Calle Degefors
Nyhet Bransch 27 februari 2020

Calle – Den flygande fastighetsmäklaren

För Calle Degefors räcker det inte att vara fastighetsmäklare, han kombinerar nämligen det många gånger krävande yrket med sitt extrajobb som Purser – ett jobb som kompletterar fastighetsmäkleriet oväntat bra, menar han. Läs om hur han får livspusslet att gå ihop och vilka tips han har till den som funderar på att lägga upp sitt liv på ett liknande sätt.

Hej Calle och tack för att du vill ställa upp på en kort intervju! Berätta lite om dig själv, ditt fastighetmäkleri och ditt extrajobb!
–    Jag heter Calle, är 41 år ung och bor i ett gammalt sommarnöje i Nacka ihop med min man och två hundar. Jag har arbetat som mäklare i två år och äger och driver A Home 4U Fastighetsmäkleri ihop med mina två kollegor. Där jobbar vi väldigt tight ihop med våra kunder och eftersom vi inte har samma resurser som de stora kedjorna så blir det extra viktigt att göra det där lilla extra så att kunderna blir nöjda.

Innan jag blev mäklare arbetade jag i flygbranschen i 14 år, vilket jag fortfarande gör. Jag arbetar som kabinchef eller Purser som det kallas på flygspråk. Det innebär att jag är ytterst ansvarig tillsammans med kapten över säkerheten ombord. Jag arbetsleder mina flygande kolleger och är deras närmsta chef. Det är ett fantastiskt jobb där ingen dag är den andra lik. Jag har samma rutiner varje dag men i och med att jag arbetar med olika kolleger, olika destinationer och olika passagerare så blir det ändå en otrolig variation. Dagarna fullkomligt flyger iväg (förlåt för Göteborgsskämtet).

Hur kommer det sig att du lagt upp ditt yrkesliv såhär?
–    När jag pluggade till mäklare fortsatte jag att arbeta på flyget och insåg att det faktiskt funkade att kombinera flygjobbet med en annan oregelbunden sysselsättning. Nu har jag gått ner i tid på mitt flygjobb och jobbar heltid som mäklare men extrajobbar på flyget. Det funkar superbra! Bägge jobben ger mig så mycket så jag vill inte byta bort något mot det andra.

Känner du att ditt jobb som Purser på något sätt hjälper dig i ditt fastighetsmäkleri, eller tvärtom?
–    Många mäklare har faktiskt ett förflutet inom just flygbranschen men även restaurangbranschen. Jag tror att detta beror på att dessa yrken i mångt och mycket påminner om varandra. Det är oregelbundna arbetstider, man hanterar människor i deras bästa och sämsta perioder i livet och det är viktigt i bägge yrken att kunna läsa av människor, vara diplomatisk samt att inge förtroende.

Hur får du de båda jobben och vardagen att gå ihop?
–    Det är ett pussel ska jag vara helt ärlig med! Men med hjälp av mina fantastiska kollegor och att jag ÄLSKAR bägge mina jobb så fungerar det riktigt bra!

Om någon vill kombinera sitt fastighetsmäkleri med ett extrajobb såhär, vad skickar du med för tips till denne?
–    Först och främst så rekommenderar jag att man är egenföretagare så man slipper en chef som gnäller om vilka tider man är där eller inte! Skämt åsido så måste man vara bra på att lägga upp sin planering samt ha en chef som litar på att du klarar att leverera.

Sist men inte minst: Skulle du rekommendera den här livsstilen till någon annan och i så fall: Vilka egenskaper ska man ha som människa om man ska klara av det?
–    Absolut! Men man ska komma ihåg att det inte går att vara lat. Det är långa dagar och inga lediga dagar. Man ska ha ett engagemang, driv och en stor nypa överskottsenergi.
 

Skapad 27 februari 2020
Uppdaterad 8 mars 2023
Veckans medlemsröst