Jonas Rosén
Nyhet Bransch 2 juni 2022

Möt Mäklarsamfundets nytillträdde VD Jonas Rosén

I går gjorde Jonas Rosén, Mäklarsamfundets nytillträdde VD, sin första dag hos oss. Hur var den, vad har Jonas för bakgrund och branschkoppling och vad blir egentligen fokus under den första perioden som VD? Läs om det och mycket mer!

Varmt välkommen Jonas! Hur var din första dag?

–    Tack så mycket! Den har varit intensiv och bjudit på väldigt många nya intryck. Jag är glad över att ha fått träffa alla kompetenta medarbetare och ser fram emot att lära känna dem ännu bättre framåt.

Berätta om din bakgrund, vad har du jobbat med tidigare?

–    Jag kommer närmast från tjänsten som VD på Visit Dalarna, ett ambassadörsskap där jag fått arbeta med spännande frågor både lokalt, regionalt och centralt. Dessförinnan har jag haft olika chefs- och ledaruppdrag, framför allt inom bank och finans – jag har även jobbat nära fastighetsmäklarbranschen i olika former. Jag är en resultatorienterad människa som drivs av utveckling och att göra skillnad, så jag ser fram emot att ta mitt nya uppdrag vidare för att nå de mål som styrelsen och medlemmarna förväntar sig. När ni inte hittar mig på arbetsplatsen är jag förmodligen i naturen, på löpspåret, på cykeln eller i skidbacken.

Vad var det som lockade med fastighetsmäklarbranschen och rollen som VD för Mäklarsamfundet?

–    Jag tycker att fastighetsmäklarbranschen är en spännande bransch där det också händer väldigt mycket. Som fastighetsmäklare kan man göra väldigt stor skillnad för sina kunder i den stora, komplexa bostadsfrågan genom kompetens och det är inspirerande. Mäklarsamfundet är dessutom en fantastisk organisation med en över hundra år lång historia och ett starkt varumärke för mig sedan innan.

Vad händer framöver?

–    Till en början har jag förstås en inkörningsperiod där jag kommer att behöva lyssna in både medlemmar och medarbetare och lära mig vilka behov som finns. Jag ser fram emot att ta upp kontakten med de jag känner i branschen sedan innan och att knyta många nya kontakter.

Beskriv ditt drömboende!

–    (Skratt) Det har jag faktiskt redan! Jag bor i en underbar villa från sekelskiftet i Falun och i en lägenhet i Solna. Dessutom håller jag på att bygga mitt fjällhus i Idre.
 

Skapad 2 juni 2022
Uppdaterad 20 februari 2023
Mäklarsamfundet