Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Småhusboomen fortsätter resten av våren
Bransch
8 april 2021
Mäklarsamfundets medlemmar tror på en fortsatt stark bostadsmarknad under årets andra kvartal. Framför allt gäller det villamarknaden. Det visar Mäklarinsikt, Sveriges största undersökning bland fastighetsmäklare.
Nya utbildningskrav för att bli fastighetsmäklare
Bransch, Press/Opinion
8 april 2021
Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) har under en längre tid arbetat med förslag till nya utbildningskrav för fastighetsmäklare. Tisdagen den 6 april var den sista dagen för remissinstanserna att yttra sig över förslagen. Förslagen har mött mycket kritik från branschen, utbildningsanordnare och lärosäten. Mäklarsamfundet uppmanar FMI att dra tillbaka förslaget och i samarbete med branschen ta fram ett nytt förslag.
Finansinspektionen
Bransch
8 april 2021
Den sista mars skickade Finansinspektionen (FI) ut nya allmänna råd om krediter i konsumentförhållanden på remiss. Reglerna ska träda i kraft redan den 1 november i år och har som syfte att minska blancolånen.
3D-printade hus
Bransch
8 april 2021
Kan 3D-printing skaka om byggbranschen som vi känner den? De som menar det verkar i alla fall få allt mer vatten på sin kvarn, när 3D-printers gått varma och printat hus i mindre bemedlade områden i Texas och Mexiko. Det skriver nyhetssajten Warp News.
Småhusboomen fortsätter resten av våren
Bransch
31 mars 2021
Mäklarsamfundets medlemmar tror på en fortsatt starkbostadsmarknad under årets andra kvartal. Framför allt gäller det villamarknaden. 65 procent av fastighetsmäklarna tror på stigande småhuspriser under april till och med juni och 74 procent tror att efterfrågan kommer öka. Det är en betydande skillnad mot bostadsrättsmarknaden där 37 procent tror på stigande priser och 40 procent på ökad efterfrågan. Det visar Mäklarinsikt, Sveriges största undersökning bland fastighetsmäklare.
Josephine Lundmark
Bransch
25 mars 2021
SkandiaMäklarna och Universum delar årligen ut priset Årets Mäklarstudent. I år blev vinnaren Josephine Lundmark från Linköping. Mäklarsamfundets utbildningsansvarige Eva Prien satt i juryn och tycker att utmärkelsen är på sin plats.
Ungas bosparande ökar kraftigt
Bransch
25 mars 2021
Allt fler 18-25-åringar sparar till den första bostaden och fler unga kvinnor sparar än unga män, det enligt en Novus-undersökning genomförd på uppdrag av Byggföretagen.
Under pandemin: Högt tryck på bolån – och fler vill renovera
Bransch
25 mars 2021
Det råder högt tryck på bostadsmarknaden och på bolånen, så pass högt att SBAB-banken har stoppat privatlån för nya kunder. Dessutom renoverar allt fler, det rapporterar Sveriges Radio under tisdagen.
Nytt stöd för energieffektivisering i flerbostadshus
Bransch
25 mars 2021
Ett nytt förslag om bidrag till projekt som minskar energiförbrukningen med minst 20 procent går nu på remiss. Förslaget är framarbetat av regeringen, Liberalerna och Centerpartiet.
Hans Flink
Bransch
25 mars 2021
Nyhetsbrevet Fastighetsmäklaren har intervjuat Hans Flink, Försäljning- & Affärsutvecklingschef på Svensk Mäklarstatistik om deras kostnadsfria produkt Bostadsbarometern.