Linus von Hofsten
Nyhet Medlem 21 mars 2024

Veckans medlemsröst Linus von Hofsten: “En enorm kick”

Vinnaren av utmärkelsen “årets mäklarpersonlighet” 2024 heter Linus von Hofsten. Mäklarsamfundet har intervjuat honom om utmärkelsen, vad hans värderingar som ledare är – och förstås om firandet efter galan.

Hej Linus! Berätta om dig och din fastighetsmäklarbakgrund. 

Hej! Jag blev mäklare för 20 år sedan och började redan då arbeta på Svenska Mäklarhuset i Solna, där jag fortfarande arbetar. Tillsammans med min kompanjon, Urban Lovesand har vi därefter startat mäklarkontor i både Bromma och i Sundbyberg. Idag driver vi Svenska Mäklarhuset i Solna och i Sundbyberg.  

Idag använder jag större delen av min arbetstid till att coacha och hjälpa mina medarbetare, men varje gång jag säljer en bostad slås jag över hur roligt det är att mäkla.

Du vann precis pris för Årets mäklarpersonlighet på Guldhemmet. Hur känns det – och varför tog just du hem priset tror du? 

Det är känns fantastiskt. Bara att bli nominerad är en ära, att dessutom av en branschkunnig jury bli utvald som vinnare är ju en enorm kick. Jag är mycket tacksam för utmärkelsen.   

Utifrån juryns motivering tror jag att mitt arbete med att få igång och arbeta med nya mäklare kan ha varit avgörande.

I motiveringen lyfts dina egenskaper som ledare fram – med särskilt fokus på att värna en långsiktig inställning till yrket och balansen mellan arbete och fritid. Hur arbetar du med det? 

Mitt ledarskap grundar sig på att använda sunt förnuft, behandla min omgivning väl och försöka få mina medarbetare att hitta sina drivkrafter och skapa målsättningar för dem som ligger i linje med deras ambition och livssituation. Därefter ett nära samarbete med mina mäklare för att nå målen. Det är svårt, men otroligt kul.

Vilken är den viktigaste framtidsfrågan för branschen tycker du? 

Jag tycker att branschen har en utmaning i hur vi ska få nya mäklare att stanna kvar i yrket. Idag är mitt intryck att många nyutbildade mäklare snabbt lämnar branschen, vilket är ett enormt resursslöseri. Vi måste bli bättre på att få dessa personer att stanna och utvecklas samt att förstå hur otroligt roligt vårt arbete är.

Sist men inte minst – hur firade du? 

Jag firade tillsammans med många av mina medarbetare till sent in på natten. Vi var många trötta och glada SMH:are som möttes upp på kontoret på fredagen. 

Skapad 21 mars 2024
Uppdaterad 21 mars 2024
Veckans medlemsröst