Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Mäklarsamfundet
Medlem
18 februari 2021
I samband med årsfaktureringen har vi alltid lite extra hårt tryck på vår ekonomi- och servicemail och vår telefonväxel. Det är många som vill uppdatera sina kontaktuppgifter, har bytt företag eller har ändrat andra förutsättningar för medlemskapet. Detta gör att vår vanliga svarstid är lite längre än vanligt, det kan ta upp emot en vecka att få svar. Dessutom har det pga implementering av ett nytt medlemssystem, blivit en del fel med dubbelfakturor samt fel i betalningsvillkoren på en del fakturor. Betalningsvillkoren är som tidigare 20 dagar och förfallodatum på fakturorna sätts då 20 dagar från fakturadatum.
Covid-19
Medlem
15 februari 2021
Mot bakgrund av rådande pandemi tog Mäklarsamfundet i mitten av mars 2020 fram allmänna råd och rekommendationer till medlemmarna. Med anledning av den fortsatta spridningen av viruset och nya rekommendationer från myndigheterna har vi per den 15/2-2021 uppdaterat våra rekommendationer. Vi uppmanar alla medlemmar att följa dem.
Årsfakturering
Medlem
11 februari 2021
Ta del av uppdaterad status gällande vår årsfakturering.
Bostadsrättspriserna uppåt i januari
Bransch
11 februari 2021
Under årets första månad ökade priserna på bostadsrätter med +1% medan priserna på villor var oförändrade, visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik.
Så hanterar vi pandemin: Branschberättelser från Europa
Bransch
11 februari 2021
Pandemin har drabbat oss alla, men på olika sätt. I vissa länder ser vi en betydligt mer omfattande nedstängning av samhället än i Sverige. Mäklarsamfundet har pratat med tre personer i branschen som är verksamma i olika delar av Europa för att höra hur affärerna går till där.
Märta Stenevi
Bransch
11 februari 2021
Med förra veckans regeringsombildning fick vi en ny bostadsminister i Märta Stenevi (MP). Reaktionerna från bostadsbranschen var blandade. Stenevi har en stor uppgift med många utmaningar framför sig, där ungas förutsättningar på bostadsmarknaden är en av de mest brännande frågorna. Här är de åtgärder som Sveriges fastighetsmäklare menar skulle få störst effekt för ungas inträde på bostadsmarknaden.
Åsa Lindman
Bransch
11 februari 2021
Sponsrat från Lexicon. Samhällsekonomi 7,5 hp är en viktig delkurs i Lexicon University och Luleå tekniska universitets uppdragsutbildning till Fastighetsmäklare med Åsa Lindman som examinator och huvudlärare.
Niklas Rollgard
Juridik
11 februari 2021
Med anledning av att vi i vårt förra nyhetsbrev informerade om de branschgemensamma riktlinjerna för avslutade anställningar i fastighetsmäklarbranschen vill vi härmed följa upp med en kort kommentar till hur och varför dessa riktlinjer har arbetats fram och syftet med dem och passar även på att göra en liten fördjupning i de mest centrala frågeställningarna.
Björn Strömberg Wallerström
Bransch
11 februari 2021
Mäklarsamfundet har tagit ett snack med Björn Strömberg Wallerström, delägare på Mäklarhuset, om värdet av kvalificerade fastighetsmäklarassistenter.
Fyra partier öppna för att skrota amorteringskrav
Bransch
11 februari 2021
Svenska Dagbladet presenterade i veckan en sammanställning som visar att hela fyra av åtta riksdagspartier är öppna för att skrota det skärpta amorteringskravet.