Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Covid-19
Medlem
14 januari 2021
Mot bakgrund av rådande pandemi tog Mäklarsamfundet i mitten av mars 2020 fram allmänna råd och rekommendationer till medlemmarna. Med anledning av den fortsatta spridningen av viruset och nya rekommendationer från myndigheterna har vi per den 14/1-2021 uppdaterat våra rekommendationer. Vi uppmanar alla medlemmar att följa dem.
Björn Wellhagen
Medlem
13 januari 2021
Bäste medlem, 
Vi har nu lagt ett på många sätt extremt och utmanande år bakom oss. Istället blickar vi framåt mot 2021, som förhoppningsvis kommer innebära en gradvis förflyttning till normalitet. Men, allt är fortfarande långt ifrån som vanligt. Först och främst måste vi konstatera att fastighetsmäklarbranschen och bostadsmarknaden klarade sig igenom ett av de mest prövande åren för det svenska samhället och ekonomin på många, många år. Att köpare och säljare kunde fortsätta mötas och i trygghet genomföra sina bostadsbyten var till stor del på grund av att alla ni hårt arbetande fastighetsmäklare var så snabba med att ställa om. 2021 blir vaccinets år, men tills en tillräckligt stor del av befolkningen är vaccinerade gäller fortsatt att visningar, kundmöten och liknande situationer måste genomföras med hänsyn till gällande rekommendationer.
God jul & gott nytt år önskar Mäklarsamfundet
Medlem
9 december 2020
Nu börjar ett märkligt år gå mot sitt slut. Det har varit prövande för hela samhället och fastighetsmäklarbranschen har fått göra många omställningar, samtidigt som bostadsmarknaden lyckats stå sig stark. Jag vill passa på att önska alla läsare en god jul och ett riktigt gott nytt år.
Stämmer dina uppgifter?
Medlem
26 november 2020
Har du bytt namn, adress eller arbetsplats under året?
Saki Carapanos
Medlem
11 november 2020
Mäklarsamfundet fortsätter med sin intervjuserie av styrelsen och har nu kommit till Saki Carapanos från Hökarängen, som gick från bankjobb till mäkleriet och ser digitaliseringen som den riktigt stora framtidsfrågan för fastighetsmäklarbranschen.
Senaste datum för utträde ur Mäklarsamfundet
Medlem
11 november 2020
För att inte bli betalningsskyldig för 2021 ska skriftlig begäran om utträde inkomma till Mäklarsamfundet senast den 1 december 2020. Ska du inte fortsätta arbeta som fastighetsmäklare måste du även avregistrera dig hos Fastighetsmäklarinspektionen, senast den 31 december. Mäklarsamfundets fakturering sker i mitten av januari 2021.
Branschrapporten Fakta & Nyckeltal
Medlem
11 november 2020
Nu pågår arbetet med Mäklarsamfundets årliga branschrapport, den mest heltäckande kunskapskällan om branschen. I rapportens kanske allra viktigaste del besvarar alla ni medlemmar frågor om er arbetssituation och förutsättningarna för att arbeta som fastighetsmäklare. En länk till undersökningen finns i din inkorg. Missa inte chansen att göra din röst hörd!
Covid-19
Medlem
6 november 2020
Med anledning av den tilltagande smittspridningen i stora delar av landet och skärpta rekommendationer och allmänna råd i flera regioner har Mäklarsamfundet uppdaterat våra rekommendationer till medlemmarna. Vi uppmanar samtliga medlemmar att följa rekommendationerna nedan. Det är inte bara viktigt ur samhällsperspektiv. För tillfället pågår även tillsynsärenden hos Fastighetsmäklarinspektionen där en del av ärendet rör frågan om fastighetsmäklaren under en mycket välbesökt visning vidtagit tillräckliga åtgärder för att begränsa antalet besökare och i övrigt verkat för att begränsa risken för smittspridning.
I huvudet på din kund
Medlem
28 oktober 2020
Magnus har pratat med dina kunder, vill du veta om vad? Pierre berättar om hur statistiken ser ut i ditt område samt presenterar spännande nyheter från Hemnet.
Energiförbrukning värdet på småhus
Medlem
28 oktober 2020
Mäklarsamfundet deltar i ett nätverk om energieffektivitet i småhus och om hur det kan påverka fastighetsvärdet och öppna upp marknaden för grön finansiering. Nu vänder vi oss till dig som medlem och fastighetsmäklare för hjälp i frågan.