Mäklarsamfundet
Nyhet Bransch 3 juni 2020

Mäklarsamfundet startar utvecklingsbolag

Mäklarsamfundet startar utvecklingsbolag för att stärka anseendet, skapa nya produkter och tjänster inom fastighetsmäklarbranschen, med fokus på det bästa för landets bostadskunder.

Styrelsen för Mäklarsamfundet har utsett Kenneth Ivarsson som VD för det nya utvecklingsbolaget. Kenneth Ivarsson kommer också att tillträda tjänsten som VD för Svensk Mäklarstatistik AB som Mäklarsamfundet är ensam ägare av sedan april 2020.

Kenneth har mångårig erfarenhet av fastighetsmäklarbranschen, att driva företag och att arbeta inom Mäklarsamfundet, bland annat som arbetande styrelseordförande i Mäklarsamfundet system/Mspecs, som idag har en betydande marknadsandel med den svenska fastighetsmäklarkåren som kunder.

– Det är fantastisk hedrande och inspirerande att jag får chansen att vara med och skapa ytterligare kund- och mäklarnytta i den svenska bostadsmarknaden. Vi lever i en tid där utmaningarna inom branschen är större än någonsin, vilket ställer särskilt stora krav på innovation och utveckling, säger Kenneth Ivarsson.

– Vår bransch består av många fantastiskt duktiga varumärkesägare och mäklarföretagare som varje dag tillsammans med sina medarbetare arbetar hårt för att skapa mesta möjliga kundnytta. Det utgör en stark bas och potential för utvecklingsbolagets framgång, säger Kenneth Ivarsson.

Mäklarsamfundet representerar mer än 84 procent av Sveriges fastighetsmäklare. Mäklarsamfundet är också delägare i Sveriges största bostadssajt Hemnet.

För frågor kontakta Mäklarsamfundets VD, Björn Wellhagen 0708-995865

Skapad 3 juni 2020
Uppdaterad 3 mars 2023
Mäklarsamfundet