Marielle Andersson
Nyhet Medlem 7 april 2022

Veckans medlemsröst Marielle H Andersson: ”Genom årsmötet kan jag och alla andra göra våra röster hörda”

Vi tog ett snack med Marielle H Andersson från Mäklarringen och Stockholmskretsens styrelse om marknaden i Nacka, varför hon valde att bli fastighetsmäklare – men framför allt, om Mäklarsamfundets årsmöte och hennes deltagande i vår padelturnering.

Hej Marielle! Varför valde du att bli fastighetsmäklare?

–    En bra fråga! Jag tyckte att det verkade spännande att få vara en del av och bidra till en så pass stor, och framför allt viktig, affär i människors liv. Det visade sig att jag hade rätt, fastighetsmäkleri är både spännande och roligt!

Du mäklar i Nacka i Stockholm. Vad händer på din marknad just nu? Märker du någon skillnad i marknadsläget just nu jämfört med de mest intensiva pandemimånaderna?  

–    Marknaden i Nacka är bra. Lite lågt utbud än så länge men det kommer att fyllas på under våren. Efterfrågan är fortsatt stor, kanske något mindre än under pandemin men priserna står sig och många vill flytta till Nacka med tanke på dess närhet till både pulsen, naturen och skärgården men även att kommunen har stora utbyggnadsvisioner då stad skall byggas och tunnelbanan kommer till Nacka. 

Som en del av ditt engagemang i Stockholmskretsen arbetar du förstås med årsmötet 2022. Vad är du själv mest taggad på?

–    Mäklarpadel Open 2022! Det ska bli kul att få slå några kollegor i padel! Tävlingsinstinkten som fastighetsmäklare sitter i ryggmärgen, kanske finns det någon läsare som vill utmana mig?

Varför är det viktigt som medlem i Mäklarsamfundet att gå på årsmötet?

–    Av många anledningar. Först och främst är det viktigt att få träffa så många andra branschkollegor och nätverka bland dem men också att träffa samarbetspartners som man både som företagare och anställd kan dra mycket nytta av i sina affärer och i sin verksamhet. 

Sen närvarar man givetvis för att förstå och hålla koll på vad som händer i branschen och vad Mäklarsamfundet gör för oss fastighetsmäklare och fastighetmäklarföretag. Genom årsmötet kan jag och alla andra göra våra röster hörda. Vi är alla en del i branschen och vi kan alla vara med och påverka i de frågor som rör oss i vårt dagliga arbete. Det behöver inte ske genom något större engagemang mer än att diskutera och nätverka och lära känna de som jobbar på samfundet eller de styrelseledamöter som finns i vår huvudstyrelse eller i våra kretsar. 

Tack Marielle!
 

Skapad 7 april 2022
Uppdaterad 20 februari 2023
Veckans medlemsröst Kretsar