Jonas Rosén
Nyhet Medlem 16 december 2021

Jonas Rosén är Mäklarsamfundets nya VD

Den 1 juni 2022 tillträder Jonas Rosén som VD och koncernchef för Mäklarsamfundet. Jonas kommer närmast från en tjänst som VD för Visit Dalarna. I uppdraget ligger bland mycket annat att synliggöra innehållet och värdet av fastighetsmäklartjänsten och att stärka organisationens och fastighetsmäklarbranschens röst i media och debatt.

- På senare år har Mäklarsamfundet gjort många offensiva satsningar för ökad medlemsnytta. Organisationen har även befäst sin plats som en viktig opinionsbildare för en väl fungerande bostadsmarknad för branschens aktörer och för Sveriges bostadskonsumenter. Jag vill bidra till den fortsatta utvecklingen med ett framåtriktat och visionärt ledarskap där vi gemensamt skapar både medlems- och samhällsnytta, säger Jonas Rosén.

Jonas Rosén har över tjugo års erfarenhet av ledarskap och chefspositioner inom en rad olika branscher. Han kommer närmast från besöksnäringen, som VD för Visit Dalarna. Innan dess arbetade han för LRF Konsult, idag Ludvig & Co. Från tidigare roller har han med sig erfarenheter av såväl påverkansarbete som fastighetsförmedling. Jonas har dessutom erfarenheter från bank och finans och flertalet medlemsägda bolag.

– Jonas har en gedigen erfarenhet av ledarskap, organisationsutveckling och opinionsbildning. Det är en rekrytering som vi känner oss glada och stolta över. Vi ser fram emot att tillsammans med Jonas ta nästa steg i Mäklarsamfundets och fastighetsmäklarbranschens utveckling, säger Anders Edmark, Mäklarsamfundets styrelseordförande.

Jonas Rosén tillträder tjänsten som VD för Mäklarsamfundet den 1 juni 2022.

 

För mer information, kontakta:

Joakim Lusensky
Analys- och kommunikationschef Mäklarsamfundet
joakim.lusensky@maklarsamfundet.se
0733 80 72 12

Anders Edmark
Styrelseordförande
anders.edmark@maklarhuset-ornskoldsvik.se

Skapad 16 december 2021
Uppdaterad 20 februari 2023
Mäklarsamfundet