Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Nyproduktion
Bransch
13 januari 2021
Hur ser det egentligen ut på den nyproducerade marknaden i Stockholms län? Svensk Nyproduktion har svaret i den allra senaste marknadsrapporten, för december 2020.
SkandiaMäklarna byter till Quedro och Mspecs nya mäklarsystem
Bransch
13 januari 2021
SkandiaMäklarna byter idag till Quedro och Mspecs nya CRM- och mäklarsystem. Tjänsten, som levereras av Quedro och Mspecs i samarbete, har under hösten positionerat sig som det självklara valet för fastighetsmäklare i Sverige.
Det hände på Hemnet 2020
Bransch
13 januari 2021
2020 har varit ett minst sagt märkligt år. Och händelserikt. Så även på Hemnet. Här kommer en hälsning från Hemnet med de fem kanske främsta förändringarna eller initiativen som gjorts under året som gått (och några bubblare).
Alltför få småhus har byggts under det senaste decenniet
Bransch
13 januari 2021
Robert Boije och Fredrik Kopsch uttalar sig på DN Debatt om småhusbyggandets dramatiska fall i en tid då allt mer fokus legat på hyres- och bostadsrättsproduktion. ”Dags för en egnahemsrörelse 2.0”, menar man.
Fakta & Nyckeltal om fastighetsmäklarbranschen
Bransch
13 januari 2021
Över 90 procent av alla bostadsaffärer i Sverige sköts av en fastighetsmäklare. Men, hur fördelar sig egentligen affärerna och vad tjänar en fastighetsmäklare? Vilka skillnader i löneform och inkomst finns med avseende på ålder, erfarenhet och kön och hur ser fastighetsmäklarna egentligen på sitt arbete? Svaren du letat efter finns i Mäklarsamfundets branschrapport Fakta & Nyckeltal.
Linda Jonsson, Linda Lövgren, Marcus Svanberg
Bransch
13 januari 2021
Mäklarsamfundet har utmanat ett par profiler i branschen att sammanfatta vad som kommer att känneteckna bostadsmarknaden 2021 på 280 tecken – alltså samma storlek som en tweet. Se hur experterna tog sig an uppdraget och vad de ser i sina spåkulor.
Fakta & Nyckeltal 2020 - Fastighetsmäklarbranschen i siffror
Bransch
30 december 2020
Mäklarsamfundets årliga branschrapport Fakta & Nyckeltal innehåller fakta och statistik om den svenska fastighetsmäklarbranschen. Där finns uppgifter om fastighetsmäklares inkomst, köns- och åldersfördelning, erfarenhet och utbildningsbakgrund och mycket mer.
Björn Wellhagen
Bransch
10 december 2020
Är fastighetsmäklare synska? Ja, det verkar ju nästan så när vi tar del av månadens siffror från Svensk Mäklarstatistik. För prognosen var träffsäker.
Klicktoppen 2020
Bransch
9 december 2020
Fastighetsmäklarens läsare har återigen röstat med fingret och traditionsenligt så korar vi en guld, silver- och bronsmedaljör i klickonomins tecken. Vad engagerade egentligen mest i nyhetsbrevet 2020? Läs vidare för att få svaret.
Är det värt att ompröva deklarationen?
Bransch
9 december 2020
Från och med nästa år slopas räntan på uppskov. Då kan man alltså utan kostnad skjuta upp skatteinbetalningen. Den som under de senaste åren betalat in skatt vid reavinst kan ångra sig och begära omprövning av deklarationen, vilket i vissa situationer kan vara gynnsamt.