Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Hemnets podcast Vägen hem
Bransch
17 april 2024
Förra veckans avsnitt av Hemnets podcast Vägen hem gästades av ingen mindre än Mäklarsamfundets kundvägledare Magnus Bäckström, som delade med sig av insikter från sina över 20 000 samtal med köpare, säljare och spekulanter på bostadsmarknaden.
Gustaf Nordquist
Bransch
3 april 2024
Data + intelligens = framgång. Det har vi på Vitec tagit fasta på och sedan ett par år tillbaka jobbar vi hårt för att göra vårt mäklarsystem ännu mer datadrivet och affärsintelligent. I denna intervju berättar vi om hur systemet ska göra våra kunder mer framgångsrika.
Singles tax
Bransch
3 april 2024
Begreppet “singles tax” har spridit sig i sociala medier och beskriver det påslag som följer när man inte kan dela fasta utgifter med en annan. Amerikanska undersökningar har visat att det kan handla om tusentals dollar per år – men hur ser det ut i Sverige? Ica Bankens ekonom Magnus Hjelmér har räknat på just det.
Företag som brottsverktyg
Bransch
21 mars 2024
Förhoppningsvis har du inte missat Polisens samordningskansli mot penningtvätt och finansiering av terrorisms regelbundna webbinarium Spot On! Den 9 april är det dags igen – då med fokus på företag som brottsverktyg.
Svenska boendepreferenser
Bransch
21 mars 2024
Vilka egenskaper är viktigast i bostaden och bostadsområdet vid en flytt? Vad prioriterar olika målgrupper och hur förändras boendepreferenserna genom livet? Hur stor roll spelar boendeekonomin vid valet av en bostad?
Svensk Mäklarstatistik – bortom siffrorna
Bransch
19 mars 2024
Vad gör bolaget Svensk Mäklarstatistik unikt? Kan man spå bostadspriser – och vilka statistiska tankefällor borde alla lära sig att undvika? Hans Flink, Försäljnings- & Affärsutvecklingschef, hjälper oss att räta ut frågetecknen i ett nytt avsnitt av Tak över huvudet.
Påverkan och hot mot mäklare
Bransch
22 februari 2024
Forskare på KTH undersöker just nu arbetssituationen för svenska fastighetsmäklare. En enkät har visat att fastighetsmäklare kan utsättas för press från potentiella köpare att i förtid avsluta en budgivning eller på annat sätt agera till en enskild köpares fördel, och genom det inte längre arbeta enligt ursprungligt uppdrag från säljaren. För att bättre förstå verkligheten bakom enkätsvaren önskar forskarna nu intervjua fastighetsmäklare som upplever att de fått förslag med otillbörlig påverkan.
Husdjur
Bransch
22 februari 2024
Andelen amerikanska hushåll med barn minskar medan husdjursägandet ökar stadigt. För en del spekulanter är nu husdjuret den viktigaste faktorn i bostadsköpet enligt en kartläggning från National Association of Realtors (NAR).
Ränteavdrag
Bransch
25 januari 2024
En studie från University of Toronto undersöker om ränteavdrag för bolån och andra subventioner för ägande kan stärka välfärden, snarare än den gängse bilden om att det omfördelar resurser från hyresgäster till bostadsägare.
Oskar Öholm
Bransch, Medlem
11 januari 2024
Den 8 januari tillträdde Mäklarsamfundets nya vd och koncernchef Oskar Öholm. Vi har bland annat frågat honom om vad som lockade med rollen, vad han planerar att ägna den första tiden åt och vad Mäklarsamfundet ska fokusera extra mycket på framåt.