Stigande bostadspriser
Nyhet Press/Opinion 17 april 2024

Stigande bostadspriser i mars: “Verkar som att våren är på väg”

Bostadspriserna stiger brett igen och på vissa håll rejält, enligt de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik. “Det verkar som att våren är på väg, även på bostadsmarknaden. Visst kan det ske bakslag, men mars siffror visar en islossning med fler affärer och ökade priser” kommenterar Mäklarsamfundets vd Oskar Öholm.

Under mars steg priserna på bostadsrätter med +1,8% och villor med +1,1%. Störst prisökning under mars var det i Storstockholm och centrala Göteborg med över +2%. I Malmöområdet ökade priserna med strax under +2%. I centrala Stockholm noterar vi +1% och i Storgöteborg +0,5%. 

Även villapriserna steg under mars i storstadsområdena. I Storgöteborg ökade de med närmare +2% medan Storstockholm och Stormalmö ökade med drygt +1%, enligt Svensk Mäklarstatistik. 

– Det verkar som att våren är på väg, även på bostadsmarknaden. Visst kan det ske bakslag, men mars siffror visar en islossning med fler affärer och ökade priser. Vi ser även att budeffekten ökar, det vill säga att slutpriserna i snitt ligger strax över utgångspriset, säger Oskar Öholm vd Mäklarsamfundet i ett pressmeddelande. 

Skapad 17 april 2024
Uppdaterad 18 april 2024
Svensk Mäklarstatistik Bostadspriser