Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Mäklarsamfundet
Konsument, Medlem
18 maj 2022
Torsdagen den 19 maj är telefonväxeln stängd pga årsmöte.
Flytt
Medlem
5 maj 2022
Sponsrat från WTW. Det är en stor affär att köpa eller sälja en bostad. När världen gungar kan det dessutom kännas extra skönt att kunna gå vidare på riktigt efter att ha sålt sin bostad och lämnat över nycklarna till den nya ägaren.
Katarina Renghammar
Medlem
5 maj 2022
Hur mäklar man i med- och motgång? Vad är den största utmaningen i vardagen för en fastighetsmäklare och varför ska man vara medlem i Mäklarsamfundet? Vi har snackat med veckans medlemsröst, Katarina Renghammar – som ”föddes in i” fastighetsmäklaryrket och mäklar i Halmstad.
Padel
Medlem
5 maj 2022
Vi kan glatt meddela att det blir fullt hus på Ellery Beach House i maj. Anmälan till årsmötet är stängd, men det går fortfarande att anmäla sig till golfen och/eller padelturneringen i anslutning till årsmötet.
Gregers Winbo
Medlem
21 april 2022
Hur kommer det sig att man väljer att specialisera sig på jord- och skogsfastigheter, varför kan en försäljning av en gård ta upp till ett år och hur kan Lantmäteriet sätta käppar i hjulet för fastighetsmäklaren? Vi har intervjuat jord- och skogspecialisten Gregers Winbo som startade sin mäklarfirma precis innan pandemin lamslog världen.
Biktfadern
Medlem
7 april 2022
Mäklarsamfundet passar på att skicka med en tidig påskhälsning till alla medlemmar. Men inte nog med det, vi anordnar också en liten påsktävling. Se till att anmäla dig till årsmötet innan den 13 april med vår kod så är du med och tävlar om en session av konceptet biktfadern.
Mäklarsamfundet
Medlem
7 april 2022
Den 4 april skickades kallelse/dagordning samt styrelsens propositioner till Mäklarsamfundets ordinarie årsmöte den 19 maj till samtliga medlemmar i Mäklarsamfundet. Separat även via epost till kretsarnas ordförande samt företrädare för företagsdelegaterna. Handlingarna är publicerade på Mäklarsamfundets webbplats.
Dolda fel-försäkring bostadsrätt
Medlem
7 april 2022
Vill du då även kunna erbjuda dina kunder trygghet i form av en försäkring som gäller även efter att affären är avslutad och kunden sedan länge lämnat sin sålda bostadsrätt? Vi pratar förstås om en dolda fel-försäkring, eftersom säljaren ansvarar för dolda fel i två år efter försäljning.
Marielle Andersson
Medlem
7 april 2022
Vi tog ett snack med Marielle H Andersson från Mäklarringen och Stockholmskretsens styrelse om marknaden i Nacka, varför hon valde att bli fastighetsmäklare – men framför allt, om Mäklarsamfundets årsmöte och hennes deltagande i vår padelturnering.
Mäklarsamfundets ramverk för en professionell mäklartjänst
Medlem
24 mars 2022
Du vet väl att Mäklarsamfundet har tagit fram ett ramverk som preciserar vad som ska ingå i en professionell mäklartjänst? Ramverket ska ses som ett komplement till Mäklarsamfundets stadgar. I vissa delar ställs högre krav än vad som följer av god fastighetsmäklarsed och fastighetsmäklarlagen.