Mäklarpanelen
Nyhet Medlem 5 oktober 2023

Så minskar du stressen: Mäklarpanelens bästa tips

Fastighetsmäklaryrket kan innebära långa dagar med stor förväntan på tillgänglighet från kunder i princip dygnet runt. Den här gången frågar vi vår mäklarpanel, bestående av Anders Larsson, Jennie Hallonqvist och Ester Sundin Hemström, vad deras allra bästa tips för att kunna hantera stressiga perioder på ett bra sätt egentligen är. 

Anders Larsson 

1. Försök att vara ordentligt ledig med jämna mellanrum. Själva så tömmer vi tavlan (alltså bostäderna till salu på hemsidan) två gånger per år och stänger kontoret. 4 veckor på sommaren och cirka 10 dagar på vintern. Då får alla vara lediga och vi återkommer fräscha, med nya krafter.  

2. Spring inte på alla bollar. Ibland måste man fundera på ”om det är värt det”.  

3. Börja räkna intjänad krona/nedlagd arbetstimme istället för att bara fokusera på omsättning.

Jennie Hallonqvist 

1. För att ha tid i almanackan för oförutsedda händelser, så är det viktigt att planera arbetsveckan. Planera även in tid för att hinna förbereda dig inför kundmöte/intag.  

2. Planera din aktuella arbetsdag, om möjligt redan ett par dagen innan. Förbered material intagshandlingar och visningsmapp och så vidare, om möjligt senast dagen innan.  

3. Avaktivera pushnotiser för mail. Som mäklare så är det viktigt att våga ”pausa”, för att ladda batterierna. Välj aktivt när du avser att avsätta tid för att svara på mail.

Ester Sundin Hemström 

1. För mig så är den bästa avkopplingen mot stress att vara ute i naturen. Elda och göra kokkaffe över öppen eld är på min topplista! Givetvis med barnen närvarande.  

2. Om det är stressigt mitt på dagen så funkar det alltid att sätta på lite musik och det bästa botemedlet är då hiphop i lurarna.  

3. Jag brukar alltid arkivera mina mail och sms så att jag ser att högen med inkommande minskar.

Skapad 5 oktober 2023
Uppdaterad 5 oktober 2023
Mäklarsamfundet Medlem