Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Hamon Moravejzadeh
Bransch
1 december 2022
Mäklarsamfundets kommunikationsavdelning växer och det senaste tillskottet är Hamon Moravejzadeh, video- och innehållsproducent med mångårig bakgrund från produktionsbranschen. Han kommer att stärka vår externa och interna kommunikation och vara en pusselbit som kommer att göra avtryck både för dig som medlem och i vårt viktiga opinions- och påverkansarbete.
Niklas Rollgard
Bransch
1 december 2022
Från och med den 1 januari i år kommer du som fastighetsmäklare att i objektsbeskrivningen behöva ange en ny uppgift vid förmedling av bostadsrätt – dess indirekta nettoskuldsättning. Mäklarsamfundet har tagit fram videomaterial med ambitionen att göra det lätt för dig att göra rätt.
Studentpanelen
Bransch
1 december 2022
Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Konkurrensen i fastighetsmäklaryrket är hög. Det görs ungefär lika många affärer varje år men antalet fastighetsmäklare blir fler. Vilka strategier kommer panelen att använda för att sticka ut när de blir yrkesverksamma fastighetsmäklare?
Erik Wikander
Bransch
17 november 2022
Att köpare och säljare på bostadsmarknaden kan känna sig oroliga nu, när nattsvarta rubriker haglar, är något Svensk Fastighetsförmedling snappat upp. Därför har de lanserat konceptet nattrådgivning. Mäklarsamfundet har intervjuat vice VD Erik Wikander om vilka frågor som ställs och vad den som känner sig orolig ska tänka på.
Studentpanelen
Bransch
17 november 2022
Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Fastighetsmäklaryrket kan innebära långa dagar med helg- och kvällsjobb och en kundförväntan på ständig tillgänglighet. Den här gången besvarar studenterna om de tycker att utbildningen och branschkontakterna hjälpt dem att sätta rätt förväntningar på yrkets tuffare sidor.
Studentpanelen
Bransch
3 november 2022
Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången får de frågan om var de ser sig i karriären om tio år.
Andreas Ersson
Bransch
3 november 2022
Fastighetsbyrån i Strängnäs flyttar från sitt AA-läge till nya lokaler som är mindre centralt benägna, för att möta nya behov och modernisera verksamheten. Andreas Ersson berättar om flytten och varför tiden för mäklarkontoret som skyltfönster är förbi.
Dubai
Bransch
3 november 2022
Den spanska marknaden har länge varit en favorit hos svenskarna – men nu expanderar en aktör och öppnar kontor i Dubai. Vi har intervjuat Mike Farhoud från Viking Real Estate som berättar om varför.
Studentpanelen
Bransch
20 oktober 2022
Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången får de frågan om var de hoppas hamna efter studierna och vilka för- och nackdelar de ser med det. Är det stad eller land som är hetast? Kanske Skärgården eller kusten? Möjligheterna är oändliga och vi har tagit tempen.
Guldhemmet
Bransch
20 oktober 2022
Den 11 maj gick Hemnets bostadsgala Guldhemmet av stapeln, som för tredje året i rad hyllade de starkaste insatserna av landets fastighetsmäklare och bostadsutvecklare från året som gått. Nu öppnar nomineringen för nästa års upplaga och juryn som ska utse vinnarna presenteras.