Jonathan Jutbo
Nyhet Medlem 16 november 2023

Veckans medlemsröst Jonathan Jutbo: “Fokus på positiv inställning”

Jonathan Jutbo har tidigare varit med i Mäklarsamfundets nyhetsbrev i egenskap av student. 2021 påbörjades fastighetsmäklarkarriären. Vi har intervjuat honom om hur yrkeslivet motsvarar förväntningarna – och hur det har varit att, under en stor del av det, vara verksam på en lite tuffare marknad.

Hej Jonathan! Berätta om dig och din fastighetsmäklarbakgrund.

– Mitt namn är Jonathan Jutbo, född och uppvuxen här i Sundsvall. Under min studietid blev jag finalist till årets mäklarstudent. År 2021 startade jag min mäklarkarriär och sitter idag som fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Vi har intervjuat dig tidigare. Då var du fortfarande student. Nu när du arbetat som fastighetsmäklare ett tag – hur motsvarar yrkesvardagen dina förväntningar?

– En av många anledningar till mitt beslut att bli fastighetsmäklare är att det är ett väldigt varierande arbete, där ingen dag är den andra lik. Och detta har levt upp till mina förväntningar.

Finns det någonting som överraskat dig och skiljer sig från dina förväntningar?

– Jag har nu suttit och klurat på denna fråga under en bra lång tid, men jag kommer inte på något som har överraskat mig eller skiljer sig från mina förväntningar.

En stor del av din karriär hittills har varit på en tuffare marknad. Hur har du hanterat det?  

– Jag tror en av de större utmaningarna under en tuffare marknad är den mentala påfrestningen som det kan medföra hos mäklare. Så jag och mitt team har haft fokus på att upprätthålla en positiv inställning, fast marknaden är mer utmanande.

På tal om marknad – hur ser din lokala marknad ut just nu?

– På den lokala marknaden (Sundsvall/Timrå) har vi ett historiskt stort utbud på både bostadsrätter och fastigheter ute till försäljning. Vi märker av att ledtiderna på en försäljning är längre, men det går fortfarande att sälja.

När känner du som mest yrkesstolthet?

– Efter kontraktsskrivningen när både säljaren och köparen är väldigt glada och tacksamma över min insats. 

Skapad 16 november 2023
Uppdaterad 16 november 2023
Veckans medlemsröst