Lena Svartström
Nyhet Medlem 1 maj 2024

Veckans medlemsröst Lena Svartström: “På de mest attraktiva hemmen tampas många budgivare”

De senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik visade på ett trendbrott i form av brett stigande priser. Vi har intervjuat Lena Svartström, som är verksam i Stockholms innerstad, om huruvida Stockholmsmarknaden kommit igång och vad hon tror att det betyder för marknaden framåt.

Hej Lena! Berätta om dig och din fastighetsmäklarbakgrund. 

Jag började arbeta som innerstadsmäklare 2008 och fick en start på min karriär som säkert kan jämföras med dagens nyutexaminerade – finanskris och svårt att få bostäder sålda. Jag har arbetat både som anställd mäklare, för att sedan köpa in mig och driva kontor i franchisekedja till att jag idag sedan 4 år är delägare och kontorschef på Mäklarhuset Stockholm innerstad.

Du är verksam i Stockholm. Priserna har börjat vända upp igen – har du märkt av det? 

På min marknad i innerstan märker vi en tydlig trendförändring. Visningarna är åter igen välbesökta och på de mest attraktiva hemmen tampas många budgivare. Som många gånger tidigare brukar marknadsskiftningar starta först i innerstan för att sedan sprida sig utåt i landet.

Vad är det mest givande och utmanande i din fastighetsmäklarvardag? 

Då jag både arbetar som mäklare och kontorschef har jag alltid en fulltecknad kalender. Jag tycker det är så otroligt roligt att mäkla och får energi av att få hjälpa mina kunder så jag vill verkligen göra detta. Samtidigt är det utvecklande och kul att leda företag, få medarbetare att växa och lyckas. Att göra allt samtidigt blir såklart det mest utmanande i min vardag, men med struktur, ett effektivt arbetssätt och leende på läpparna brukar det gå bra.

Sist men inte minst – finns det något eller någon situation som får dig att känna extra mycket yrkesstolthet? 

Att se hur kontoret jag driver hela tiden växer och tar nya marknadsandelar, att allt fler branschkollegor vill arbeta hos mig gör mig så stolt. Det blir ett kvitto på att vi verkligen gör rätt saker.

Skapad 1 maj 2024
Uppdaterad 2 maj 2024
Veckans medlemsröst Medlem