Mona Ehrengart
Nyhet Bransch 29 maj 2019

Mona Ehrengart - 44 år i Mäklarsamfundets tjänst

Trotjänare. Lexikon. Ovärderlig. Orden fångar inte riktigt vad Mäklarsamfundets mångårige VD-assistent Mona Ehrengart har betytt för Mäklarsamfundet. Efter nästan 44 år är det nu dags för Mona att lämna oss för en mycket välförtjänt pension. Klart att vi inte släpper iväg henne utan att intervjua henne för nyhetsbrevet.

1)    Hur hamnade du på Mäklarsamfundet?
Det var en ren tillfällighet. På pendeltåget 1975 hade jag ofta sällskap med en tjej som arbetade tvärs över gatan. Hon tipsade mig om att deras VD-assistent skulle sluta och föreslog att jag skulle söka. Jag fick jobbet. Vi var 3 personer på kansliet samt 1 konsultjurist och 1 konsult för utbildning. På den tiden utbildade sig mäklarna genom korrespondenskurs.

2)    Minns du vad du tänkte efter din första dag på nya jobbet? 
Nog för att jag tror mig ha gott minne, men nej, det är ju snart 44 år sedan!

3)    Du blev ju kvar ett tag. Vad har gjort att du har trivts så bra och velat fortsätta alla dessa år?
Även om jag haft samma tjänst/titel så har möjligheterna att utvecklats varit många. Förutom rena formaliafrågor som stadgar, styrelsearbete, organisationsfrågor har jag varit delaktig i den tekniska utvecklingen på kansliet, uppbyggnad av hemsida och digitalt medlemsregister. Det har också varit lärorikt och stimulerande att delta från start av Hemnet och Svensk Mäklarstatistik och i det löpande styrelsearbetet. 

4)    Vilket är ditt starkaste minne från åren som gått?
Alla möten med våra medlemmar vid kongresser/årsmöten och höstträffar som arrangerats runt om i landet. Under åren har jag fått många mäklarvänner. Det märktes inte minst när jag avtackades vid årsmötet den 24 maj. Förutom avtackning av styrelsen och Mäklarsamfundets kretsstyrelser fick jag en hyllning i form av stående ovationer från de samlade årsmötesdeltagarna. Jag blev mycket rörd och det fanns inte en chans att jag skulle kunna säga något mer än tack. Men TACK från hela mitt hjärta för den uppvaktningen – Ett varmt minne för livet.

5)    Vad har du för planer för ditt nya liv som pensionär? 
I sommar ska jag bara njuta med nära och kära. Till hösten får jag se, kanske någon kurs på senioruniversitet eller så. Kvalitetstid med mina barnbarn – inte bara för att det kanske behövs utan för att jag vill.

6)    Om vi ringer dig och ber om råd framöver, lovar du att svara då? 
Självklart kommer jag hålla kontakt med kollegorna och hälsa på för en kaffe. Men om någon har en fråga eller vill stämma av något, är man också alltid välkommen att höra av sig.
 

Skapad 29 maj 2019
Uppdaterad 14 mars 2023
Mäklarsamfundet