Bostadsrätter fortsatte uppåt i april
Nyhet Press/Opinion 17 maj 2023

Bostadsrätter fortsatte uppåt i april

Under april steg priserna på bostadsrätter i riket medan villapriserna var oförändrade, enligt Svensk Mäklarstatistiks mätningar. “Hushållens marginaler har krympt och konsumtionen har minskat rejält, men att svenskarna prioriterar sitt boende bekräftas av statistiken”, säger Joakim Lusensky, Analys- och kommunikationschef på Mäklarsamfundet.

I april ökade priserna för bostadsrätter i storstadsområdena genomgående. Storgöteborg och Stormalmö ökade med +2% medan Storstockholm ökade med +1%. Priserna i centrala Stockholm var oförändrade medan de ökade med +1% i centrala Göteborg och +2% i centrala Malmö. Det skriver Svensk Mäklarstatistik i ett pressmeddelande. 

– Hushållens marginaler har krympt och konsumtionen har minskat rejält, men att svenskarna prioriterar sitt boende bekräftas av statistiken. Trots den ekonomiska oron såg vi stillastående eller stigande priser i april, säger Joakim Lusensky, Analys- och kommunikationschef på Mäklarsamfundet. 

Priset på villor ökade med +1% i Stormalmö och Storstockholm medan de var oförändrade i Storgöteborg. I storstadsområdena, där drygt 30% av villorna säljs, har priserna på årsbasis minskat mellan -15% och -16%. 

Läs hela pressmeddelandet här. 

Skapad 17 maj 2023
Uppdaterad 17 maj 2023
Svensk Mäklarstatistik Bostadspriser