Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Mäklarsamfundet i Almedalen
Press/Opinion
1 juni 2023
Mäklarsamfundet är på plats under årets Almedalsvecka. Vi är där för att föra fram branschens perspektiv på bostadsmarknad och bostadspolitik. Vårt fokus är nödvändiga bostadspolitiska reformer för en hållbar bostadsmarknad öppen för alla. Vi arrangerar egna programpunkter, träffar beslutsfattare och deltar i seminarier och debatter.
Louise Åhl Rosell
Juridik
1 juni 2023
Vi får i dagsläget fortsatt många frågor om försäljningsvillkor och på senare tid har den sista delen av vår standardskrivning, den som tar sikte på den s.k. lojalitetsplikten, vållat en del frågor. Vad betyder den egentligen, kan den delen tas bort och hur mycket är köparen skyldig att göra?
Nina Lindroos Hedlund
Bransch
1 juni 2023
Mäklarsamfundet har intervjuat Nina Lindroos Hedlund, som drev fastighetsmäkleri i 26 år och i dag är aktiv som samtalsterapeut med fokus på att stötta fastighetsmäklare i sin resa mot en hållbar och långsiktig karriär. Hon berättar om sitt eget dramatiska uppvaknande, vad fastighetsmäklaryrket har för bra och mindre bra sidor och ger sina bästa tips för en hållbar karriär.
Simon Svedlund
Medlem
1 juni 2023
Vi har intervjuat Simon Svedlund, fastighetsmäklare i Göteborg och ansvarig för utbildningar och aktiviteter i Västsvenska kretsen. Han berättar om det stora evenemang som kretsen har i kikaren framåt, varför det är viktigt att engagera sig i kretsarna och vågar sig dessutom på ett rättframt uttalande om marknaden just nu.
Studentpanelen
Bransch
1 juni 2023
Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången svarar de på frågan om vad som egentligen gör en arbetsgivare inom fastighetsmäklarbranschen attraktiv för fastighetsmäklarstudenter.
Janette Cohen
Bransch
1 juni 2023
Mäklarsamfundet har stämt av med Janette Cohen om hur den spanska bostadsmarknaden mår just nu. Hon berättar om sina framtidsspaningar, vilka det är som väljer att flytta till Spanien och framför allt det lagkrav som genomförts i Spanien som hon menar är ett steg framåt för ett starkare konsumentskydd.
Mäklarsamfundets årsmöte 2023
Medlem
1 juni 2023
Så har ännu ett årsmöte gått av stapeln. Den här gången på Hotel At Six i Stockholm med inledande föreläsningar och debatter och på det en pangmiddag och riktig försommarfest. Ta del av bilderna och läs om den stora dagen här.
André Nilsson
Press/Opinion
17 maj 2023
Mäklarsamfundet välkomnar bostadsminister Andreas Carlssons förslag om fler vägar till ägt boende. Regeringen tillsätter nu en utredning som ska se över en lagreglerad modell för hyrköp och utvidgning av systemet för ägarlägenheter.
Magnus Bäckström
Bransch
17 maj 2023
Mäklarsamfundets Kundvägledare Magnus Bäckström gästar podden Sveriges bästa mäklare och får frågor om det spektakulära sätt han höll i visningar på när han själv var aktiv fastighetsmäklare, vilken typ av samtal han får och sina bästa råd till fastighetsmäklaren som vill ha riktigt nöjda kunder.
Reklamationer trots osäker bostadsmarknad
Bransch
17 maj 2023
Sponsrat. Att känna en trygghet när man ska sälja eller köpa ett hus i dagens marknad är förstås inte lika lätt som i en ”normal” marknad. Det råder stor osäkerhet på hur bostadsmarknaden kommer att utvecklas kopplat till både försäljningspris och som köpare till exempel hur elkostnaderna kommer att bli.