Ostrontävling
Nyhet Medlem 8 februari 2018

Västsveriges snabbaste mäklare utsedd

Något alla kanske inte vet är att Mäklarsamfundets Västsvenska krets har en mycket populär tävling för mäklare och mäklarassistenter där vinnaren får kalla sig ”Västsveriges snabbaste mäklare” under ett helt år. Tävlingen sponsras förutom av kretsen även av Mäklarsamfundets samarbetspartners. 2016 var Mspecs med och sponsrade kretsens Gokarttävling, där Nicklas Arnesson från Lundin Fastighetsbyrå vann och 2017 var Värderingsdata sponsor.

<< Tillbaka till nyhetsbrevet

För att kora 2017 års snabbaste mäklare hade kretsen en tävling i ostronöppning. Johan Malm, VM-mästare i Ostronöppning 2016 och ägare till restaurang Gabriel i ”Feskekörka” höll i tävlingen som delades upp i olika heat där ett antal ostron skulle öppnas på tid. Därefter fick de tävlande poäng efter tid och även kvalitén. Efter en hårfin final och med en kvarts sekunds marginal vann Simon Alerås från Mäklarhuset Göteborg centrum titeln och fick således ta över kretsens ärofyllda vandringspokal från Nicklas Arnesson.

De öppnade ostronen avnjöts, och därefter avslutade kretsen kvällen och avrundade året med en trevlig helkväll på restaurang Gabriel med fisksoppa och skaldjursbuffé.

– Tävlingen var en rolig och annorlunda upplevelse och det var kul att nästan alla som var där testade på att öppna ostron. Det blev ett riktigt lyckat event och det var många som kom. Vi hoppas att fler kretsar blir inspirerade att anordna liknande event för medlemmarna, säger Simon Svedlund från Mäklarsamfundets Västsvenska krets.

Mäklarsamfundets Västsvenska krets ser ut att ha fått en återkommande tradition och nu ser vi fram emot att följa vem som ska vinna 2018!

Skapad 8 februari 2018
Uppdaterad 22 mars 2023
Mäklarsamfundet