Niklas Rollgard
Nyhet Bransch 22 april 2021

Niklas Rollgard ny chefsjurist vid Mäklarsamfundet

I samband med att Mäklarsamfundets mångårige chefsjurist Jonas Anderberg tillträder en nyinrättad tjänst som koncernjurist tar förbundsjuristen Niklas Rollgard över rollen som chefsjurist. Niklas Rollgard är en av branschens mest erfarna jurister, med bakgrund på bland annat Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och som chefsjurist vid Fastighetsmäklarförbundet FMF.

Niklas Rollgard har arbetat som förbundsjurist på Mäklarsamfundet sedan 2018. Dessförinnan var han chefsjurist vid Fastighetsmäklarförbundet FMF. Innan dess arbetade han med bolagsjuridik och mäklarrådgivning på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

- Detta är det finaste uppdrag man kan ha som jurist i fastighetsmäklarbranschen och jag är såklart hedrad över att vara Mäklarsamfundets val. Som den största branschföreträdaren har vi ett digert arbete framför oss, inte minst till följd av den nya fastighetsmäklarlagen, och jag förväntar mig att jag och mina kolleger kommer att ha fullt upp framöver. Därför är jag också glad över möjligheten att även framåt få tillgång min företrädare Jonas Anderbergs enorma erfarenhet och kompetens, säger Niklas Rollgard.

Som chefsjurist tar Niklas Rollgard det övergripande ansvaret för Mäklarsamfundets juridikavdelning och det juridiska erbjudandet till medlemmarna. I rollen ingår även ett tätt samarbete med koncernjuristen Jonas Anderberg i många frågor, inte minst de branschjuridiska med deltagande i utredningsarbete, remissyttranden och övriga samhällskontakter.

- Niklas Rollgard har snabbt blivit en mycket uppskattad medarbetare, både bland kollegorna och våra medlemmar. När Jonas Anderberg nu kommer att ägna sig mer åt de branschjuridiska frågorna och Niklas tar över den dagliga driften av Mäklarsamfundets juridikavdelning får vi en lösning där två av branschens mest kompetenta jurister samarbetar nära för att stärka medlemsnyttan på juridikområdet, säger Björn Wellhagen, VD Mäklarsamfundet.
 

Skapad 22 april 2021
Uppdaterad 27 februari 2023
Ny på jobbet