Nathalie Björk
Nyhet Medlem 3 april 2024

Veckans medlemsröst Nathalie Björk: “Svävade på moln”

Mäklarsamfundet har intervjuat Nathalie Björk som nyligen, efter ett och ett halvt år i yrket, vann utmärkelsen för årets stjärnskott på Guldhemmet-galan. Hon berättar om sitt framgångsrecept, vikten att hålla över tid och förstås om firandet.

Berätta om dig och din fastighetsmäklarbakgrund. 

Jag studerade Fastighetsförmedlingsprogrammet via Malmös Universitet 2019 - 2022 och började sedan att jobba som fastighetsmäklare sommaren 2022 på Rama Fastighetsförmedling. Därmed har jag varit igång lite längre än 1 och ½ år nu och det blir hela tiden roligare ju längre tiden går!  

Du vann i kategorin ”årets stjärnskott” och i motiveringen står det att du på kort tid etablerat dig på din hemmamarknad. Vad är framgångsreceptet? 

Mitt framgångsrecept har nog varit en kombination av att jag är strukturerad, driven samt tar mig an mina kunder och deras bostadsaffärer med ett stort engagemang. Jag gör även mer än gärna det lilla extra för att överträffa deras förväntningar.  

Vad kan du säga om marknaden i Kristianstad generellt och just nu? 

Jag tycker att det sakta men säkert börja lätta på marknaden i Kristianstad just nu. Fler och fler anmäler sig till visning samt hör av sig för att det är dags att sälja. Det kan ha att göra med att vi börjar gå mot vår och sommar, men även för att oron börjat minska på bostadsmarknaden.

Du har varit registrerad sedan 2022 – finns det något som har överraskat dig i yrket, gentemot vad du trodde när du utbildade dig? 

Jag var ganska införstådd med hur yrket ser ut sedan tidigare – sena kvällar, helgvisningar och mycket tid som behöver läggas ned speciellt i början. Men det är inget på rak arm jag kommer på som har överraskat mig med yrket, förutom att man fått lägga ned ännu mer tid på grund av hur marknaden har sett och ser ut.

I ett prestationsinriktat yrke är det viktigt att hålla över tid. Har du som både relativt ny i yrket och vinnare av just kategorin årets stjärnskott några tankar om och strategier för det? 

I ett prestationsinriktat yrke som detta är det viktigt att hitta en balans mellan arbete och fritid, därför är jag väldigt mån om att vara strukturerad och planera framåt. Genom att jag hela tiden försöker strukturera upp mina dagar så gott det går, kan man enklare dela upp sin tid och hinna med mer under arbetstid och undvika att jobbet görs under tiden man är med familjen. Det är också viktigt att veta när man ska vara på och när man ska vara av. Under en budgivning så är det kanske inte passande att lämna ifrån sig telefonen, medans man kanske inte behöver svara en kund klockan 21:00 som har en enkel fråga som kan vänta till dagen efter. Detta gör även att jag inte tycker det är jobbigt med kvälls- och helgjobb, utan bara roligt istället!

Sist men inte minst – hur firade du? 

Jag firade med mina kära kollegor på galan i Stockholm och när jag kom tillbaka till Kristianstad firade jag med min familj och mina vänner, svävade även på moln några dagar därefter – vilket lyckorus!  

Skapad 3 april 2024
Uppdaterad 4 april 2024
Veckans medlemsröst Medlem