Mäklarpanelen
Nyhet Medlem 24 januari 2024

Mäklarpanelen: Så håller du dig motiverad på en trögare marknad

2023 innebar en trögare marknad än vanligt. Det finns tecken på ett ljus i tunneln – med en förmodat nådd räntetopp och till och med räntesänkningar i närtid, men trots det kan det dröja innan marknaden vaknar till ordentligt. Därför bad vi vår mäklarpanel att dela med sig av deras bästa knep för hur man håller sig motiverad och engagerad under perioder då marknaden är trög.

Pia-Lotta Svensson

För mig är det en del av jobbet att hela tiden förändra mitt arbetssätt beroende på marknad och jag ser det som positivt. Det ställer krav på att hela tiden utveckla och utmana oss själva. Jag skulle nog inte varit verksam i 16 år om jobbet hade varit likadant hela tiden. Jag gillar att utvecklas med ny teknik och löpande hitta nya arbetssätt för att få till affärer.  

Simon Svedlund

Försöker undvika att prata (för mycket) negativt om marknadsläget och så. Ibland kan det vara skönt att få ventilera och prata ut om hur tufft det kan vara och hur sega budgivare är med att lämna besked och säljare som inte kan ta beslut när man har ett bra bud på bordet etc, det ska man också få göra tycker jag. Men blir det för påtagligt vardagligt negativt prat så påverkar det även humöret hos en själv och hos andra.

Katarina Ljung

Mina kollegor ger mig styrka, de är på samma slagfält som jag. För mig är personalen otroligt viktig och jag ser alla som en del av min familj. Vi är världens knasigaste och roligaste gäng och det finns alltid någon man kan skratta med. Mina kollegor är som min familj och man blir glad av att träffa dem.

Skapad 24 januari 2024
Uppdaterad 6 februari 2024
Medlem Mäklarsamfundet