Nyhet Bransch 9 november 2017

Flyttfeber!

Just nu råder det organiserat kaos på Mäklarsamfundet. Om två veckor flyttar Mäklarsamfundet till nya fräscha lokaler på andra sidan gatan. Nyhetsbrevet Fastighetsmäklaren har pratat med Anna From som är projektledare för flytten om varför flytten sker nu och när inflyttningsfesten är.

Efter 22 år flyttar Mäklarsamfundet till nya lokaler, varför sker flytten nu?
– Hagahuset som fastigheten vi sitter i heter har fått nya ägare. De har stora planer för huset vilket gör att vi på sikt inte kommer att kunna sitta kvar. Vi har suttit i relativt stora lokaler, och nu får vi ytor som på alla sätt är mer anpassade för vår verksamhet som den ser ut idag.    

Mäklarsamfundet kommer flytta till nya lokaler på andra sidan gatan, varför väljer Mäklarsamfundet att vara kvar i samma område?
– Vi sitter på ett riktigt bra läge här i Solna. Det är goda kommunikationer och ett område som nästan håller på att växa ihop med centrala Stockholm så det var naturligt för oss att söka nya lokaler i samma område.

Hur går det med alla förberedelser inför flytten?
– Allt går enligt tidsplanen och flyttlasset går den 23 november.

Vilka möjligheter ser du med de nya lokalerna? Vad kommer att bli annorlunda?
– Våra nya lokaler är ljusa och har riktigt härliga sociala ytor. Mspecs och Mäklarsamfundet kommer att fortsätta att sitta tillsammans och i de nya lokalerna kommer vi att komma varandra ännu närmare. 

När man röjer, städar och slängar efter 22 år hittar man väl en hel del gamla grejer? Nått särskilt kul eller minnesvärt som ni har hittat i gömmorna?
– Ja, man hinner onekligen samla på sig en del på 22 år. Det har kommit fram mycket rolig elektronik med minst 20 år på nacken och något vi fann i gömmorna som ska få följa med oss vidare är ett porträtt på vår grundare; Greve Carl Mörner.

Sista och viktigaste frågan, när är inflyttningsfesten?
– Vi planerar så klart för att kunna bjuda in våra medlemmar och samarbetspartners när vi landat och kommit iordning i våra nya lokaler. Vi återkommer med inbjudan.

Caroline Berg
Redaktör

Skapad 9 november 2017
Uppdaterad 22 mars 2023
Mäklarsamfundet