Mäklarsamfundets förtjänsttecken
Nyhet Medlem 3 juni 2021

Hjältarna som fick Mäklarsamfundets förtjänsttecken

I samband med Mäklarsamfundets årsmöte delades nya förtjänsttecken ut. Det ges till medlemmar eller utomstående som genom nitiskt och framgångsrikt arbete gagnat samfundets verksamhet. I år fick tre personer ta emot tecknet – läs motiveringarna och deras känslor efter utmärkelsen.

Lennart Hagberg, HusmanHagberg

Lennart Hagberg

Juryns motivering: Lennart brinner för kundernas bästa och har i sin roll som VD för HusmanHagberg alltid stått för parollen ”En fördel är en fördel, först när det är en fördel för kunden”.

Lennart har också värnat om en sund mäklartjänst och under sju års tid varit verksam som branschrepresentant i FMI. I den rollen har han många gånger försvarat de mäklare som blivit anmälda till FMI. Värdet av den insatsen har varit stor, då branschrepresentanterna i FMI är de enda som verkligen har insikt i hur verkligheten som mäklaren verkar i ser ut.

Lennart har även varit engagerad i Mäklarsamfundets styrelse i olika omgångar.

Lennart är väl värd denna utmärkelse.

Hur känns det?

–    Efter en lång karriär i fastighetsmäklarbranschen så känns det otroligt hedrande att få denna utmärkelse. Stort tack till styrelsen och en varm hälsning till alla engagerade kollegor runt om i Sverige. 


Kurt Pettersson, Svensk Fastighetsförmedling

Kurt Pettersson

Juryns motivering: Kurt är en av Svensk Fastighetsförmedlings mest rutinerade fastighetsmäklare och har även suttit i dess styrelse. Under de år som SF ägdes av DnB satt Kurt i Franchisetagarstyrelsen, samt var verksam ett antal år i riksorganisationen Sveriges Franchisetagare. Kurt har sedan 2014 varit branschens representant som ledamot i FMI och blev 2019 utsedd att sitta i nämnden även perioden 2020-2023. Detta är ett mycket viktigt uppdrag som Kurt har skött utomordentligt förtjänstfullt och han har alltid satt mäklaren och mäklarrollens bästa i fokus. Kurt har alltid varit en debattglad kämpe som slagits för rättvisa och som även vågat vara kritisk när det behövts. 

Kurt är väl värd denna utmärkelse.

Hur känns det?

–    Jag är såklart både stolt och hedrad över att bli tilldelad detta förtjänsttecken och det är tacksamt att få vara branschens representant nämnden. Det är ett mycket viktigt och intressant arbete som utförs av FMI och nämnden där det är bra att kunna tillföra ”mäklarsynpunkter” mm när beslut skall fattas i de ärenden som är anmälda. 


Kenneth Ferm, Mspecs

Kenneth Fehrm

Juryns motivering: Kenneth Fehrm har under många år hjälpt fastighetsmäklare runt om i landet att förenkla deras arbetsdag när det gäller tekniska lösningar och mäklarsystem. Med lugn och trygg hand och ton har han guidat, utbildat och utvecklat mäklarsystem med målet att göra det bästa för fastighetsmäklaren och hens vardag. 2013 startade Mäklarsamfundet upp sitt eget mäklarsystem, Mspecs, och vi blev så glada när Kenneth valde att göra oss sällskap i denna satsning. Kenneth är en stor tillgång för Mäklarsamfundet och Mspecs och har med sin erfarenhet och kunskap satt Mspecs på kartan som ett av de största företagen som levererar mäklarsystem till fastighetsmäklare i Sverige.

Kenneth är väl värd denna utmärkelse

Hur känns det?

–    Det känns fantastiskt, jag blev så överraskad. Utmärkelsen är ju verkligen en klapp på axeln och det är jättekul att ha gjort någon form av avtryck i branschen. Jag läste till mäklare 1988 och drev sedan ett kontor inom Svensk Fastighetsförmedling. Redan då blev jag engagerad i att ta fram SFs egna mäklarsystem, Sfinxen. Sen rullade det bara på efterhand som datatekniken förändrades. Mspecs är det femte mäklarsystemet som jag är med och tar fram, efter bland annat Capitex som ju så småningom blev Vitec mäklarsystem. Att ha varit med om Mäklarsamfundets satsning på Mspecs har varit fantastiskt, både att få tillhöra Mäklarsamfundet men också med det fantastiska team som jobbar med Mspecs.

Skapad 3 juni 2021
Uppdaterad 24 februari 2023
Mäklarsamfundet