Mäklarpanelen
Nyhet Medlem 7 juni 2024

Mäklarpanelen: “Är ju en härlig myt”

Tidigare medverkande i mäklarpanelen har vittnat om de många missförstånd och myter som finns kopplat till yrket och branschen. Den här veckan får Erika Aspenberg, Guy Wallster och Jennie Bråthén berätta om vilka missförstånd de upplevt.

Erika Aspenberg 

Man tror att vi är lediga en dag i veckan för att vi jobbar söndagar och att alla tjänar superbra och kör fina bilar och lever ett flashigt liv. Men de flesta av oss är helt vanliga människor, likt våra kunder, och har inte så mycket extravagans i tillvaron. Vi jobbar med det här för att vi älskar människor och att hjälpa dem vidare i livet helt enkelt. Det är en passion och en livsstil. Jag försöker förändra bilden av mäklarlivet genom att dela vår tillvaro på Instagramkontot @maklarparet. Där ser man hur vårt liv är, hur mycket vi faktiskt jobbar och vilka lösningar vi behöver få till för att båda kunna fortsätta med det vi brinner för. Mitt mål är att inspirera och framförallt visa att det är möjligt att ha familj och mäkla samtidigt, en fråga jag ofta får av kvinnliga studenter/yngre mäklare som känner en oro inför det. 
 

Guy Wallster 

Visst har det funnits, och finns i viss mån, missförstånd och myter om fastighetsmäklare. Där har bland andra Mäklarsamfundet en viktig uppgift att upplysa och lobba för vår bransch.

Vikten av relevant utbildning och fortbildning är betydande, och jag tror att allmänhetens syn på vårt yrke har förbättrats betydligt sedan det blev krav på högskoleexamen för att erhålla registrering. Media bevakar vår bransch då den är av intresse för i stort sett alla människor, bostäder är något som berör, både vad gäller att fixa hemma samt inredning och trädgård.

Det är viktigt att man som mäklare förstår och lever som man lär och är stolt över sin yrkesroll. Tyvärr finns det ett fåtal i branschen som inte borde vara här och förstör för oss andra som arbetar seriöst. Där kommer som tur är FMI in i matchen och rensar bort de som inte hör hemma i vår bransch.
 

Jennie Bråthén 

Att vi är riktiga skojare som tar första bästa chansen att lura folk är ju en härlig myt. Tvärtom upplever jag mer eller mindre att alla mäklare jag känner gör allt och lite till för att leverera en tjänst som gör både säljare och köpare toknöjda. Om det är någon bransch som har arbetslust och prestationsvilja så är det mäklarbranschen. 

Skapad 7 juni 2024
Uppdaterad 13 juni 2024
Medlem