Hemnet

Sedan starten 1998 har Hemnet växt till att bli Sveriges största bostadsportal och en av landets största sajter. Med målet att vara nyckeln till en enklare bostadsaffär jobbar Hemnet kontinuerligt med att ta fram nya produkter och tjänster, för säljare, köpare och mäklare. Varje vecka kommer i snitt 2,8 miljoner unika besökare till sajten. Det höga besöksantalet genererar unik data om bostadsmarknaden, vilket även gör Hemnet till en oberoende expert i bostadsfrågor. Företaget ägs sedan 2017 av investmentbolagen General Atlantic och Sprints Capital, samt av Mäklarsamfundet, Fastighetsmäklarförbundet och Care of Hemnet. 2018 hade Hemnet en omsättning på 373 MSEK och på kontoret mitt i centrala Stockholm jobbar idag runt 90 personer.

hemnetny_loggaitext_350px.png


Siffror: 
•    Varje vecka kommer i snitt 2,8 miljoner unika besökare till Hemnet via mobilen, plattan och datorn
•    Under rekordveckan, vecka 33 2018, besökte 3,4 miljoner unika besökare Hemnet via mobilen, plattan och datorn
•    Varje vecka sker det 27 miljoner objektvisningar på Hemnet.
•    Varje vecka görs det 24 miljoner sökningar på Hemnet via mobilen, plattan och datorn.
•    Under 2018 publicerades det 204 370 objektannonser på Hemnet 
•    88% av alla bostäder som såldes i Sverige 2017 annonserades på Hemnet

Produkter och tjänster för säljare: 

Objektsannons:
En objektannons är själva “grundannonsen” på Hemnet där objektet beskrivs i text och bild. Från annonsen kan man gå vidare till mäklarens webbplats för att ta del av mer information. Det är Hemnet som fakturerar bostadssäljaren för produkten, men det är mäklaren som säljer in, administrerar och lägger upp annonsen på Hemnet via sitt mäklarsystem och Hemnets kundportal. För det arbetet får mäklarens kontor en administrationsersättning som motsvarar 50% av annonskostnaden. Säljare kan inte lägga upp en annons på egen hand. Mäklaren har ansvaret för innehållet i annonsen. 

Hemnet lägger till information från partners och andra datakällor under innehållet från mäklaren.

Säljkollen: 
Säljkollen är en sida med statistik om bostadsannonsen som bostadssäljaren når genom att verifiera sig med en e-postadress. På Säljkollen kan säljaren följa hur många besökare annonsen har per dag, se hur liknande objekt presterar samt köpa tilläggsprodukten Raketen. 

Inloggningsuppgifter till Säljkollen är mejladressen som mäklaren angav när hen administrerade annonsen. Den hittas även i Kundportalen. 

Raketen:
Raketen är en produkt som gör att det skapas en identisk objektsannons som hamnar längst upp i resultatlistan och visas vid sökningar som matchar säljarens annons. Dessa annonser är annonsmärkta. Produkten ligger uppe tre dygn från och med köp. Om fler objekt har Raketen samtidigt så delar dessa på att hamna längst upp i resultatlistan. Det går endast att köpa en Raketen åt gången. 

Var köper man raketen? 
Raketen går att köpa på objektsannonsen men också från Säljkollen och är idag förutom Objektannonsen den enda produkt som man idag kan köpa av Hemnet direkt som bostadssäljare.

Hemnets kundsupport:
Supportens öppettider är mån-fre 9-18, lör 10-14 
Supporten nås på: tel 0775 17 00 17 mejl support@hemnet.se (besökare)
 

Läs mer på Hemnet.se.