Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Jesper Litén, Värderingsdata
Bransch
28 november 2019
Värderingsdata önskar Mäklarsamfundets medlemmar en god jul – och efterfrågar dessutom en önskelista från just dig.
Nyproducerade bostäder
Bransch
28 november 2019
SCB har nyligen gått ut med ny statistik från Byggnadsprisindex (BPI) som slår fast att priset på nybyggnation har minskat med drygt 2 procent för flerbostadshus och gruppbyggda småhus 2018 jämfört med 2017. Något som bryter föregående års trend då priserna istället gick uppåt.
Utbildning till kvalificerad fastighetsmäklarassistent
Bransch
28 november 2019
Sedan slutet av 1990-talet finns en kvalificerad assistentutbildning som är anpassad specifikt för mäklarbranschen. Utbildningen är ensam i sitt slag i Sverige och motsvarar den tidigare fastighetsmäklarutbildningen innan den fick högskolestatus, vilket innebär att man får förståelse för att kunna utföra många av arbetsuppgifterna i en mäklartjänst. Sedan starten har Mäklarsamfundet utbildat ca 1 700 fastighetsmäklarassistenter. Vi har pratat med två av dem.
Jubileumsbok Mäklarsamfundet
Bransch
28 november 2019
Så äntligen är den här. Efter 100 år som branschförbund är det självklart att vår organisation och branschens historia skulle sammanfattas. Nu finns jubileumsboken att beställa till självkostnadspris.
Mäklarsamfundet på NAR-konferensen
Bransch
28 november 2019
San Fransisco är en spännande plats. Belägen på änden av halvön mellan Stilla havet och San Fransiscobukten ryms både den ikoniska Golden Gate-bron och teknologihimlen Silicon Valley. Att lösningar till framtidens utmaningar ligger och puttrar i stadsbildens miljöer är en så pass stark känsla att den nästan går att ta på. Passande då att världens största mässa för fastighetsmäklare – NAR 2019 Realtor Conference & Expo – hölls just här.
Flyttskatten
Bransch
28 november 2019
En punkt i Januariavtalet handlade om att öka rörligheten genom att ta bort räntan på uppskov. Men i förra veckan kom besked från regeringen att inget sådant förslag utreds.
Ekonomipodden Kapitalet
Bransch
14 november 2019
Varför finns det inte ett centralt register för bostadsrätter, så som det idag finns för fastigheter? Det är en fråga som vi gång på gång ställer till beslutsfattare inom politiken och på myndigheter. Mikaels historia, här berättad i ekonomipodden Kapitalet, visar med all önskvärd tydlighet varför ett centralt bostadsregister behövs.
Gar-Bo dolda fel-försäkring
Bransch
14 november 2019
Med en dolda fel-försäkring från Gar-Bo kan säljaren släppa tankarna på det gamla huset och fokusera på sin nya bostad. Om ett fel skulle upptäckas tar köparen kontakt direkt med Gar-Bo för skadeanmälan och reglering.
Utflyttning från storkommunerna driver prisutveckling i kranskommunerna
Bransch
14 november 2019
Fler flyttar från än till storkommunerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Det driver på prisutvecklingen i kranskommunerna så till den grad att till exempel Nacka kommer att vara ikapp centrala Stockholm inom 16 år. Det menar Mäklarhuset i en ny rapport.
Startbidrag för boendegemenskaper
Bransch
14 november 2019
En byggemenskap är en boendeform där en grupp människor går samman och planerar, låter bygga och sedan flyttar in i eller på annat sätt använder en byggnad.