Lediga tjänster

Mäklarsamfundet söker bostadspolitisk analytiker

Vill du förbättra bostadspolitiken, så att fler ska kunna flytta till den bostad de behöver? Mäklarsamfundet söker nu en bostadspolitisk analytiker vars uppdrag blir att analysera bostadspolitiken och utveckla idéer för att förbättra bostadsmarknaden.

Mäklarsamfundet är Sveriges största medlems- och branschorganisation för fastighetsmäklare. Med sina drygt 100 år är det också en organisation med historia, som idag lägger stor energi på att forma och förbättra framtidens bostadsmarknad — för fastighetsmäklare, säljare, köpare och spekulanter. Visionen är att alla ska kunna flytta, tryggt och enkelt, när de önskar och behöver.

Som bostadspolitisk analytiker kommer du att:
•    skriva rapporter och analysera bostadsmarknaden och bostadspolitiken
•    skriva debattartiklar och andra opinionsbildande texter
•    omvärldsbevaka politik, forskning och utveckling på bostadsmarknaden
•    projektleda rapportlanseringar, seminarier och debatter
•    träffa politiker och beslutsfattare och förmedla kunskap om bostadsbranschen
 
Tjänsten är en del av analys- och kommunikationsavdelningen som består av en analys- och kommunikationschef, en bostadspolitisk expert, en digital kommunikatör och en videoproducent. Du kommer att arbeta under ledning av Mäklarsamfundets bostadspolitiska expert. 

Rollen är nyinrättad, med goda möjligheter för rätt person att påverka dess utformning. För rätt person innebär tjänsten också en roll som talesperson, med möjlighet att företräda Mäklarsamfundet i media, seminarier och debatter med mera. 

Vi söker dig som: 
•    Har intresse för, och erfarenhet av, politik och samhällsfrågor
•    Är en vass skribent av både övertygande och utredande texter och rapporter
•    Har relevant utbildning inom exempelvis statsvetenskap, statistik, juridik eller ekonomi

Erfarenhet av att arrangera och projektleda seminarier, större möten eller liknande evenemang är meriterande.

Personen vi söker har ett starkt eget driv, är målinriktad och uppskattar att arbeta såväl med andra människor som att i perioder arbeta intensivt med utredningsarbete på egen hand. 

Vi uppmuntrar sökande med olika bakgrund och livserfarenhet. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Vad vi erbjuder:
Mäklarsamfundet är en arbetsplats som arbetar aktivt med att skapa en attraktiv arbetsmiljö där människor trivs, utvecklas och vill arbeta kvar länge. Vi erbjuder tjänsteförmåner som: gym i kontorsbyggnaden, friskvård, privatvårdsförsäkring och attraktiv tjänstepension. Organisationskulturen präglas av hjälpsamhet, höga förväntningar och konstruktiv feedback. Du förväntas efter egen ambition forma dina arbetsuppgifter och kontinuerligt bidra med egna idéer och initiativ för att utveckla verksamheten och dig själv. Du kommer att ha goda möjligheter att fortsätta utveckla din spetskompetens under hela din anställning.

Tjänsten är på heltid, placerad i Solna och ska tillsättas under våren. Ansök genom att skicka CV och ett kortfattat personligt brev till rekrytering@maklarsamfundet.se, eller genom att använda LinkedIn Easy Apply. Ansökan stänger 27 februari, men kan tillsättas innan dess.

Skapad 9 juli 2018
Uppdaterad 16 februari 2023