Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Studentpanelen
Bransch
23 mars 2023
Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången får de frågan om hur de ser på yrkets arbetstider – som ofta innebär helg- och kvällsjobb, samt förväntan från kunder på hög tillgänglighet. Är det något man som snart ny i yrket är helt okej med – eller tycker bör förändras framöver?
Studentpanelen
Bransch
9 mars 2023
Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången svarar de på frågan om vad de tog med sig för lärdomar från sin praktikperiod.
Tak över huvudet
Bransch
7 mars 2023
Med formatet Tak över huvudet borrar Mäklarsamfundet djupare i frågor som rör fastighetsmäklarbranschen och bostadsmarknaden. Det första avsnittet gästas av Martin Ahlenius, lektor vid Högskolan i Gävle. Han ger oss raka svar på en fråga som länge omgärdats av myter och halvsanningar – hur många som egentligen lämnar fastighetsmäklaryrket efter kort tid.
Studentpanelen
Bransch
23 februari 2023
Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången svarar de på frågan om vad fastighetsmäklarutbildningen – som är full av viktiga kurser inom juridik och ekonomi – idealiskt skulle kunna kompletteras med för att nya fastighetsmäklare ska bli än mer förberedda när de äntrar yrkeslivet.
Ebba Jönsson och Frida Mårtensson
Bransch
23 februari 2023
Ebba Jönsson och Frida Mårtensson arbetar som fastighetsmäklare i Malmö och arbetar tillsammans med sina kollegor aktivt med den viktiga frågan om åtgärder mot penningtvätt. Vi har tagit ett snack med dem om hur de arbetar i dag, hur de kom igång och vad som överraskat dem mest under resans gång.
Mäklarsamfundets trygghetsprogram
Bransch
22 februari 2023
Trygghet är avgörande för att säljare och köpare ska känna förtroende för bostadsmarknaden och vilja genomföra ett bostadsbyte. Eftersom en fungerande bostadsmarknad är en förutsättning för näringslivets kompetensförsörjning är det i förlängningen en fråga för hela samhällsekonomin. Vi har idag ett effektivt konsumentskydd, som garanterar bostadskonsumentens grundtrygghet, men det behövs mer. I Mäklarsamfundets trygghetsprogram samlar vi tio förslag för en tryggare bostadsmarknad.
Mäklarsamfundet
Bransch
16 februari 2023
Vill du förbättra bostadspolitiken, så att fler ska kunna flytta till den bostad de behöver? Mäklarsamfundet söker nu en bostadspolitisk analytiker vars uppdrag blir att analysera bostadspolitiken och utveckla idéer för att förbättra bostadsmarknaden.
Studentpanelen
Bransch
9 februari 2023
Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången svarar de på om vilka egenskaper de tycker är viktiga att en fastighetsmäklare besitter.
Kenneth Ivarsson
Bransch
9 februari 2023
Samma, konkurrensneutrala villkor för Svensk Mäklarstatistiks objektsdatakunder. Det var det som stod på spel i den process som involverat både Konkurrensverket och Patent- och Marknadsdomstolen.
Studentpanelen
Bransch
26 januari 2023
Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången svarar de på om de är oroliga för att eventuellt utexamineras på en svalare marknad.