Tillsammans gör vi skillnad för Ukraina
Nyhet Bransch 24 mars 2022

Tillsammans gör vi skillnad för Ukraina

Ukrainas folk behöver allt stöd de kan få. Därför har styrelsen i Mäklarsamfundet beslutat om att skänka 10 kr per medlem till UNHCR som ger akut stöd till civilbefolkningen i Ukraina. Just nu dubblar fastighetsmagnaten Roger Akelius stiftelse alla gåvor till UNHCR.

Vi har bara börjat se konsekvenserna av den ryska invasionen av Ukraina, men sedan länge har det stått klart att vi bevittnar en humanitär katastrof. Nu mobiliserar många goda krafter, och konkreta insatser görs både här hemma och på plats i Ukraina. Ett av de mest effektiva sätten att göra skillnad är att skänka till etablerade organisationer med lokal närvaro, rutiner och infrastruktur för att få ut hjälpen dit den behövs mest. 

Ganska små medel kan ändå göra stor skillnad. Om vi tillsammans gör lite blir det ändå mycket i kraft av storleken på Mäklarsamfundet som organisation. Styrelsen i Mäklarsamfundet har därför beslutat att skänka 10 kronor per medlem, alltså 70 000 kr till UNHCR. Fram till den sista mars dubblas alla gåvor till UNHCR av fastighetsmagnaten Roger Akelius stiftelse Akelius Foundation. Det kan finansiera cirka 270 nödpaket till behövande i krigets Ukraina. 

Läs mer om UNHCR:s kampanj här.
 

Skapad 24 mars 2022
Uppdaterad 20 februari 2023
Mäklarsamfundet