Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Rörlighet på bostadsmarknaden
Medlem
17 september 2020
Även självklara saker kan ibland behöva förklaras på ett enkelt sätt. Så är det till exempel med rörlighet på bostadsmarknaden. Hur funkar det? Varför är det viktigt? I den här korta filmen drar vi vårt strå till stacken för att öka förståelsen för vikten av en rörlig bostadsmarknad.
Emil Ericsson
Juridik
17 september 2020
Det är inte ovanligt att en fastighet som ges i gåva eller testamenteras förenas med förbehåll. Ett sådant villkor kan till exempel vara att en fastighet ska användas på ett visst sätt eller att den inte får säljas utan medgivande av givaren eller dennes efterlevande.
Felicia Idbrant
Medlem
17 september 2020
Mäklarsamfundets juristavdelning har i veckan fått ett nytt tillskott i Felicia Idbrant, som närmast kommer från Familjens Jurist. Vi tog ett snack med henne om hur det känns, hennes bakgrund och vad hon ser fram emot att ta tag i här på Mäklarsamfundet.
Malin Åhman
Bransch
17 september 2020
Fastighetsvärdering 7,5 hp är en mycket intressant och viktig delkurs på Lexicon Universitys fastighetsmäklarutbildning. Kursen leds av Malin Åhman som har över 20-års erfarenhet som lantmätare och ett brinnande intresse för fastighetsvärderingens område.
Noa Julin
Bransch
17 september 2020
Under andra halvåret 2019 lanserade Hemnet sina nya marknadsföringspaket Hemnet Plus och Premium, med syfte att ge bostadssäljare och mäklare nya möjligheter att maximera sin exponering. Hur har det gått sedan dess? Har paketen egentligen någon påverkan? Och vad tycker bostadssäljarna? Produktägaren Noa Julin delar med sig av svaren.
Mäklarsamfundets kurs Byggteknik & Dolda fel
Utbildning
17 september 2020
En grundläggande utbildning för dig som behöver förnya dina kunskaper i byggteknik, eller tidigare fokuserat på lägenheter och vill ha mer kunskap om villor. Vi går igenom en byggnads beståndsdelar samt fördjupar oss i de delar som ofta visar sig ha problem. Vilka är de vanligaste dolda felen i fastigheter?
Janette Cohen
Bransch
17 september 2020
När gränserna till Spanien återigen öppnats börjar priserna på marknaden röra sig. Därför växlar Bosatt Costa Blanca upp trots den rådande pandemin och plockar in ytterligare en mäklare för att kunna möta de ökande förfrågningarna.
Björn Wellhagen
Bransch
17 september 2020
Priserna på både bostadsrätter och villor ökade med 2 procent i augusti. Omsättningsvolymerna för både bostadsrätter, villor och fritidshus var högre än jämfört med samma period förra året. Hittills i år har det sålts 13 procent fler fritidshus än jämfört med förra året. Det visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik. Lågt utbud, liten nybyggnation och hemestereffekten stärker fritidshusmarknaden, kommenterar Mäklarsamfundets VD Björn Wellhagen.
Fastighetsmäklarna ABC
Bransch
17 september 2020
Branschens anseendekampanj Fastighetsmäklarna ABC har varit igång sedan i augusti. Resultatet hittills är över förväntan. Nu tar vi nästa steg, med nya produktioner som fördjupar relationen till karaktärerna och visar upp hur en fastighetsmäklares vardag kan se ut med en humoristisk twist.
Mäklarsamfundets kundvägledare
Medlem
17 september 2020
Mäklarsamfundets kundvägledare går mot all time high i samtalsmängd. Från 1 januari till 31 augusti tog kundvägledarna emot 3 156 samtal. Håller trenden i sig kommer det bli mer än 4 500 samtal i år, vilket är det största antalet genomförda samtal sedan funktionen inrättades 2004.