Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Mäklarsamfundets årsmöte 2025
Medlem
7 juni 2024
Datum och stad för Mäklarsamfundets årsmöte 2025 är fastställt. Se till att markera den 22 maj 2025 i kalendern för då är det nämligen dags – den här gången hålls årsmötet i Stockholm.
Sommarändringar
Medlem
7 juni 2024
För att vår medlemshantering ska gå smidigt är det viktigt att vi har korrekta uppgifter om dig och att du ser till att uppdatera dem om du till exempel slutar eller byter arbetsplats. Så här gör du det.
Glad sommar
Medlem
7 juni 2024
Semestrar och lata dagar i hängmattan närmar sig med stormsteg – och nyhetsbrevet Fastighetsmäklaren vill passa på att önska dig en riktigt härlig sommar. Nästa nyhetsbrev, fullproppat med nyheter om bostadsmarknaden och branschen, skickas ut den 22 augusti.
Mäklarpanelen
Medlem
7 juni 2024
Tidigare medverkande i mäklarpanelen har vittnat om de många missförstånd och myter som finns kopplat till yrket och branschen. Den här veckan får Erika Aspenberg, Guy Wallster och Jennie Bråthén berätta om vilka missförstånd de upplevt.
Årsmöte 2024
Medlem
30 maj 2024
Oavsett om du närvarade och helt enkelt vill blicka tillbaka på Mäklarsamfundets årsmöte 2024 eller om du inte kunde vara med och vill ta del av festligheterna i efterhand så har vi bildbonanzan för dig.
Tina Engström
Medlem
30 maj 2024
Tina Engström, franchisetagare sedan 2020 och fastighetsmäklare sedan 2008, berättar om ett tydligt skifte på marknaden i innerstan men också om utmaningen i att få en hållbar karriär som fastighetsmäklare – och hur passionen för yrket trots allt trumfar allt.
Mäklarsamfundets årsmöte 2024
Medlem
30 maj 2024
Så har ännu ett årsmöte gått av stapeln. Den här gången på hotell Jacy’z i Göteborg – med en fullspäckad agenda från morgon till kväll som innehöll allt från panelsamtal och debatter till själva årsmötet och efterföljande middag.
Mäklarpanelen
Medlem
30 maj 2024
Mäklarpanelen, bestående av Erika Aspenberg, Guy Wallster och Jennie Bråthén svarar den här veckan på frågan om vad de hade förändrat i branschen eller yrket om de fick chansen. Svaren sträcker sig från arbetstider och helgvisningar till fast grundlön och bindande bud.
Lantmäteriet
Medlem
16 maj 2024
På grund av det försämrade säkerhetsläget i Sverige stärker Lantmäteriet rutinerna kring sekretessgranskning vid utlämnande av allmän handling. Se information från Lantmäteriet om vad det i praktiken innebär vid förfrågan om att få ut arkivakter från förrättningar.
Energideklaration
Medlem
16 maj 2024
Boverket kommer inom kort att ersätta sin befintliga e-tjänst för att söka och hämta energideklarationer, något som kommer att påverka dig som använder e-tjänsten.