Malin Thörn
Nyhet Medlem 9 mars 2023

Veckans medlemsröst Malin Thörn: ”Det ser ljust ut på lång sikt”

Den här veckan har Mäklarsamfundet intervjuat Malin Thörn, som är verksam på Lidingö. Hon berättar om hur Lidingö sticker ut från den övriga marknaden, att årets start varit bättre än fjolårets höst och varför hon är optimistisk inför resten av 2023.

Berätta om dig och din fastighetsmäklarbakgrund

Jag har arbetat som fastighetsmäklare i 13 år och har hela tiden varit verksam på Lidingö. Jag har haft turen att få jobba på en marknad med fina objekt.

Du är verksam på Lidingö – hur tror du att det skiljer sig från andra marknader?

Lidingö-marknaden är speciell då den inte alltid följer den övriga marknadens upp- och nedgångar. Många flyttar inom ön och blir ofta kvar. Vi ser dessutom många unga från stan som flyttar till Lidingö på grund av dess närhet till stan.

Hur ser din lokala marknad ut i dag?

Just nu ser vi en liten ljusning jämfört med i höstas. Det är fler spekulanter på visningar och budgivningar som följd. Just nu ser vi en hög efterfrågan på radhus och villor.

Vad tror du om marknaden under resten av 2023?

Jag tror och hoppas att det fortsätter i den riktning vi ser just nu med en långsam förbättring. Det kan vara lite upp och ner då vi har några räntehöjningar kvar på kort sikt, men det ser ändå ljust ut på lång sikt.

Har du något medskick till köpare och säljare som upplever oro på den lite svagare marknaden som råder just nu?

Vi råder våra kunder att köpa och sälja i samma marknad!

Skapad 9 mars 2023
Uppdaterad 9 mars 2023
Veckans medlemsröst Marknaden