Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Mäklarpanelen
Medlem
18 april 2024
Fastighetsmäklaryrket kan innehålla många situationer man kan inte riktigt tänkte sig att man skulle hamna i när man började. Den här veckan får Mäklarsamfundets nya mäklarpanel – bestående av Erika Aspenberg, Guy Wallster och Jennie Bråthén – svara på vad det mest udda de varit med om i yrket är.  Vi får höra om allt från ormar och sovande säljare till polispådrag och lösa tjurar.
Bahar Nabavi
Medlem
18 april 2024
Den här veckan intervjuar Mäklarsamfundet Bahar Nabavi, som berättar om sin slumpartade väg in i yrket, hur hennes lokala marknad – Stockholms innerstad och närförorter – mår just nu, vilka slutsatser som kan dras om marknaden framåt utifrån de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik och vilken den viktigaste branschfrågan är just nu.
Hemnets podcast Vägen hem
Bransch
17 april 2024
Förra veckans avsnitt av Hemnets podcast Vägen hem gästades av ingen mindre än Mäklarsamfundets kundvägledare Magnus Bäckström, som delade med sig av insikter från sina över 20 000 samtal med köpare, säljare och spekulanter på bostadsmarknaden.
Bostadspolitiken
Press/Opinion
17 april 2024
I början av veckan presenterade regeringen sin vårändringsbudget. Inflationsbekämpning och ekonomisk återhämtning står fortsatt högt upp på agendan. Inom bostadspolitiken ökar anslaget till Boverket och det tillfälliga tilläggsbidraget till familjer med bostadsbidrag förlängs.
Stigande bostadspriser
Press/Opinion
17 april 2024
Bostadspriserna stiger brett igen och på vissa håll rejält, enligt de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik. “Det verkar som att våren är på väg, även på bostadsmarknaden. Visst kan det ske bakslag, men mars siffror visar en islossning med fler affärer och ökade priser” kommenterar Mäklarsamfundets vd Oskar Öholm.
Jessica Edman
Juridik
17 april 2024
Mäklarsamfundets jurister får från tid till annan in frågor som rör hanteringen av högriskkunder – både gällande själva bedömningen av huruvida en kund kan klassas som högrisk eller inte och vilka åtgärder man i så fall är skyldig att vidta. Mäklarsamfundets jurist Jessica Edman ger dig en sammanfattning av vad du behöver göra och tänka på.
Årsmöte 2024
Medlem
17 april 2024
Den 9 april skickades kallelse/dagordning och propositioner till Mäklarsamfundets ordinarie årsmöte den 23 maj till samtliga medlemmar i Mäklarsamfundet. Separat även via epost till kretsarnas ordförande samt företrädare för företagsdelegaterna. Handlingarna är publicerade på Mäklarsamfundets webbplats.
Mäklarpanelen
Medlem
4 april 2024
Fastighetsmäklaryrket är ett yrke där prestation betyder mycket – vilket kan medföra en stark konkurrens. Men hur lyckas man egentligen bibehålla sin konkurrenskraft samtidigt som man har givande samarbeten med andra fastighetsmäklare? Mäklarpanelen delar med sig av sina insikter.
Gustaf Nordquist
Bransch
3 april 2024
Data + intelligens = framgång. Det har vi på Vitec tagit fasta på och sedan ett par år tillbaka jobbar vi hårt för att göra vårt mäklarsystem ännu mer datadrivet och affärsintelligent. I denna intervju berättar vi om hur systemet ska göra våra kunder mer framgångsrika.
Magnus Sallnäs
Juridik
3 april 2024
Högsta domstolen har nyligen prövat frågan om ett överklagande inkommit i rätt tid när överklagandet lämnades in via e-post och fastnade i ett filter för skräppost.