Jennie Hallonqvist
Nyhet Medlem 14 december 2023

Veckans medlemsröst Jennie Hallonqvist: “Attityden på marknaden är mer positiv nu”

Mäklarsamfundet har intervjuat Jennie Hallonqvist som firar 20 år i yrket precis efter årsskiftet. Hon berättar om vad hon tycker är viktigast att tänka på för att kunna bli långsiktigt hållbar i yrket, yrkets för- och nackdelar och varför hon tror att 2024 kan bli året då marknaden vänder.

Hej Jennie! Du har varit fastighetsmäklare sedan 2004. Vad är det viktigaste för att bli långsiktigt hållbar i yrket?

Hej! Ja, det är rätt. Jag firar 20 år som registrerad fastighetsmäklare nu i januari 2024. För att bli långsiktigt hållbar så är det viktigt att behålla glädjen. Det är många timmar i veckan som vi investerar i vårt arbete och då gäller det att man tycker att det man gör är kul. Varje mäklare måste definiera vad som är kul med jobbet och därefter välja att se dessa delar. För att behålla glädjen så måste man också ibland kryssa för att vara ledig, för att ladda batterierna.  

När känner du som allra mest yrkesstolthet?

När både säljare och köpare känner sig trygga och visar det genom att de ”lutar sig mot mig” och lyssnar till råd som de känner är av värde för sitt beslut. När både säljare och köpare är nöjda med affären, då känner jag mig både glad och stolt.

Vad är bäst och mindre bra med att vara fastighetsmäklare – enligt dig?

Det bästa är att få vara en del i människors stora och viktiga beslut i livet. Bostaden är ens borg och den kostar dessutom mycket pengar, således är det ett viktigt beslut när man väl ska flytta.  

Mindre bra med att vara fastighetsmäklare är att det inte alltid uppskattas av nära och kära att ”affären alltid måste prioriteras”.  

Hur ser din lokala marknad ut just nu?

Aktiviteten på marknaden har under året gått både upp och ner. Jag känner ändå att attityden från potentiella köpare är mer positiv nu, när Riksbanken har kommit med besked som ger oss alla tron på en ljusare framtid. Det vill säga, vi vågar nu tro på att vi inte får fler höjningar och därmed kan våra kunder kalkylera och räkna på boendekostnader och våga göra affärer.  

Vad hoppas du på inför 2024?

Ett stabilt år med en aktiv marknad och många positiva affärsprocesser där både säljare och köpare känner att de har gjort en bra affär... och självklart ett år med god hälsa.

Skapad 14 december 2023
Uppdaterad 14 december 2023
Veckans medlemsröst Mäklarsamfundet