God jul & gott nytt år önskar Mäklarsamfundet
Nyhet Medlem 9 december 2020

God jul & gott nytt år önskar Mäklarsamfundet

Nu börjar ett märkligt år gå mot sitt slut. Det har varit prövande för hela samhället och fastighetsmäklarbranschen har fått göra många omställningar, samtidigt som bostadsmarknaden lyckats stå sig stark. Jag vill passa på att önska alla läsare en god jul och ett riktigt gott nytt år.

Att sammanfatta 2020 är förstås svårt. 

För många har det varit ett becksvart år. Det har ställt hela samhället inför svåra prövningar och släpat sig fram i snigelfart. Förutom allt det privata som förstås har påverkats, så har fastighetsmäklarbranschen också behövt göra stora omställningar och lyckats synnerligen väl i dem. Numera är alla bekanta med allt vad handsprit på visningar, videovisningar och tidslotter innebär. 

Samtidigt har digitaliseringen tagit ett par rejäla kliv framåt genom inte minst hur vi hanterar möten. Bostadsmarknaden har visat sig stå väldigt stark när vi hemestrar och pysslar om vårt boende i större utsträckning.  Dessutom har vi fått en utredning om det centrala bostadsrättsregister branschen förespråkat i flera decennier. Att vi i samma veva dessutom fick beskedet om en utredning av startlån för förstagångsköpare var givetvis en bonus i ett år som annars lämnat mycket att önska. Slutligen är jag glad att vi startat utvecklingsprojektet för att skapa nya produkter och tjänster för landets bostadskunder.

Livet tågar alltså trots allt, på något konstigt sätt, på. Men det är förståeligt om ni, precis som vi, längtar efter en välbehövlig men coronasäkrad paus tillsammans med de allra mest nära och kära innan det är dags för nya tag. Det här det sista numret av Fastighetsmäklaren för året och tillbaka är vi den 14 januari.

Mäklarsamfundet vill passa på att önska sina läsare en god jul och ett riktigt gott nytt år, nu blickar vi framåt mot ett ljusare 2021.

Björn Wellhagen
VD Mäklarsamfundet
 

Skapad 9 december 2020
Uppdaterad 27 februari 2023
Mäklarsamfundet