Mäklarpanelen
Nyhet Medlem 1 november 2023

Mäklarpanelen om vardagen i nya marknadsläget

Det är debut för en ny mäklarpanel, där fastighetsmäklare över hela landet besvarar frågor om yrket och branschen. Den här gången får vi svar från Sandra Guerrero, Emma Maurin och Therese Backman som svarar på frågan om hur deras vardag förändrats sedan marknaden vände med lägre antal försäljningar och generellt längre försäljningstider än innan.

Sandra Guerrero

Tack och lov så har jag fortfarande lika mycket att göra. Skillnaden nu är kanske att processerna tar lite längre tid vilket kräver fler visningar, längre förhandlingar, mer emotionellt stöd och mer jobb. Men jag personligen tycker att det är roligt. Förr kunde vem som helst förmedla en bostad, idag måste man visa att man är beredd att jobba hårt. Är man helt ny kan jag tänka mig att det stressar en aning då man oftast jobbar på provision och det påverkar ens privatekonomi. Men min inställning är att allt säljs förr eller senare till ”rätt pris”.

Emma Maurin

I stort ska sägas att vi på Öland varit lite skonade om man jämför med stora delar av landet, med detta sagt känner jag såklart en skillnad mot tidigare år med en nästintill dopad marknad. I år har det krävts fler visningar och en tätare kontakt med både säljare och köpare för att skapa en trygghet i affären – jag ser det till viss del som en fördel där man har möjlighet att få en bättre kontakt och se till att allt blir rätt, men det kräver såklart mer jobb och ett större engagemang.

Therese Backman

Jag som mäklare får från början se en mer långsiktig plan tillsammans med kunden med flera alternativa vägar och ha en än mer rådgivande roll mot säljarna under försäljningsprocessen. Ofta krävs mer tid och fler antal visningar innan man når en avslutad affär.

Skapad 1 november 2023
Uppdaterad 1 november 2023
Medlem Mäklarsamfundet