Ulrika Hjort
Nyhet Medlem 11 januari 2024

Veckans medlemsröst Ulrika Hjort: “Det är nyckeln till min långvariga framgång i yrket”

Ulrika Hjort är fastighetsmäklare i Kalmar och har varit verksam sedan 1994. I år firar hon alltså 30 år i yrket och vi passar på att intervjua henne som den första medlemsrösten 2024. Hon berättar om hur hon lyckats vara långvarigt framgångsrik i yrket, hur den tröga marknaden 2023 påverkat henne och vilket nyårslöfte alla fastighetsmäklare bör gå in i det nya året med.

Hej Ulrika! Berätta om dig och din fastighetsmäklarbakgrund! 

Hej! Jag har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1994 och under min karriär har jag fokuserat främst på villaförsäljningar. Genom åren har jag arbetat intensivt för att skapa starka relationer med både köpare och säljare, vilket har varit nyckeln till min långvariga framgång inom branschen.

Hur ser din lokala marknad ut just nu? 

I Kalmar ser den lokala marknaden för närvarande ut att vara något utmanande. Det finns en tendens till en stabil men inte särskilt snabb försäljning av fastigheter. Utbudet är varierat och det finns möjligheter för den som är beredd att vänta på rätt köpare eller säljare. Den största nyckeln till försäljning sitter i att lägga rätt förväntningar, främst vad gäller prisbilden, men även rimliga tidsramar då köparkunderna är betydligt färre i dagsläget än många tidigare år.

Hur påverkade den tröga marknaden 2023 dig och hur har du hanterat det? 

Året 2023 var definitivt utmanande på marknaden och det påverkade mitt arbete. Jag valde att fokusera ännu mer på att skapa fördjupade och personliga relationer med mina kunder. Genom att erbjuda skräddarsydda tjänster och vägledning har jag kunnat hjälpa både köpare och säljare att navigera genom den tröga marknaden.

Vad tror du om marknaden 2024? 

Prognoser för marknaden är alltid utmanande, men jag tror att under 2024 kommer vi att se en gradvis stabilisering och en återhämtning av marknaden. Med förhoppningen om att ekonomiska förutsättningar förbättras och att intresset för fastighetsinvesteringar fortsätter att växa, tror jag att marknaden kan visa tecken på ökad aktivitet.

Vad är det perfekta nyårslöftet för en fastighetsmäklare inför det nya året? 

Ett viktigt nyårslöfte för alla fastighetsmäklare skulle vara att fortsätta sträva efter att erbjuda enastående service till våra kunder. Att fortsätta att vara lyhörd, ärlig och professionell samt att anpassa sig till marknadens skiftande förutsättningar är avgörande för att upprätthålla och stärka vårt rykte som pålitliga förmedlare.

Sist men inte minst – vad är det allra bästa med att vara fastighetsmäklare? 

Det allra bästa med att vara fastighetsmäklare är möjligheten att vara en del av människors livsförändringar. Att få vara med och hjälpa människor att hitta sitt drömhem eller underlätta försäljningen av deras egendom är en fantastisk känsla. Dessutom ger yrket en möjlighet att ständigt möta nya människor och skapa meningsfulla relationer.

Skapad 11 januari 2024
Uppdaterad 12 januari 2024
Veckans medlemsröst