidsfråga och på vilket sätt Bobutiker kan vara en kvarleva från en svunnen tid.
Mäklarpanelen
Medlem
7 februari 2024
Vad ska man tänka på när man är på väg in i fastighetsmäklaryrket? Den här veckan frågade vi vår mäklarpanel – bestående av Pia-Lotta Svensson, Simon Svedlund och Katarina Ljung vilka råd de hade velat ge till själva när de inledde sina karriärer.
Margareta Rönnqvist
Medlem
7 februari 2024
Margareta Rönnqvist har arbetat som fastighetsmäklarassistent på Fastighetsbyrån i Kinna i 37 år och nu går kontorets spindel i nätet slutligen i pension vilket resulterade i medieuppbåd och intervjuer. Mäklarsamfundet ringde upp henne för att höra om det bästa med yrkesrollen, de största förändringarna genom åren – och vilket råd hon skulle vilja ge till den som är nyfiken på yrket.
Mäklarsamfundets årsmöte 2024
Medlem
25 januari 2024
Den 23 maj är det äntligen dags – då intar vi och branschen Jacy’z för att möta försommaren med årsmöte, mingel och fest i Pachanga med utsikt över Göteborg City. Så markera datumet i kalendern redan nu!
Bo Collryd
Medlem
24 januari 2024
Bo Collryd har varit verksam fastighetsmäklare i Värnamo i över 40 år. Han berättar om de stora förändringarna som skett i branschen sedan dess, marknadsföring genom små svartvita foton i lokaltidningen, de ödesdigra dagarna då räntan steg till 500 procent och ett beslut som kanske verkade dumdistrigt – men som han aldrig behövt ångra.
Mäklarpanelen
Medlem
24 januari 2024
2023 innebar en trögare marknad än vanligt. Det finns tecken på ett ljus i tunneln – med en förmodat nådd räntetopp och till och med räntesänkningar i närtid, men trots det kan det dröja innan marknaden vaknar till ordentligt. Därför bad vi vår mäklarpanel att dela med sig av deras bästa knep för hur man håller sig motiverad och engagerad under perioder då marknaden är trög.
Mäklarsamfundet
Medlem
22 januari 2024
I samband med årsfaktureringen har vi alltid lite extra hårt tryck på vår ekonomi- och servicemail och vår telefonväxel. Det är många som vill uppdatera sina kontaktuppgifter, har bytt företag eller har ändrat andra förutsättningar för medlemskapet. Detta gör att vår vanliga svarstid är lite längre än vanligt, det kan ta upp emot en vecka att få svar. Betalningsvillkoren är 20 dagar och förfallodatum på fakturorna sätts då 20 dagar från fakturadatum.
Årsfaktureringen
Medlem
11 januari 2024
Nästa vecka påbörjar vi faktureringen av medlemskap och försäkring för 2024. Fakturorna skickas med e-post och därför ber vi dig hålla ett extra öga på din inkorg. Här är det du behöver känna till.