Sveriges dyraste gator
Nyhet Press/Opinion 5 maj 2022

Sveriges dyraste gator – så mycket kostar det att bo på de mest populära adresserna

Smakar det så kostar det, i alla fall för den som vill bo på någon av Sveriges populäraste adresser. Det skriver Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande, efter att de med hjälp av siffror från Svensk Mäklarstatistik sammanställt vilka adresser som är de dyraste i Sverige.

Med hjälp av statistik från Svensk Mäklarstatistik har Fastighetsbyrån analyserat vilka adresser som är de dyraste i Sverige på riksnivå och i varje län. Siffrorna baseras på försäljningar av bostadsrätter och villor de senaste två åren, april 2020 till mars 2022. Gator med färre än fem försäljningar redovisas inte, skriver Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande.

De dyraste gatorna återfinns i storstadsområdena. Allra flest i Stockholm, men även Skåne finns med på topp tre. Villavägen i Danderyd är den gata som har högst genomsnittspris på bostäder, nästan 19 miljoner kronor. Andraplatsen tar Majvägen i Bromma (18, 1 miljoner kronor) och på tredjeplats återfinns Norra Villavägen i Lomma (strax under 18.1 miljoner kronor). 

–    Det handlar överlag om prestigefulla adresser i attraktiva områden och exklusiva bostäder som sällan kommer ut på marknaden, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån i pressmeddelandet.

Läs hela texten och ta del av listan här.
 

Skapad 5 maj 2022
Uppdaterad 20 februari 2023
Bostadspriser Bostadsmarknaden