Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Studentpanelen
Bransch
22 september 2022
Mäklarsamfundets nya koncept studentpanelen, med fastighetsmäklarstudenter från tre olika lärosäten runtom i landet, gör debut och svarar på frågan om vad de har för förväntningar på yrket de snart ska ge sig in i.
Johan Vogel
Medlem
22 september 2022
Vi har tagit ett snack med Johan Vogel på Sjönära fastighetsmäklare, som berättar om det ambulerande skärgårdskontoret – båten Sally, hur marknaden i skärgården skiljer sig från övriga delar av landet och hur man bäst navigerar genom en lite stormigare marknad.
Stefan Ingves
Press/Opinion
22 september 2022
Riksbanken har höjt styrräntan med 1 procentenhet till 1,75 procent. Det är den största höjningen på nästan 30 år, sedan målet med 2 procents inflation infördes. Dessutom väntas ytterligare höjningar under hösten.
Fanny Norsten
Juridik
22 september 2022
Vad gäller för reklamationer och vikten av att en köpare reklamerar så snart han eller hon upptäckt något som den anser utgör ett fel.
Roadshow med Mäklarsamfundet och Hemnet
Medlem
22 september 2022
Mäklarsamfundet och Hemnet blir med både roadshow och talkshow när de åker landet runt och tar tempen på allas vår kära bostadsmarknad. Vi vågar lova både underhållning och en och en annan ”aha”-upplevelse när vi delar med oss av marknadsspaningar och lokala insikter.
kommunikationssatsning
Bransch
22 september 2022
“Sedan starten har vi på Hemnet sett det som vår viktigaste uppgift att göra resan att hitta ett nytt hem så enkel, effektiv och smidig som det bara går.” Så formulerar Hemnet bakgrunden till “Vägen hem” – bostadsportalens nya kommunikationskoncept, som lanseras under september. 
Återregistrering kräver kunskapsprov
Bransch
22 september 2022
Nyligen informerade Fastighetsmäklarinspektionen om att de övergångsregler, för den som vill ansöka om återregistrering, som gällt sedan den 1 januari 2022 snart löper ut. Det innebär att den som varit avregistrerad längre än fem år från och med den 1 oktober ska genomföra ett kunskapsprov istället för att uppvisa utbildningsbevis vid ansökan om återregistrering.
Jonas Rosén
Press/Opinion
8 september 2022
I augusti sjönk priserna på både bostadsrätter och villor med -2% i riket som helhet. Prisnedgången har dämpats något för bostadsrätter men ökat för villor jämfört med förra månaden. Trots breda prisfall ser vi en tendens till stabilisering i augustisiffrorna. Det stämmer överens med vad vi hör från våra medlemmar i de berörda marknaderna, kommenterar Mäklarsamfundets VD Jonas Rosén.
Louise Åhl Rosell
Juridik
8 september 2022
I nuläget får vi en del samtal som handlar om att köpare inte har möjlighet att tillträda. I rådande läge är det inte konstigt och dessvärre kommer det sannolikt att fortsätta dyka upp under ytterligare en tid. Det här nyhetsbrevet är avsett att vara en generell vägledning om olika vägar framåt, som ni kan spara ner och plocka fram den dagen ni har köpare eller säljare som ställer frågor kring det.
Joakim Lusensky
Press/Opinion
8 september 2022
I tisdagens partiledardebatt i TV4 stod det klart att samtliga riksdagspartier nu vill förändra amorteringskraven, tillfälligt eller permanent. Mäklarsamfundets Analys- och Kommunikationschef Joakim Lusensky kommenterar.