Björn Wellhagen
Nyhet Press/Opinion 10 februari 2022

Året inleds med stigande bostadspriser

I riket ökade priserna på bostadsrätter med +1% medan villorna var oförändrade januari. Det visar de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik. Framöver blir det intressant att se om den tendensen förstärks av slopade restriktioner och mindre distansarbete, kommenterar Björn Wellhagen, VD Mäklarsamfundet.

Störst förändring hittar vi i centrala Stockholm där året inleddes med prisökningar på +2%. I centrala Göteborg och Storgöteborg ökade priserna med +1%. I Storstockholm och hela Malmöområdet var priserna oförändrade. Årstakterna varierar från +5% till +9% förutom i centrala Stockholm där årstakten sticker ut med +13%, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik i ett pressmeddelande.

–    Prisutvecklingen sett över tre månader visar att villapriserna efter en lång period av stora prisökningar nu börjar plana ut. Samtidigt är det andra månaden i rad som bostadsrättspriserna i centrala Stockholm ökar markant. Framöver blir det intressant att se om den tendensen förstärks av slopade restriktioner och mindre distansarbete, säger Björn Wellhagen, VD Mäklarsamfundet.

Läs hela pressmeddelandet från Svensk Mäklarstatistik här.
 

Skapad 10 februari 2022
Uppdaterad 20 februari 2023
Svensk Mäklarstatistik Bostadspriser Marknaden