Hans Flink
Nyhet Bransch 25 mars 2021

Bostadsbarometern – ”vårt sätt att tacka mäklarföretagen”

Nyhetsbrevet Fastighetsmäklaren har intervjuat Hans Flink, Försäljning- & Affärsutvecklingschef på Svensk Mäklarstatistik om deras kostnadsfria produkt Bostadsbarometern.

Hej Hans! Berätta om Bostadsbarometern, vad är det egentligen?
Bostadsbarometern är en statistikrapport över kontorets verksamhetsområde som är exklusivt för rapporterande mäklarföretag. Barometern visar hur kontoret står sig i jämförelse med alla andra mäklare i området. Rapporten visar kontorets marknadsandelar, medelpriser, antal och säljtid i jämförelse med hela områdets. 
 
Varför ska jag prenumerera på Bostadsbarometern?
Det är ett enkelt sätt att hålla koll på hur kontoret utvecklar sig i förhållande till alla andra mäklare i området. Beroende på vad som framkommer i rapporten kan kontoret bestämma sig för lämpliga aktiviteter för att minska svagheter och befästa styrkor.
 
Vad tycker användarna om Bostadsbarometern?
Bostadsbarometern får bra betyg. De flesta använder rapporten vid interna vecko/månadsmöten så att alla medarbetare kan se läget och tillsammans diskutera aktiviteter. 
 
Vad kostar Bostadsbarometern?
Det kostar inget! Man kan ha en eller flera rapporter beroende på kontorets verksamhetsomfattning. Oavsett antal så kostar det inget. Man kan säga att det är vårt sätt att tacka mäklarföretagen för att vi får ta del av deras data så att vi kan göra Sveriges mest aktuella, kompletta och trovärdigaste statistik – som ägs av branschen.
 
Det låter ju toppen! Hur kommer man igång?
Gå in på vår sajt maklarstatistik.se och klicka på ”För mäklare” längst upp. Där finns en länk och sen är det bara att följa instruktionerna.
 

Skapad 25 mars 2021
Uppdaterad 27 februari 2023
Svensk Mäklarstatistik