Oskar Öholm
Nyhet Press/Opinion 7 juni 2024

”Köparnas och säljarnas marknad – samtidigt”

Bostadspriserna fortsätter uppåt i maj, både för villor och bostadsrätter, enligt den senaste mätningen från Svensk Mäklarstatistik. “Vi verkar ha något så ovanligt som köparnas och säljarnas marknad samtidigt. Utbudet är ovanligt stort, men det görs också fler affärer och priserna stiger”, säger Mäklarsamfundets vd Oskar Öholm.

I storstadsområden ökade bostadsrättspriserna med +2% eller strax under, vilket också gäller i centrala Göteborg. Centrala Stockholm ökade med drygt +1% och centrala Malmö strax under +1%, skriver Svensk Mäklarstatistik i ett pressmeddelande. 

Även villapriserna steg i samtliga storstadsområdena i maj. Priserna ökade med drygt +1% i Storstockholm och Storgöteborg och med +1,5% i Stormalmö. 

– Vi verkar ha något så ovanligt som köparnas och säljarnas marknad samtidigt. Utbudet är ovanligt stort, men det görs också fler affärer och priserna stiger. Att säljare och köpare möts och kommer till avslut är ett tecken på att vi är på väg mot en mer normal marknad, kommenterar Oskar Öholm, vd Mäklarsamfundet. 

Skapad 7 juni 2024
Uppdaterad 13 juni 2024
Svensk Mäklarstatistik Statistik Bostadspriser