Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Kallelse/dagordning
Medlem
25 mars 2021
Den 25 mars skickades kallelse/dagordning samt styrelsens proposition till Mäklarsamfundets ordinarie årsmöte den 18 maj 2021 till samtliga medlemmar i Mäklarsamfundet. Separat även via epost till kretsarnas ordförande samt företrädare för företagsdelegaterna. Handlingarna är publicerade på Mäklarsamfundets webbplats.
Valkommittén söker kandidater
Medlem
25 mars 2021
Vi söker framtida ledamöter till Mäklarsamfundets styrelse och behöver din hjälp. Känner du någon som, med kunskap, erfarenhet och engagemang, vill vara med och forma framtidens Mäklarsamfund?
Mäklarsamfundet
Medlem
18 februari 2021
I samband med årsfaktureringen har vi alltid lite extra hårt tryck på vår ekonomi- och servicemail och vår telefonväxel. Det är många som vill uppdatera sina kontaktuppgifter, har bytt företag eller har ändrat andra förutsättningar för medlemskapet. Detta gör att vår vanliga svarstid är lite längre än vanligt, det kan ta upp emot en vecka att få svar. Dessutom har det pga implementering av ett nytt medlemssystem, blivit en del fel med dubbelfakturor samt fel i betalningsvillkoren på en del fakturor. Betalningsvillkoren är som tidigare 20 dagar och förfallodatum på fakturorna sätts då 20 dagar från fakturadatum.
Covid-19
Medlem
15 februari 2021
Mot bakgrund av rådande pandemi tog Mäklarsamfundet i mitten av mars 2020 fram allmänna råd och rekommendationer till medlemmarna. Med anledning av den fortsatta spridningen av viruset och nya rekommendationer från myndigheterna har vi per den 15/2-2021 uppdaterat våra rekommendationer. Vi uppmanar alla medlemmar att följa dem.
Årsfakturering
Medlem
11 februari 2021
Ta del av uppdaterad status gällande vår årsfakturering.
Mäklarsamfundet
Medlem
28 januari 2021
Ni är flera som har hört av sig till oss med frågor om när fakturan för medlemskap i Mäklarsamfundet under 2021 kommer. På grund av pågående implementering av ett nytt medlemsregister kommer årets faktura att skickas ut något senare än vanligt. Räkna med att fakturan kommer i början av februari.
Johan Engström
Medlem
28 januari 2021
Vi fortsätter med vår intervjuserie där ni läsare får lära känna vår styrelse mer på djupet. Nu är det dags för Fastighetsbyråns vd, Johan Engström, att dela med sig av sina bästa tips till en nybakad fastighetsmäklare, spå branschens framtid och svara på om det egentligen är Hemnetknarkarna eller Mecklarna som är bäst.
Björn Wellhagen
Medlem
13 januari 2021
Bäste medlem, 
Vi har nu lagt ett på många sätt extremt och utmanande år bakom oss. Istället blickar vi framåt mot 2021, som förhoppningsvis kommer innebära en gradvis förflyttning till normalitet. Men, allt är fortfarande långt ifrån som vanligt. Först och främst måste vi konstatera att fastighetsmäklarbranschen och bostadsmarknaden klarade sig igenom ett av de mest prövande åren för det svenska samhället och ekonomin på många, många år. Att köpare och säljare kunde fortsätta mötas och i trygghet genomföra sina bostadsbyten var till stor del på grund av att alla ni hårt arbetande fastighetsmäklare var så snabba med att ställa om. 2021 blir vaccinets år, men tills en tillräckligt stor del av befolkningen är vaccinerade gäller fortsatt att visningar, kundmöten och liknande situationer måste genomföras med hänsyn till gällande rekommendationer.
God jul & gott nytt år önskar Mäklarsamfundet
Medlem
9 december 2020
Nu börjar ett märkligt år gå mot sitt slut. Det har varit prövande för hela samhället och fastighetsmäklarbranschen har fått göra många omställningar, samtidigt som bostadsmarknaden lyckats stå sig stark. Jag vill passa på att önska alla läsare en god jul och ett riktigt gott nytt år.
Stämmer dina uppgifter?
Medlem
26 november 2020
Har du bytt namn, adress eller arbetsplats under året?