Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Årsmöte 2023
Medlem
26 januari 2023
Den 24-25 maj är det äntligen dags – då intar vi och Sveriges fastighetsmäklare Hotel At Six för att möta försommaren med årsmöte, fest och häng vid takbaren med utsikt över Stockholm City. Vi ser fram emot att spendera tiden mellan hägg och syren tillsammans med dig. Se till att markera datumet i kalendern för det här vill du inte missa!
Louise Åhl Rosell
Juridik
26 januari 2023
Vi vet att ni kämpar med att förhålla er till den nya skyldigheten att redovisa bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning. Se vår förbundsjurist Louise Åhl Rosell sammanfatta några av de vanligaste frågorna och svaren på dem – eller ta del av ett mer heltäckande vägledande dokument som kan hjälpa dig i vardagen.
Alba Ehn Randberg, Andreas Strandberg
Medlem
26 januari 2023
Med två nya rekryteringar så är Mäklarsamfundets juristavdelning nu fulltalig. Ta chansen att bekanta dig med Alba Ehn Randberg och Andreas Strandberg, de två senaste förstärkningarna till avdelningen.
Studentpanelen
Bransch
26 januari 2023
Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången svarar de på om de är oroliga för att eventuellt utexamineras på en svalare marknad.
Moodhouse
Bransch
26 januari 2023
Har trycket på homestyling ökat eller minskat på den svalare marknaden efter pandemin? Mäklarsamfundet har intervjuat Magdalena Zakrison på Moodhouse i Göteborg om läget i en bransch som likt fastighetsmäklarbranschen är tätt sammanknuten till bostadsmarknaden.
Boendesegregationen i utsatta områden
Press/Opinion
26 januari 2023
En ny rapport om segregation visar tydligt att ett breddat bostadsutbud är centralt när det gäller att lyfta särskilt utsatta områden, skriver Bostadspolitik.se. Ted Lindqvist på Evidens berättar om slutsatserna i rapporten som expertkommentatorn Stefan Attefall kallar ”skarp dynamit”.
PI Fastighetsförmedling
Medlem
26 januari 2023
Vi har intervjuat Ida Larsson på PI Fastighetsförmedling, som är verksamma i Mora, Orsa, Leksand, Rättvik, Älvdalen, Idre, Särna och Sälen med omnejd. Hon berättar om den lokala marknaden, digitala visningar, att starta mäkleri under pandemin – och när man som fastighetsmäklare i fjällen får den härliga chansen att kasta på sig skidorna och åka en sväng.
Priser
Press/Opinion
26 januari 2023
Medias rubriker om prisfall på 20 procent i vissa områden låter dramatiskt. Men hur ser det ut egentligen? TT har intervjuat Per-Arne Sandgren på Svensk Mäklarstatistik, som reder ut hur siffrorna ska tolkas och samtidigt visar hur viktigt det är att komplettera siffror med kännedom om den lokala marknaden.
Studentpanelen
Bransch
12 januari 2023
Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången svarar de på hur omgivningen reagerat på valet att studera till fastighetsmäklare och om de mött några fördomar om yrket.
Kundvägledarna
Bransch
12 januari 2023
Mäklarsamfundets Kundvägledare tar varje år emot samtal från tusentals köpare, säljare och spekulanter med frågor om bostadsaffärer. Magnus Bäckström berättar om vilken typ av frågor som dök upp allra mest 2022 – och om en ny typ av fråga som blir allt vanligare.