Ester Sundin Hemström
Nyhet Medlem 21 oktober 2021

Möt veckans medlem: Ester Sundin Hemström

Norrlandskretsens kretsordförande Ester Sundin Hemström är först ut när Nyhetsbrevet Fastighetsmäklaren drar igång artikelserien ”veckans medlem” – där vi lyfter fram medlemmar som brinner lite extra för branschen. Vad väckte Esters engagemang och hur jobbar egentligen vår nordligaste krets?

Hej Ester! Som kretsordförande är man förstås en fastighetsmäklare med ett särskilt engagemang i branschen. Hur väcktes ditt engagemang?

–    Jag har redan sedan barnsben drivit egna företag i olika former och just fastighetsmäkleri påminner lite om egenföretagande, oavsett var man arbetar. Efter några år i branschen ökade mitt intresse för att engagera mig ännu mer, framför allt för att kunna arbeta med att vidareutveckla och förnya fastighetsmäklarbranschen.

På tal om branschen – vad anser du vara en viktig fråga för den just nu?

–    Vår bransch allra största fråga är förtroendet. Vår bransch ska skapa större förtroende för mäklarkåren och stärka förtroendet för fastighetsmäklare gentemot myndigheter, media och konsumenter. En annan viktig fråga just nu handlar om kreditgivning till privatbostad och dess värdeutlåtande, att jag som fastighetsmäklare ska ha rätten att få betalt för utfärdande av skriftliga värderingar, samt att vi anser att ansvarig mäklare ska vara den som skall utfärda dessa.

För läsaren som är nyfiken på våra kretsar – hur jobbar just din krets och vad är er vision?

–    Vår krets är stor och sträcker sig från Gävle i söder till Haparanda i norr. Norrlandskretsen omfattar Gävleborgs län, Dalarna, Norrbottens län, Västerbottens län, Västernorrlands län och Jämtlands län. Vi i Norrlandskretsen vill bidra med kompetensutveckling genom olika kurser inom juridik, försäljning, god mäklarsed och övrig kompetensutveckling till alla våra medlemmar men också se till att få fram bra försäkringar och arbetsvillkor.

Hur ser ett vanligt verksamhetsår ut för kretsen?

–    Under ett verksamhetsår har vi ett par styrelsemöten där vi går igenom aktuella frågor. Mötena är både digitala och fysiska. Utöver styrelsemöten anordnar vi dessutom medlemsträffar där vi ofta bjuder in en föreläsare och efteråt anordnar en trevlig middag där vi kan träffa varandra, nätverka och prata.

Vad har kretsen i kikaren framåt?

–    Näst ut är en digital utbildning i ”fällor och fel” med Mäklarsamfundets exemplariska chefsjurist Niklas Rollgard. Vi har även funderat på att träffas fysiskt och göra något roligt ihop i samband med ett föredrag och lite After Work, som förstås är efterlängtat i dessa dagar.

Vad kul! Hur engagerar man sig i kretsen?

–    Man kan engagera sig på många olika vis, viktigast är att deltaga vid våra möten och kurser. Mer information kan den nyfikne hitta här.


Faktaruta
Namn: Ester Sundin Hemström
Bor: Härnösand
Familj: Min man Ted och våra tre barn Gretel 9, Gottfrid 8 och Geila 4,5 månad.
År i yrket: 14 år
År som aktiv i Mäklarsamfundet: 13 År

Antingen-eller frågor
Bostadsrätt eller villa? Villa
Hemmakväll eller utekväll? Hemmakväll
Gymmet eller löpspåret? Inget!
Skräckfilm eller romantisk komedi? Komedi
 

Skapad 21 oktober 2021
Uppdaterad 20 februari 2023
Veckans medlemsröst Kretsar