Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Tak över huvudet - Mäklarsamfundets podcast om bostäder, bostadsaffärer och om livet som fastighetsmäklare
Bransch
9 juli 2019
Mäklarsamfundet har återigen varit i Almedalen! Det här året i ett ovanligt blåsigt och regnigt sådant. Avsnitt 40 är en härlig godispåse med en massa kul, bland annat #bopol-inriktade intervjuer med flera VD:ar från diverse mäklarkedjor på plats och dessutom med vår egen VD Björn Wellhagen, som berättar om Mäklarsamfundets närvaro i Almedalen och det seminarium vi höll.
Bilden av rörlighet på bostadsmarknaden
Press/Opinion
3 juli 2019
Hur en fråga syns i medierna får konsekvenser för var den hamnar på den politiska agendan. Ur det perspektivet har Mäklarsamfundet låtit undersöka hur bostadsmarknadsfrågorna och särskilt frågor om rörlighet på bostadsmarknaden skildras i svenska medier. Analysen ger bland annat svar på hur medieexponeringen för bostadsmarknads- och rörlighetsfrågor sett ut över tid, vilka aktörer som syns mest samt vilka grupper och problem som lyfts fram mest.
Mäklarsamfundets fastighet på Kungsholmen
Medlem
25 juni 2019
Efter en lång och tidvis tuff förhandling förvärvade Mäklarsamfundet den 19 juni fastigheten Vårdtornet 9 på Kungsholmen i Stockholm. Fastigheten är byggd på 1980-talet och innehåller 33 lägenheter och 3 lokaler. Fastigheten är lagd i det nybildade bolaget Mäklarsamfundet Fastigheter AB.
Kreditrestriktioner och bostadsbyggande
Bransch
14 juni 2019
Byggbolaget Veidekke släppte nyligen en marknadsanalys där de spår att antalet påbörjade bostäder kommer att ligga runt 40 000 per år de närmaste åren. Veidekke varnar också för att läget är skört och att ogenomtänkta politiska beslut riskerar att leda till en rejäl kris.
Småhuspriser
Bransch
14 juni 2019
SCB noterar stigande småhuspriser. Under den senaste tremånadersperioden (mars-maj) steg småhuspriserna med knappt 1 procent. Länsvis ökar Dalarnas län mest med 8 procent. Priserna sjönk med 9 procent, mest av alla län i Norrbotten.
Semester
Medlem
14 juni 2019
Ännu en säsong med nyhetsbrev har lidit mot sitt slut och nu när solen sakta men säkert tågar in över Sverige och sprider allt mer värme får vi önska er läsare en riktigt glad sommar! Visserligen en sommar utan nyhetsbrevet Fastighetsmäklaren men kanske med en platta, padda, tidning eller god bok i solstolen eller hängmattan istället... Passa på att vila ut riktigt rejält nu så ses vi igen den 22 augusti!
Mäklartjänsten
Bransch
14 juni 2019
Framöver kommer Mäklarsamfundet släppa flera korta filmer som syftar till att förklara innehållet i och värdet av fastighetsmäklartjänsten och hur branschens villkor ser ut på ett enkelt och tillgängligt sätt. Först ut är ett kort klipp med fokus på hur omfattande, prisvärd och konsumentsäker den svenska fastighetsmäklartjänsten är. Filmen är anpassad för sociala medier. Sprid gärna vidare!
Mäklarsamfundet i Almedalen
Bransch
14 juni 2019
Mäklarsamfundet är som vanligt på plats under årets Almedalsvecka. Vi är där för att bevaka fastighetsmäklarnas intressen och föra fram branschens perspektiv på frågor som rör bostadspolitik och bostadsmarknad. Under veckan arrangerar vi egna aktiviteter och medverkar i eller besöker andras aktiviteter. Här är ett axplock av intressanta evenemang för dig som är på plats.
Björn Wellhagen
Bransch
14 juni 2019
Majsiffrorna från Svensk Mäklarstatistik visar fortsatt stabil prisutveckling med bostadsrätts- och villapriser som ökade med 1 procent i riket. Prisutvecklingen på årsbasis ligger nu på plus för både bostadsrätter och villor i alla redovisade områden utom Stor-Stockholm där villaprisernas årstakt är oförändrad. Att bostadspriserna stiger försiktigt för tredje månaden i rad visar att säljarnas och köparnas prisförväntningar möts, kommenterar Björn Wellhagen, VD Mäklarsamfundet.
Fredrik Aldmo
Juridik
14 juni 2019
Under försommaren är det många fritidshus till salu runt om i landet, ett viktigt försäljningsargument brukar vara tillgången till brygga eller båtplats. Tyvärr förekommer det fall där det i efterhand visat sig att det aldrig ingick någon brygg- eller båtplats i köpet. I denna artikel redogör Fredrik Aldmo för vad du som fastighetsmäklare bör tänka på för att förebygga tvister om bryggor och båtplatser.