Therese Backman
Nyhet Medlem 24 februari 2022

Veckans medlemsröst Therese Backman: ”Full fart på Luleås marknad”

Den här veckan har Mäklarsamfundet tagit ett snack med fastighetsmäklaren och medlemmen Therese Backman som är franchisetagare på Bjurfors i Luleå – en region och marknad som hon märker är på stark frammarsch.

Hej Therese! Vem är du och vad har du för bakgrund?

–    Therese Backman heter jag och jag närmar mig 32 år. Jag är franchisetagare på Bjurfors i Luleå sedan strax över tre år och har hunnit vara på både Mäklarhuset och HusmanHagberg under karriären som påbörjades 2011. 
 
Varför valde du att bli fastighetsmäklare?

–    Mäklaryrket lockade mig väldigt tidigt och startskottet var faktiskt redan i sjunde klass då vi genom skolan skulle besöka en arbetsplats under en dag. Då hamnade jag på just en mäklarfirma. Efter det väcktes tanken om fastighetsmäklare som yrke och det som tilltalade mig var variationen och det sociala i jobbet. 
 
Du mäklar i Luleå, hur är läget på marknaden nu? 

–    Full fart är nog en bra benämning på marknaden här uppe. En stor efterfrågan med ett inte nog högt utbud gör att allt går fort. Det är en region med stor utveckling och en snabb tillväxt. 
 
Finns det något som särskiljer den marknad som du är verksam på från andra delar av landet?

–    Det är inte unikt, men vi är en region med riktigt stor tillväxt och hög efterfrågan. Väldigt många börjar söka sig hemåt från storstäderna och det är en ort med framåtanda, där man bara under de senaste åren sett en stor förändring. Det har varit en rolig marknad att få följa så länge.
 
Vad är den största utmaningen i din vardag som fastighetsmäklare?

–    Att få tiden att räcka till är alltid en utmaning men även den delen av vårt jobb som innebär att behöva göra folk besvikna när de inte får köpa. Det är nog aldrig något jag helt kommer att vänja mig vid. 
 
Finns det något eller någon situation som får dig att känna extra mycket yrkesstolthet? 

–    Det bästa med jobbet är helt klart kicken man får av nöjda kunder. De gånger jag känner extra stor yrkesstolthet är i de situationer man får förtroendet att följa personer i sina livs största affärer under hela ”bostadskarriären” och på så vis få förtroendet om och om igen, det är en fantastisk känsla. 
 
Varför är det viktigt att som fastighetsmäklare vara medlem i Mäklarsamfundet?

–    Det ger en helt otrolig trygghet att ha en så kunnig och hjälpsam branschorganisation i ryggen. Exempelvis era pålästa jurister som är enkla att nå. Vi på kontoret tvekar aldrig att slå en signal om det är något man är osäker på. Även de informationsutskick vi får kontinuerligt, samt Kundvägledarna som är en riktigt bra tjänst att kunna erbjuda våra kunder. Det finns hur mycket som helst att nämna. 
 
Vad tycker du är viktigt att Mäklarsamfundet prioriterar och arbetar med?

–    Jag skulle säga att jobba ännu mer med att försöka jobba utåt både mot FMI samt medier med att vända de nidbilder som finns om fastighetsmäklare. Det är något vi jobbar aktivt med både på individnivå och kontorsnivå och garanterat något som hela branschen jobbar med. Men branschorganisationen har bättre möjlighet än de enskilda fastighetsmäklarna och företagen då ni står bakom en så stor del av landets alla mäklare och på så vis blir en röst som jag tror att man gärna lyssnar på. 

Skapad 24 februari 2022
Uppdaterad 20 februari 2023
Veckans medlemsröst