Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Mäklarsamfundets utvecklingsprojekt & trevlig sommar!
Bransch
3 juli 2020
Mäklarsamfundets styrelse beslutade i maj månad att starta ett nytt bolag, Mäklarsamfundet utveckling i Sverige AB.
Hans Flink
Bransch
17 juni 2020
Att köpa ett eget fritidshus, i Sverige eller utomlands, är det nog många som drömt om. När nu reserestriktionerna på grund av pandemin har gjort det svårare att köpa utomlands och till och med bara kunna resa och semestra utomlands så ser vi ett markant ökat intresse för köp av fritidshus i Sverige.
Glad sommar önskar Mäklarsamfundet
Medlem
17 juni 2020
Det har förstås varit en ganska konstig säsong, dessutom. Med en coronapandemi som greppat världen och därmed också branschen och bostadsmarknaden, som kämpar på slagkraftigt tillbaka.
Björn Wellhagen
Bransch
17 juni 2020
Enligt svensk Mäklarstatistik gick priserna på bostadsrätter ner två procent i maj, medan priserna på villor ökade med en procent. Priserna på bostadsrätter har därmed ökat med tre procent de senaste 12 månaderna, och priserna på villor med fem procent.
Anders Larsson
Bransch
17 juni 2020
Anders Larsson jobbar på Gotland, en av de regioner som drabbats lindrigast av covid-19 men som samtidigt påverkats av reserestriktionerna. Visbymäklarna haft trots allt haft en bra vår.
Mäklare drabbas av regler för permitteringar
Bransch
17 juni 2020
Många mäklare skulle behöva ta del av det statliga permitteringsstödet, men kan inte på grund av hur reglerna är utformade. Det framgår i en undersökning från Mäklarsamfundet.
Mäklarsamfundet styrelse
Medlem
17 juni 2020
I samband med Mäklarsamfundets coronaanpassade årsmöte i Västerås 2020 valdes den nya styrelsen in. Läs vidare för att se vilka som nu ingår i Mäklarsamfundets nya styrelse.
Flygfoto
Bransch
17 juni 2020
Klas Boman från Hudiksvall vill inte vara en av de som säger sig värna om miljön, utan att agera. Därför har han gjort en hel del förändringar i sin livsstil – men den största är absolut bostadsprojektet Stenberg. En kommande bostadsrättsförening med målet att vara en klimatneutral ledstjärna på Sveriges bostadsmarknad.
Emil Ericsson
Juridik
17 juni 2020
Mäklarnas rapportering av misstänkt penningtvätt till Finanspolisen har under många år legat på en mycket låg nivå. Men under 2019 ökade rapporteringen från fastighetsmäklare drastiskt, även om antalet rapporter som kommer in till Finanspolisen fortfarande är relativt låg jämfört med andra branscher. Detta framgår av finanspolisens årsrapport för 2019 som bland annat innehåller statistik från rapporter som de har mottagit under året och av den framgår det att rapporteringen fortsätter att öka i princip i alla branscher.
Anna Bergermark Lindeman
Bransch
17 juni 2020
En ovanlig sommar står för dörren. Vi frågade stylisten Anna Bergermark Lindeman vilka inredningstrender som går hem i dessa tider.