Priset på stora lägenheter har ökat mer
Nyhet Press/Opinion 28 oktober 2020

Större lägenheter rusar under Corona

Priset på stora lägenheter har ökat mer än på små lägenheter under Corona. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik, som Bjurfors sammanställt.

Under tidigare turbulenta perioder har de små och billigare lägenheterna generellt gått bäst. Under Coronakrisen har spelplanen ritats om. Nu är trenden istället störst prisökningar för större lägenheter. 

Mellan maj och september har priserna ökat mest på treor och fyror. Fyrarummare har, sett till riket som helhet, ökat med 7 procent mellan maj och september. Treorna har ökat med 6,7 procent. Det ska jämföras med ettorna som, i riket som helhet, har ökat med 5,9 procent. 

Bjurfors VD Fredrik Kullman säger till TT att visningsbesökarna har ökat rejält under den här perioden och att det framför allt gäller de större lägenheterna. Han menar att den omvärdering av hemmet som skett under Coronakrisen också gjort många villiga att lägga en större del av sin disponibla inkomst på sin bostad. Med hemarbete och hemester ställer vi också nya och utökade krav på våra bostäder.

Skapad 28 oktober 2020
Uppdaterad 3 mars 2023
Bostadspriser Covid