Mäklarpanelen
Nyhet Medlem 16 november 2023

Mäklarpanelens bästa råd till nyblivna fastighetsmäklare

“När man minst anar det så kan man börja skörda sitt hårda jobb.” Mäklarsamfundets mäklarpanel är tillbaka för att ge råd till den nyblivna fastighetsmäklaren. Vad är egentligen det viktigaste att tänka på när man är ny i yrket – och kanske framför allt när man äntrar branschen under lite tuffare tider än vanligt? Allt om det och mycket mer i veckans mäklarpanel.

Sandra Guerrero 

Att tänka på att yrket handlar om att bygga långsiktiga relationer genom att aldrig ta några genvägar eller fokusera för mycket på avsluten i sig. Det kommer av sig själv om man gjort ett bra grundarbete. Att vara sig själv till hundra procent och hellre vara för ärlig än säga det din uppdragsgivare önskar. Genuinitet och ödmjukhet är ledorden för mig och har gjort att jag lyckats under mina snart 20 år som mäklare. Att verkligen lära sig allt man kan (suga in allt som en svamp) och inte ge upp. När man minst anar det så kan man börja skörda sitt hårda jobb. Jag tror också på att röra sig mycket i sitt område, prata med folk, lära känna marknaden på en micronivå. 

Emma Maurin 

Rätt inställning förändrar det mesta – det kommer troligtvis vara tufft till en början, det är mycket att lära sig, många bollar i luften och ett jobb som kräver mycket. Men det är också det absolut roligaste jobbet som finns, fokusera på fördelarna, sug åt dig alla tips du kan och följ med dina kollegor till en början. Jobbet är mer av en livsstil där kvällar och helger ingår, även hög tillgänglighet. Detta gör såklart att du kan vara flexibel i övrigt, ta ut ledighet och få livspusslet att gå ihop, fördelarna är långt fler än nackdelarna. Välkommen till ett riktigt kanon-yrke!   

Therese Backman 

Lite skämtsamt håll i, håll ut. Tiderna kommer bli bättre och vi kommer framöver både se nya uppgångar och nedgångar av marknaden. Det är en bra tid att få lärdom kring t.ex strategi och förhandling. Det är viktigt är att ha tålamod och fortsätta framåt utan att ge upp.

Skapad 16 november 2023
Uppdaterad 16 november 2023
Medlem