Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
David Johansson
Bransch
21 oktober 2021
Hur går det egentligen med registreringen av företag? Hur ser man på fastighetsmäklarnas förutsättningar att hantera penningtvättsfrågorna och varför är handläggningstiderna på myndigheten så långa? Det är några av de frågor som vi ställt till Fastighetsmäklarinspektionens tillsynschef David Johansson i hans första intervju i nyhetsbrevet Fastighetsmäklaren.
Adfenix förvärvar försäljningsplattformen Quedro
Bransch
21 oktober 2021
Adfenix förvärvar Quedro och deras försäljningsplattform. ”Målet är att skapa ett 360-graders marknadsföringsprogram som gör det möjligt för stora fastighetsmäklarbyråer världen över att få ut mer av sin marknadsföringsbudget”, skriver företaget i ett pressmeddelande.
Mäklartipset
Bransch
21 oktober 2021
Onsdagen den 10 november klockan 09.00 kommer alla mäklarkontor runtom i landet åter att kunna årsboka Mäklartipset. Produkten fortsätter vara populär, då rekordmånga mäklarkontor årsbokat Mäklartipset inför och under 2021. Hemnets Henrik Agardh berättar om produkten.
Pernilla Schörling
Bransch
21 oktober 2021
Mäklarsamfundet har tagit ett snack med Pernilla Schörling som tillträder som Mäklarhusets nya vd den 17 januari 2022. Hon berättar om de erfarenheter hon tar med sig från sin tidigare bransch, vad hon vill uppnå under sitt första år som vd och vad hon själv har för drömboende.
Bostadsvärderingar
Bransch
7 oktober 2021
Som vi tidigare berättat i nyhetsbrevet trädde nya riktlinjer för banker och bolåneinstituts kreditprocesser i kraft i somras. Nu ställs hårdare krav på innehåll, form och oberoende i kreditgivningsprocessen. Eftersom fastighetsmäklare genomför majoriteten av värderingarna på privatbostadsmarknaden påverkas branschen och med de nya kraven kommer både utmaningar och möjligheter.
Så påverkar energideklarationer betalningsviljan
Bransch
7 oktober 2021
I fredags hölls ett seminarium där representanter från KTH och Handelshögskolan i Stockholm presenterade sina resultat från en djupdykning i frågan energideklarationer. Vad får det till exempel för priseffekter? Medverkande i panelen var Björn Wellhagen, vd Mäklarsamfundet.
Till Salu ska hjälpa landets bostadsköpare och säljare
Bransch
7 oktober 2021
Med syftet att bidra till mer informerade bostadsköpare och -säljare under den största affären i livet har bokförlaget Max Ström i samarbete med Hemnet och en panel med bostadsexperter, bland annat från Mäklarsamfundet, i dagarna lanserat boken “Till Salu”.
Svein Strømnes
Bransch
7 oktober 2021
Den svenska bostadsmarknaden tog verkligen fart under coronapandemin. Men hur såg det ut i vårt grannland? Mäklarsamfundet har pratat med Svein Strømnes, kommunikationsdirektör och CCO på Norges Eiendomsmeglerforbund.
Rikard Jonsson
Bransch
7 oktober 2021
Mellan den 8-10 november arrangerar marketing automation-företaget Adfenix en kostnadsfri digital konferens med både lokalt och globalt fokus. Nyhetsbrevet fastighetsmäklaren har intervjuat Rikard Jonsson, Marketing Director Nordics på Adfenix och ansvarig för konferensen.
Pia-Lotta Svensson
Bransch
23 september 2021
”Var den mäklare du själv vill möta” är inställningen som krönte Pia-Lotta Svensson från Fastighetsbyrån till Årets Mäklarpersonlighet på Guldhemmetgalan. Vi har pratat med henne om utmärkelsen, firandet och hur det känns att bli prisad för ett arbete som stärkt både bilden av yrket och branschen som helhet.