Mäklarpanelen
Nyhet Medlem 7 februari 2024

Mäklarpanelen: På väg in i yrket? Tänk på det här!

Vad ska man tänka på när man är på väg in i fastighetsmäklaryrket? Den här veckan frågade vi vår mäklarpanel – bestående av Pia-Lotta Svensson, Simon Svedlund och Katarina Ljung vilka råd de hade velat ge till själva när de inledde sina karriärer.

Pia-Lotta Svensson: 

– Var beredd på att jobba hårt och spara så mycket pengar som du kan i början för att ha en buffert när det är sämre månader eller marknader. På så vis slipper man ekonomisk stress. Det tar ofta längre tid att komma igång som ny mäklare idag än vad det gjorde förr. 

Simon Svedlund: 

– Satsa hårt på att bli en väletablerad mäklare i ett specifikt område med hög omsättning av bostäder. Jag har alltid jobbat väldigt fritt och spritt. Det är visserligen roligare att jobba så tycker jag, man får följa kunder på olika geografiska områden, både villa och bostadsrätt mm. Men man blir sällan det naturliga valbara alternativet för flera bostadssäljare när man inte är välkänd i området. Att jobba mer spritt kunde jag gjort senare i min karriär. 

Katarina Ljung 

– Det är viktigt att förstå att man som nyexad fastighetsmäklare kan få jobb mer eller mindre var som helst. Därför bör man med omsorg välja var man vill jobba och inte gå i fällan att helt spela efter företagens villkor, bara för att de påstår att man blivit "vald". Lita på din magkänsla och var inte rädd för att följa den. 

Skapad 7 februari 2024
Uppdaterad 8 februari 2024
Medlem Mäklarsamfundet