Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Slopad ränta på uppskov
Bransch
16 maj 2019
Januariavtalets sjuttiotre punkter innehåller delar som berör bostadsmarknaden. Det förslag som tydligast tog sikte på rörligheten på bostadsmarknaden var att räntan på uppskjuten reavinstskatt ska tas bort. Men frågan är hur stor effekt det egentligen har på rörligheten?
Överdriven oro för skuldsättning
Bransch
16 maj 2019
Att hushållens skuldsättning utgör en allvarlig systemrisk är en återkommande talepunkt i argumentationen för det skärpta amorteringskravet och andra kreditrestriktioner. Men den tunga expertgruppen Finanspolitiska rådet tycker annorlunda.
Optimism om bopriser
Bransch
16 maj 2019
SEB:s Boprisindikator tog ett ordentligt skutt uppåt i maj. Uppgången är 9 enheter jämfört med förra månaden. 49 procent av de tillfrågade hushållen tror på stigande priser.
Emil Cargill-Ek
Juridik
16 maj 2019
Att använda en så kallad provisionstrappa som ersättningsmodell är ett populärt alternativ till den traditionella raka provisionen. Om den används på rätt sätt kan provisionstrappan medföra både ett för säljaren högre försäljningspris och en högre provision för mäklaren. Det finns emellertid några saker att tänka på vid användningen av provisionstrappan. FRN har i ett beslut redogjort för förutsättningarna för att använda provisionstrappa.
Mäklarsamfundet i möte med bostadsministern
Medlem
16 maj 2019
Nyligen mötte Mäklarsamfundet finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP). Syftet med mötet var att lyfta fastighetsmäklarbranschens prioriterade frågor och öka statsrådets kunskap om vår bransch.
Sveriges Riksbank
Bransch
16 maj 2019
Svenskarnas bostadsköp i Spanien minskar. Det visar officiell statistik från den spanska inskrivningsmyndigheten Registradores. En drivande faktor bakom tappet är den allt svagare kronan, orsakad av Riksbankens expansiva penningpolitik.
Mäklarsamfundet
Juridik
9 maj 2019
Mäklarsamfundet har under en begränsad tid kunnat erbjuda medlemmar förlängd kostnadsfri juridisk rådgivning över telefon. Från och med den 1 juni 2019 återgår vi till ordinarie tidsram för den kostnadsfria juridiska rådgivningen. Från och med detta datum kommer alla rådgivningssamtal som inte överstiger 5 minuter vara kostnadsfria. För längre samtal, e-post och övrig juridisk rådgivning betalar du som medlem, precis som tidigare, endast 466 kr exklusive moms per påbörjad kvart.
Så bor vi i Sverige
Bransch
2 maj 2019
Det finns drygt 4,9 miljoner bostäder i Sverige. I flerbostadshus är det fortfarande vanligast med hyresrätt i 2547 av Sveriges 290 kommuner. Det är vanligare med småhus i små kommuner.
Webtop Spring
Bransch
2 maj 2019
Webtop Solutions har länge varit en pålitlig leverantör till den nordiska mäklarbranschen. Nu lanserar Webtop Solutions fjärde generationens produktionssystem – Webtop Spring.
Unga nekas bolån
Bransch
2 maj 2019
I 25 av landets största städer får en genomsnittlig 28-åring inte lån för att köpa sin första bostad, trots fast jobb. Det visar en ny rapport från Skandiabanken.