Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Mäklarsamfundet
Juridik
1 april 2020
Mycket av din verksamhet idag kretsar kring hantering av coronaviruset. Mäklarsamfundet lägger därför mycket tid och resurser på att följa utvecklingen och på bästa sätt informera dig som medlem.
Corona och fastighetsmarknaden
Bransch, Medlem
1 april 2020
Mäklarsamfundets rekommendationer till medlemmar med anledning av coronaviruset (covid-19)
FAQ - Corona
Juridik, Medlem
27 mars 2020
Mäklarsamfundet har på kort tid fått nya typer av frågor och har nu sammanställt de som vi upplever som mest centrala i anledning av coronavirusets allt större effekter.
Mäklarsamfundet
Bransch
27 mars 2020
För att om möjligt begränsa följderna av coronapandemin har regeringen beslutat om en rad stödåtgärder riktade till landets företag. Mäklarsamfundets jurister hanterar i normala fall inte företags-och arbetsrättsliga frågor i någon större utsträckning, men nu är det långt ifrån en normal situation så vi har därför försökt att nedan ge en översikt över de olika stödåtgärder som presenterats i dagsläget. Alla detaljer är inte kända än och nya stödåtgärder kan komma. Tolkningar av reglerna sker också löpande, så håll utkik efter nyheter på hemsidan och i våra nyhetsbrev.
Tack för hjälpen
Medlem
26 mars 2020
Tack till alla er som besvarat våra snabbenkäter om covid-19. I en oviss tid som denna är det extra viktigt att vi står upp för varandra. Mäklarsamfundet följer utvecklingen extra noga och det betyder mycket för oss att få veta hur er vardag och verklighet ser ut just nu.
Boinstitutet – Så påverkas bostadssektorn av covid-19
Bransch
26 mars 2020
Hur påverkas bostadsbyggandet, bostadsmarknaden och hushållen av coronakrisen? Boinstitutet har släppt en nulägesrapport som syftar till att ge en tydligare bild av coronakrisens konsekvenser och lösningar ur ett bostadsperspektiv.
Björn Wellhagen
Bransch
26 mars 2020
Mäklarsamfundet välkomnar Finansinspektionens beslut att lätta på amorteringskravet för låntagare. Samtidigt behövs fler och mer omfattande åtgärder för att minimera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruset för såväl fastighetsmäklare som privatpersoner.
Jesper Litén
Medlem
26 mars 2020
Kära mäklarvänner. Den senaste tiden har vi märkt att fler och fler visar intresse för våra tjänster som hanterar kommersiella fastigheter och lantbruk.
Mäklarsamfundets webinarium
Utbildning
26 mars 2020
Du får en sammanfattning av de senaste och viktigaste besluten från FMI och FRN och hur de kan påverka dig.
Mäklarsamfundets Kundvägledare
Bransch
26 mars 2020
Att svåra tider stundar är ingen överraskning för någon. Men trots coronaviruset kan man behöva byta bostad och frågan är hur man ska tänka då. Mäklarsamfundets Kundvägledare reder ut.