Moodhouse
Nyhet Bransch 26 januari 2023

Sval marknad: Så påverkas homestylingen

Har trycket på homestyling ökat eller minskat på den svalare marknaden efter pandemin? Mäklarsamfundet har intervjuat Magdalena Zakrison på Moodhouse i Göteborg om läget i en bransch som likt fastighetsmäklarbranschen är tätt sammanknuten till bostadsmarknaden.

Hej! Berätta om er och er verksamhet!  

Moodhouse är störst i Sverige på att styla inför försäljning sedan 2005. Vi är verksamma i Göteborg med omnejd och stylar ca 1200 bostäder per år. För oss är det viktigt att alltid överträffa kundens förväntningar, både vad gäller stylingen men även själva arbetsprocessen. Att sälja sin bostad är stressigt nog och därför är logistik och planering A och O vid homestyling. 

De senaste åren har varit unika på bostadsmarknaden. Låt oss börja med pandemin – hur förändrades intresset för homestyling under 2020 och 2021? 

Intresset för homestyling har ökat extremt under pandemin. Vår upplevelse är att människor har blivit mer intresserade för sitt hem och hur det presenteras, både för att leva och bo men också inför en bostadsförsäljning. 

I dag är bostadsmarknaden betydligt svalare. Har homestyling-trycket ökat eller minskat? 

Homestyling är viktigare idag än någonsin och det är en viktig pusselbit för att ge försäljningen så goda förutsättningar som möjligt. Vi upplever inte att homestyling-trycket har förändrats, däremot upplever vi att det är mindre bostäder till salu. För att få så bra betalt som möjligt är det viktigt att våga satsa på homestyling. 

Ser ni några andra skillnader gentemot tidigare år? 

Vi har ju inte haft en lågkonjunktur på länge. Att folk nu blir rädda för att sälja sina bostäder, om de inte är tvungna att sälja, är klassiskt.  

Har läget på bostadsmarknaden på något sätt påverkat hur man stylar med avseende på rekvisita?

Vi stylar för att visa bostaden från dess absolut bästa sida och ge ett inbjudande och inspirerande första intryck som ger fritt spelrum åt varje spekulants egna planer och fantasi: Här vill jag bo! Detta gäller oavsett hur läget på bostadsmarknaden ser ut. 

Vad har ni för framtidsspaningar för 2023?

Förhoppningsvis ökar efterfrågan på bostäder. När efterfrågan på bostäder ökar, ökar också stylingarna. Summa summarum är att fler kommer ta hjälp med professionell homestyling inför sin bostadsförsäljning. 

Skapad 26 januari 2023
Uppdaterad 20 februari 2023
Marknaden