Höst på bostadsmarknaden
Nyhet Bransch 22 augusti 2019

På tröskeln till en händelserik höst

När årets första nyhetsbrev nu dimper ned i inkorgen är det säkert många som redan har börjat jobba. På Mäklarsamfundet är många tillbaka i tjänst efter semestrarna. Vi ser fram emot en händelserik höst.

Innan sommaren bröt ut hann vi med en hel del. I maj hölls ett lyckat och välbesökt årsmöte och på det följde en fantastisk kväll i Stockholms Stadshus med över 700 medlemmar och gäster för att fira Mäklarsamfundets hundraårsjubileum. Varmt tack till alla er som kom och förgyllde en underbar kväll! Innan semestern hann vi också med att göra en för Mäklarsamfundet viktig investering, som kommer bidra till en stark och vital organisation även i framtiden. Mäklarsamfundet är numera ägare till en hyresfastighet på Kungsholmen i Stockholm. Fastigheten har 33 hyreslägenheter och tre kommersiella lokaler. Därefter hann vi också med ett Almedalsbesök där vi både deltog i andras evenemang och arrangerade eget. 

När nu hösten försiktigt närmar sig kan det vara på sin plats att blicka framåt. Trots den storslagna festen i Stadshuset pågår faktiskt hundraårsjubileet året ut. Faktum är att det var den 12 september 1919 som Greve Carl Mörner med branschkollegor grundade Sveriges Egendomsmäklareförening, som senare skulle komma att kallas Mäklarsamfundet. Alla medlemmar har fått ett magasin som berättar Samfundets och branschens historia hem i brevlådan. Under hösten färdigställer vi också en jubileumsbok med samma tema. Den kommer att finnas för beställning på vår hemsida. Här på kansliet är nya medarbetare på väg. I slutet av september börjar Fanny Norsten på juridikavdelningen. Fanny kommer närmast från Huddinge kommun där hon bland annat sysslat med bygglovshantering. Henne får ni lära känna närmare i senare nyhetsbrev. 

Här i nyhetsbrevet fortsätter vi som vanligt att rapportera om de viktigaste branschnyheterna, analysera politik, ekonomi, debatt och samhällsutveckling och, så klart, leverera branschens vassaste och mest aktuella juridiktexter. Så här i säsongens första nyhetsbrev så vill vi också passa på att efterlysa mer läsardialog. Vad vill ni läsa om i höst? Finns det frågor och områden vi borde skriva mer eller mindre om? Spännande intervjupersoner att kontakta? Hör gärna av er med förslag och idéer till oss! 

Joakim Lusensky 
Analys- och Kommunikationschef, Mäklarsamfundet 
 

Skapad 22 augusti 2019
Uppdaterad 13 mars 2023
Mäklarsamfundet