Utbildningsverksamheten

Målet med Mäklarsamfundets utbildningsverksamhet är att vara det självklara valet för fastighetsmäklarens ständiga kompetensutveckling.

Branschen förändras ständigt och kompetensutveckling är avgörande för att förbli framgångsrik samt att säkerställa kvaliteten i fastighetsmäklartjänsten. Mäklarsamfundet erbjuder därför kurser och fortbildning i olika former för att alla ska hitta något som passar. Det finns öppna kurser som anordnas i Mäklarsamfundets lokaler i Stockholm, kurser i samarbete med Mäklarsamfundets kretsar ute i landet, skräddarsydda utbildningar där Mäklarsamfundet kommer ut till enskilda mäklarkontor, och sist men inte minst webbaserade kurser som är tillgängliga för alla oavsett geografisk hemvist. 

Tyngdpunkten i fortbildningsutbudet ligger på fastighetsmäklarjuridik, Mäklarsamfundets jurister föreläser ofta på kurserna och de besitter en unik spetskompetens i mäklarrelaterad juridik.

Vi har också mer grundläggande utbildningar för de som vill fördjupa sig i förmedling av kommersiella fastigheter samt jord- och skogsfastigheter.

Utbildningen Kvalificerad Fastighetsmäklarassistent är en grundläggande utbildning för dig som arbetar som - eller vill arbeta som - mäklarassistent.

Mäklarakademin är vår webbportal där vi erbjuder webinarier samt fastighetsmäklarassistentutbildningen.

Medlemmar loggar in för att anmäla sig. Du som inte är medlem men är intresserad av ett webinarium eller övrig utbildning är också välkommen och skickar då e-post till Anna From, anna.from@maklarsamfundet.se, utbildningsansvarig på Mäklarsamfundet.

Skapad 17 mars 2023
Uppdaterad 17 mars 2023