Nyhet Bransch 17 augusti 2017

Ingrid Eiken Holmgren: "En bra tid för förändring"

Igår, onsdagen den 16 augusti, offentliggjordes att jag har valt att lämna min tjänst som VD för Mäklarsamfundet i början av 2018. Det har snart gått sex år på detta roliga och speciella jobb, som jag rekryterades till för att göra fastighetsmäklare och branschen mer tongivande i samhällsdebatten, en mer efterfrågad samtalspart till beslutsfattare och en självklar remissinstans. Den resan började med stenhårt arbete från dag ett och idag är det där vi befinner oss. Det har till och med gått lite bättre än jag vågade hoppas på.

Jag har haft roliga och intressanta år där jag trivts med och känt ett stort förtroende från både styrelsen och medlemmarna. Jag är stolt över att som VD i Mäklarsamfundet fått företräda över 80 procent av landets fastighetsmäklare. Nu är en bra tid för förändring, fast först och främst vill jag avsluta uppdraget som vd på ett bra sätt. Det är ”business as usual” till början av 2018! Jag vill gärna säga det jag sagt många gånger tidigare, att jag känner mig privilegierad som har fått jobba i en samhällsviktig bransch, som medverkar till att människor kan köpa och sälja bostäder och fastigheter på ett tryggt och bra sätt.

Vi har en spännande höst framför oss med strålkastarljuset riktat mot stora och viktiga frågor för såväl fastighetsmäklarbranschen som bostadsmarknaden. Parallellt med att en grupp inom Mäklarsamfundets styrelse under ledning av ordförande Anders Edmark arbetar med att hitta en efterträdare till mig jobbar jag vidare som vanligt, med samma energi och glädje som jag alltid gjort.

Väl mött i höst,

Ingrid Eiken Holmgren 

Pressmeddelandet från den 16 augusti kan läsas här!

Skapad 17 augusti 2017
Uppdaterad 23 mars 2023
Mäklarsamfundet