Alba Ehn Randberg, Andreas Strandberg
Nyhet Medlem 26 januari 2023

Välkomna Mäklarsamfundets nya jurister – Alba och Andreas

Med två nya rekryteringar så är Mäklarsamfundets juristavdelning nu fulltalig. Ta chansen att bekanta dig med Alba Ehn Randberg och Andreas Strandberg, de två senaste förstärkningarna till avdelningen.

Andreas Strandberg

Vad har du för yrkesbakgrund?  

Senast kommer jag från en byrå som framför allt arbetade med fastighetsförvaltning vilket i praktiken innebar att jag arbetat mycket med hyresrätt. Under studietiden arbetade jag på en advokatbyrå som inriktade sig på humanjuridik. Dessförinnan har jag många år bakom mig inom försäljning i alla dess former, både som butikschef och som säljare. 

Vad var det som lockade med just Mäklarsamfundet? 

Innan jag snubblade in på juristprogrammet var min initiala avsikt att studera till mäklare då det kändes som en naturlig utveckling med hänsyn till min yrkesbakgrund inom försäljning. Det känns såklart superintressant att få chansen att kombinera juridiken med en bransch jag har ett genuint intresse för. Mäklarsamfundet är också en väletablerad och mycket ambitiös organisation där det finns enormt mycket kompetens som jag ser fram emot att ta del av.  

Vad är det första du kommer att ta tag i? 

Det första jag kommer att ta tag i är att sätta mig djupare i de relevanta rättsområdena, lära mig arbetsplatsens rutiner och bekanta mig alla medarbetare! 

Vad är ditt drömboende? 

På kort sikt hade jag gärna bott i en sekelskifteslägenhet i Råsunda. Solna ligger mig varmt om hjärtat, och Råsunda framför allt har attraktiva, mycket vackra gamla byggnader med närhet till natur och fina promenadstråk såväl som närhet till bra kommunikationer och innerstaden. 


Alba Ehn Randberg

Vad har du för yrkesbakgrund?  

Innan jag bytte till Mäklarsamfundet jobbade jag på en juristbyrå med fokus på ekonomisk familjerätt och fastighetsrätt. Mellan min juristexamen och mitt senaste arbete hann jag vara en sväng på Kronofogdens skuldsaneringsenhet. Under mina studier arbetade jag med arvsrättsliga frågor hos en ideell organisation samt som juridisk rådgivare på samma juristbyrå som jag sedan började arbeta på efter min examen. 

Vad var det som lockade med just Mäklarsamfundet? 

Jag sökte mig till Mäklarsamfundet då jag hade hört väldigt gott om Mäklarsamfundet som arbetsplats och jag såg dessutom en chans att fördjupa mig i ett juridiskt område. Då en av mina absolut mest kompetenta kollegor tidigare arbetat på Mäklarsamfundet lockades jag av den kompetensutveckling som erbjuds här. Mäklarsamfundet har hittills motsvarat mina förväntningar! 

Vad är det första du har tagit tag i? 

Det första jag tog tag i var att lära känna alla mina nya härliga kollegor och sätta mig in i rättsområdet. 

Vad är ditt drömboende? 

Mitt drömboende är en ”glasbox” ute i skogen. En modern byggnad med stora fönsterpartier och skogutsikt som inger en känsla av att vara utomhus. 

Skapad 26 januari 2023
Uppdaterad 20 februari 2023
Ny på jobbet