Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Therese Slotts
Bransch
20 maj 2020
Efter en tid med en vakant tjänst på juristavdelningen är det med glädje vi till månadsskiftet välkomnar vår nya kollega, Therese Slotts.
Medlemsenkät: Många följer corona-åtgärder
Bransch
20 maj 2020
Enligt vår snabbenkät, som vi genomför med anledning av pandemin, är köpare bra på att följa de åtgärder som vidtas för att minska smittspridning.
Björn Wellhagen
Bransch
20 maj 2020
Mäklarsamfundet ser positivt på att regeringen har tillsatt en utredning som bland annat ska kartlägga bankernas villkor för förstagångsköpare, enligt Björn Wellhagen, VD på Mäklarsamfundet.
Christina Casserlöv
Bransch
20 maj 2020
Pandemin har inneburit nya arbetsrutiner för många mäklare. Bland annat tar de bokade visningarna längre tid. Christina Casserlöv på Fjelkners Fastighetsmäkleri i Bromma utanför Stockholm, ser också fördelar med det.
Regeringens stödåtgärder i anledning av coronapandemin
Bransch
20 maj 2020
För att om möjligt begränsa följder av coronapandemin har regeringen beslutat om en rad stödåtgärder riktade till landets företag. Mäklarsamfundets jurister hanterar i normala fall inte företags-och arbetsrättsliga frågor i någon större utsträckning, men nu är det långt ifrån en normal situation så vi har därför försökt att nedan ge en översikt över de olika stödåtgärder som presenterats i dagsläget. Alla detaljer är fortfarande inte kända och nya stödåtgärder kan komma. Tolkningar av reglerna sker också sker löpande, så håll utkik efter nyheter på hemsidan och i våra nyhetsbrev.
Fastighetsmäklarna ABC
Bransch
20 maj 2020
Ni kan det vid det här laget. Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet går i vecka 23 live med vår kampanj Fastighetsmäklarna ABC, ämnad att stärka fastighetsmäklarbranschens anseende.
Majoritet har inte råd med ny bostad
Bransch
7 maj 2020
En majoritet av regionens hushåll har med dagens finansiella villkor inte möjlighet att efterfråga en nyproducerad bostad. Studien genomfördes innan coronapandemin slog till med stora varsel, ökade konkurser och högre arbetslöshet. Det skriver Region Stockholm om sin nya studie.
Fastighetsmäklarna ABC
Bransch
7 maj 2020
Vi har tidigare berättat för er att Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet kommer att gå in i en branschgemensam kampanj med syfte att stärka fastighetsmäklarbranschens anseende. Vi har också bett om att få ta del av era bästa yrkeshistorier, berättat att kampanjen går live vecka 23 och att den kommer att kallas för Fastighetsmäklarna ABC. Nu är det dags att få möta den nya byrån.
Björn Wellhagen
Bransch
7 maj 2020
Det var för några veckor sedan som Finansinspektionen gick ut med att man temporärt tillåter amorteringsfrihet på bostadslån, i och med den rådande coronapandemin.
Mspecs och Quedro lanserar nytt mäklarsystem
Bransch
7 maj 2020
SkandiaMäklarna blir först i Sverige med att använda Quedro och Mspecs nya CRM- och mäklarsystem. Genom tjänsten, som är helt ny på den svenska marknaden och bygger på en integrering av Quedro och Mspecs system, får SkandiaMäklarna ett komplett mäklarsystem med CRM och stöd för hela säljprocessen.