Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Mäklarsamfundet
Konsument, Medlem
18 maj 2022
Torsdagen den 19 maj är telefonväxeln stängd pga årsmöte.
Flytt
Medlem
5 maj 2022
Sponsrat från WTW. Det är en stor affär att köpa eller sälja en bostad. När världen gungar kan det dessutom kännas extra skönt att kunna gå vidare på riktigt efter att ha sålt sin bostad och lämnat över nycklarna till den nya ägaren.
Katarina Renghammar
Medlem
5 maj 2022
Hur mäklar man i med- och motgång? Vad är den största utmaningen i vardagen för en fastighetsmäklare och varför ska man vara medlem i Mäklarsamfundet? Vi har snackat med veckans medlemsröst, Katarina Renghammar – som ”föddes in i” fastighetsmäklaryrket och mäklar i Halmstad.
Fanny Norsten
Juridik
5 maj 2022
För att vara säker på att alla handlingar uppfyller formkraven för en fastighetsöverlåtelse och för att ha korrekta handlingar att visa upp för bank och lantmäteri är det vanligt att mäklare anlitas för begränsade uppdrag eller så kallade ”skrivuppdrag” när köpare och säljare redan hittat varandra men vill ha hjälp att upprätta köpehandlingar som motsvarar deras överenskommelse.
Exkluderande bostadspolitik
Press/Opinion
5 maj 2022
Drömmen om Svenssonlivet i radhus eller villa har blivit allt svårare att förverkliga för arbetarklassen. Levnadsstandarden och arbetsförhållandena har förbättrats avsevärt de senaste decennierna. Ställningen på bostadsmarknaden har däremot försämrats, skriver Mäklarsamfundets näringspolitiska expert André Nilsson på sajten bostadsbubblan den 1 maj.
Magnus Bäckström
Konsument
5 maj 2022
Vad gäller egentligen när man flyttar in och märker att något inte riktigt fungerar som det ska? Vår kundvägledare Magnus var i förra veckan med i P1 för att snacka undersökningsplikt! En plikt som är mer långtgående än vad många, tyvärr, känner till.
Sveriges dyraste gator
Press/Opinion
5 maj 2022
Smakar det så kostar det, i alla fall för den som vill bo på någon av Sveriges populäraste adresser. Det skriver Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande, efter att de med hjälp av siffror från Svensk Mäklarstatistik sammanställt vilka adresser som är de dyraste i Sverige.
Nya siffrorna från SCB
Bransch
5 maj 2022
Förra veckan släppte SCB flera statistiknyheter som gav insyn i hushållens boende 2021 och vårt bostadsbestånd vid årets slut. Hur många bostäder har vi egentligen i landet, och vilka könsskillnader kan man se? Detta och mer besvaras.
Stefan Ingves
Bransch
5 maj 2022
Riksbanken har nu höjt reporäntan till 0,25 procent efter en lång tid av nollränta. Höjningen var väntad och marknadens förväntningar är att räntan fortsätter att höjas successivt under året. Inflationen ses som den största anledningen, trots att den anses övergående.
Padel
Medlem
5 maj 2022
Vi kan glatt meddela att det blir fullt hus på Ellery Beach House i maj. Anmälan till årsmötet är stängd, men det går fortfarande att anmäla sig till golfen och/eller padelturneringen i anslutning till årsmötet.