Medlemskap

Välkommen till Mäklarsamfundet! Mäklaranpassad service och tillgång till en unik kunskapsbank!


Bli medlem fastighetsmäklare

Bli medlem student

Bli medlem fastighetsmäklarassistent

 

* Med bästa försäkring menar vi bäst i avseendet högst. Försäkringen täcker skador upp till 3 msek vilket är 1 msek mer än vad lagen kräver, den är dessutom billig på grund av att vi upphandlar för hela kollektivet.


Det handlar om att ge vår bransch en trovärdig röst mot myndigheter, media och konsument. Mäklarsamfundets ledord är: professionella, ansvarstagande, drivande och närvarande.

Juridisk rådgivning och kundvägledare: Våra kunniga jurister fortsätter att finnas till hands för dig som är medlem, likaså våra kundvägledare. Att möta våra allt mer upplysta och pålästa konsumenter är viktigare än någonsin när vi fortsätter att bygga förtroende för branschen.

Kretsaktiviteternas betydelse fortsätter att vara stor, se fram emot såväl utbildningar som trevliga aktiviteter ute i landet!

Lobby och Opinion: Vi fortsätter att driva på i branschfrågor och med att bygga våra nätverk i syfte att vara en viktig samhällsaktör. Nyhetsbrevet Fastighetsmäklaren förbättrar vår kommunikation med dig som medlem! Varje vecka nås du av branschens mest intressanta och relevanta nyheter, direkt i din smarta telefon, läsplatta eller dator.

Analys och statistik: Mäklarsamfundets rapporter; Mäklarinsikt, Konsumentinsikt, och Mäklarsamfundet Analys. Vår statistik har stort mediegenomslag och är viktigt i påverkansarbetet mot beslutsfattare.

Utbildningar: Vi har ett stort utbud av fort- och vidareutbildning, vi har fastighetsmäklarassistentutbildningar och ständig dialog med lärosäten och studenter för att säkra kompetensförsörjningen till branschen.

Medlemskap i Mäklarsamfundet ger dig:

Engagemang och trygghet för dig och dina kunder. Vi bygger relationer. Dina kunder får hjälp av oss.

Kvalitativ kompetens. Kunskap ger lust. Vi hjälper dig att växa som individ i ditt arbete som fastighetsmäklare.

Juridisk rådgivning och biträde. Lagar och regler är på den kunniges sida, så dra nytta av våra jurister.

Förmånliga försäkringspremier och medlemsavgifter. Information om avgifter till Mäklarsamfundet, försäkringspremier etc. Läs mer om försäkringar.

Mäklarsamfundet Juridik - med spetskompetens inom fastighetsrätt och mäklarjuridik!
Som medlem får du snabb och korrekt rådgivning. Enklare juridiska frågeställningar som inte kräver granskning av köpehandlingar eller liknande dokument och där rådgivningssamtalet inte överstiger fem minuter hos juristen - kostnadsfri rådgivning. 
För längre samtal, e-post och övrig juridisk rådgivning, såsom vid hjälp med avtalsformulering m.m., betalar du som medlem endast 466 kr exklusive moms per påbörjad kvart.
Våra jurister finns vid din sida även som ombud i tvistemålsprocesser samt biträde vid tillsynsärenden.

Blanketter – en färskvara som ständigt kräver översyn och uppdatering!
För din trygghet uppdaterar våra jurister blanketterna. Finns att tillgå via datasystem för mäklare.

Mäklarsamfundet Utbildning - utbildning är ett konkurrensmedel!
Vi erbjuder ett stort utbud av fort- och vidareutbildning i juridik, fastighetsrätt, kundvård, säljträning, kultur och många andra ämnen specialinriktade för dig som fastighetsmäklare. För dig som har din huvudsakliga verksamhet inom Jord och skog, Kommersiella fastigheter eller Bostadsrätter finns grundutbildning och årliga seminarier inom varje specialistområde. För medlemmar rabatteras kurserna med 20 %. Läs mer om aktuellt kursutbud.

Samarbetsavtal - vi har avtal som ger dig förmåner och rabatter som gagnar dig i din mäklarverksamhet.

Marknadsför dig med M-loggan - för dina kunder är det viktigt att du är medlem i Mäklarsamfundet. Vi ger information om mäklartjänsten.

Kollegial sammanhållning - är viktig oavsett om du arbetar på ett mindre eller större mäklarföretag. Mäklarsamfundets lokala kretsar bjuder in dig till allt från lunchmöten till bowlingkvällar.

Ansvars- och rättsskyddsförsäkring. Försäkringsbeloppet är på 3 miljoner kronor per skadetillfälle. Detta är således ett högre belopp än vad fastighetsmäklarlagen kräver. Försäkringen täcker i första hand det ansvar som kan träffa mäklaren i enlighet med fastighetsmäklarlagen under den tid försäkringen har varit i kraft.

Via försäkringsmäklare kan vi erbjuda dig tilläggsförsäkringar som är speciellt anpassade för dig som fastighetsmäklare.

Information om avgifter till Mäklarsamfundet, försäkringspremier m.m.

Stadgar och etiska regler för Mäklarsamfundets medlemmar.

Kontakta Martina om du har frågor om medlemskapet

Martina Lindberg
Martina Lindberg
Medlemsansvarig, Krets- och företagskontakt
Skapad 5 juli 2018
Uppdaterad 25 mars 2024