Ida Lind
Nyhet Medlem 20 april 2023

Veckans medlemsröst Ida Lind: ”Det är i tider som dessa vi får visa vad vi går för”

Den här veckan intervjuar vi ett för många bekant ansikte. Fastighetsmäklaren Ida Lind, som är aktuell med SVT-programmet Gift vid första ögonkastet. Hon berättar om både sitt yrkesliv och sin medverkan i programmet – och ger sina bästa relationstips till fastighetsmäklaren som har svårt att få tiden att räcka till.

Hej Ida! Berätta om dig och din fastighetsmäklarbakgrund.

Hej! Jag har jobbat som fastighetsmäklare sedan 2017. Jag är uppvuxen i Västerbotten och har bott i Stockholm i cirka tolv år. Jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och har alltid älskat att arbeta med människor, och fick möjligheten att studera på Svensk Fastighetsförmedlings mäklarskola. Därefter började jag arbeta på vårt kontor i Upplands Väsby – och där har jag varit verksam fram till i höstas, då jag började på kontoret i Märsta.

Hur ser din lokala marknad ut just nu?

Den lokala marknaden i Märsta är först och främst varierande sett till utbud av bostäder. Här får jag som mäklare möjlighet att förmedla både bostadsrätter och fastigheter vilket leder till en bred och vid kompetens. I Märsta har vi, liksom övriga kollegor runtom i landet, upplevt en skiftande marknad över tid när det gäller utbud, efterfrågan och pris.

Jag upplever dock att marknaden är het, trots det lite skakiga världsläget. Det är i tider som dessa som vi verkligen får mäkla och visa vad vi går för – och det finns ju ett kittlande driv i utmaningar.

Vad är det allra bästa och sämsta med att vara fastighetsmäklare?

Till att börja med – att få arbeta med människor, och att i samband med det kunna leverera det bästa slutresultatet. Det är viktigt att poängtera att varje kund inte är paret som köpte en trea genom mig för fyra år sedan och nu fått tillökning och behöver större. Många gånger är det av andra anledningar – exempelvis dödsfall i familjen, skilsmässa eller annat och då är det viktigt att vara inkännande och kunna läsa av rummet. Ingen försäljning är den andra lik och det är mitt jobb att skräddarsy den bästa lösningen för kunden.

Som tävlingsmänniska finner jag också en stor drivkraft i att överträffa kundernas förväntningar och att bli ännu bättre på det jag gör. Man slutar ju aldrig att lära! 

Det sämsta med att vara fastighetsmäklare är det faktum att kunder ibland tror att vi bedriver en 24/7-verksamhet året om, under dygnets alla timmar. Så det gäller att lägga upp en plan för hur man själv som fastighetsmäklare önskar arbeta.

Du är aktuell med SVT-programmet Gift vid första ögonkastet – vad fick dig att våga söka?

Anledningen till min medverkan i Gift vid första ögonkastet är att jag länge letat efter den stora kärleken. Jag har varit en hopplös singel – och trots att jag varit i både kortare och längre parrelationer med fantastiska män så har de inte varit rätt män för mig. Jag har precis som många haft en bild av vem jag vill ha, men den stora frågan är om det överensstämmer med vad jag egentligen behöver.

När jag fick chansen att få experthjälp av ett helt castingteam samt Maria, Kalle och Fredric så vore det ju dumt att tacka nej. En sådan här chans får man bara en gång i livet och då tackar man ja och vågar lita på processen.
 
Vad har du fått för reaktioner på din medverkan – och har någon kund känt igen dig än?

Det råder ingen tvekan om att Gift vid första ögonkastet engagerar människor i de svenska hushållen och flertalet kunder har uppmärksammat min medverkan i programmet. Reaktionerna har varit väldigt positiva!

På förekommen anledning – att vara fastighetsmäklare innebär mycket helg- och kvällsjobb samt hög förväntan på tillgänglighet från kunderna. Har du några relationstips till dina branschkollegor som har svårt att få tiden att räcka till?

Stanna upp och se varandra varje dag. Det behöver inte ta lång tid. Fem minuter av lyssnande och samtal i närvaro räcker längre än man tror – och kom ihåg att kramas mycket!
 

Skapad 20 april 2023
Uppdaterad 20 april 2023
Veckans medlemsröst