Christina Casserlöv
Nyhet Bransch 20 maj 2020

Så hanterar vi pandemin: Christina i Bromma berättar

Pandemin har inneburit nya arbetsrutiner för många mäklare. Bland annat tar de bokade visningarna längre tid. Christina Casserlöv på Fjelkners Fastighetsmäkleri i Bromma utanför Stockholm, ser också fördelar med det.

Christina Casserlöv och hennes kollegor har liksom alla andra påverkats av pandemin. Allvaret i situationen har blivit alltmer tydligt under tiden som har gått. Ändå tycker hon att det går förvånansvärt bra att genomföra affärer. 

- Försäljningsmässigt har det under våren varit färre som velat sälja sina bostäder jämfört med en ”vanlig” vår, men de som redan hade planerat att sälja har i stort sett alla fullföljt den planen och dessutom till bra slutpriser.

Vad har ni vidtagit för åtgärder? 
- Vi har numera bara bokade visningar vilket vi också informerar våra spekulanter om redan på vår hemsida i bildflödet. Generellt så bokar vi in maximalt två sällskap per visningstid. 

- Folkhälsomyndigheten föreskriver ju att alla ska bedriva verksamhet så att social distans är möjligt och det är utifrån de riktlinjerna som vi förlägger visningstiderna. Som spekulant ska man känna sig trygg på visningen. Det är även viktigt för vår personal att de ska känna sig trygga med att möta så många olika människor och då är den sociala distansen viktig. 

- På kontoren försöker vi hålla social distans både internt och till våra kunder. Vi har också flyttat om på våra kontor så att personalen inte ska sitta så tätt. Kontraktsskrivning och tillträden görs i möjligaste mån utomhus om vädret och omständigheter tillåter, ibland hemma i trädgården hos säljaren. En kollega som varit i Italien i vintras fick sitta i karantän 14 dagar. 

Hur funkar det att genomföra affärer idag? 
- Det fungerar förvånansvärt bra och vi får ut bra priser i stort sett i enlighet med förväntan. Ibland över förväntan. Som sagt, visningarna tar längre tid i anspråk, men å andra sidan har vi mer tid att prata med respektive spekulant på visningen så det är mycket positivt.

Vad säger spekulanterna? 
- De är väldigt positiva till de bokade visningarna och möjligheten att titta utan att känna oro för att det är för mycket folk på visningen. Vi har stor efterfrågan på visningstider då det är många som vill göra förändringar av sitt boende. Villaboendet i Bromma lockar allt fler i dessa tider.

Vad är svårast nu?
- Den allmänna oron som finns hos oss alla att själv eller att någon i ens närhet ska bli drabbad.

För situationen, trots allt, med sig något gott?
- En ökad respekt för mäklarens tid och en ödmjukhet hos spekulanterna att vara behjälplig så att detta med bokade tider ska fungera så bra som möjligt för alla.


 

Skapad 20 maj 2020
Uppdaterad 3 mars 2023
Covid Veckans medlemsröst