Pernilla Schörling
Nyhet Bransch 21 oktober 2021

Hon är Mäklarhusets nya vd

Mäklarsamfundet har tagit ett snack med Pernilla Schörling som tillträder som Mäklarhusets nya vd den 17 januari 2022. Hon berättar om de erfarenheter hon tar med sig från sin tidigare bransch, vad hon vill uppnå under sitt första år som vd och vad hon själv har för drömboende.

Hej Pernilla och grattis till ditt nya jobb! Berätta kort om vilken bakgrund du har.

–    Hej och tack! Det känns verkligen spännande. Branschen är ny för mig då jag har en lång bakgrund från olika roller inom detalj- och dagligvaruhandeln. Min nuvarande roll är som Chef Försäljning och affärsstöd på ICA Supermarket Sverige. Därför kommer jag att gå in i branschen med kunden och konsumenternas ögon när jag börjar i januari.

Vad lockade med rollen som vd hos Mäklarhuset?

–    Flera delar. Först och främst så är det viktigt för mig att arbeta i ett företag som jag kan stå för och som aldrig tummar på kvalitet gentemot kunder eller andra gränssnitt. Min bild är att jag kan stå för Mäklarhusets varumärke då det signalerar kvalitet, värme och professionalism. Fastighetsmäklare arbetar med det som för de allra flesta är livets största och svåraste affär och det måste vi ha respekt för – det finns inte utrymme för fel eller snedsteg.

Innehållet i uppdraget är jätteviktigt och primärt när man byter roll som jag gör. Mäklarhuset står inför en resa som kommer innebära arbete med förändring, affärsutveckling och tillväxt. Jag trivs bäst bland svåra frågor, mycket arbete och stora utmaningar och känner en stor ödmjukhet inför att få vara med på Mäklarhusets resa.
 
Vad vill du uppnå under ditt första år som vd?

–    Först och främst vill jag lära känna min organisation på huvudkontoret och skapa kontakt och bra dialog med verksamhetsutövare och mäklare inom Mäklarhuset och våra partners. Jag har mycket att lära och primärt kommer det handla om att förstå och få en bra överblick över branschen och verksamheten. Styrelseordförande, styrelsen och vVD har beskrivit en del av vad vi står inför och jag ser framför mig att vi har strategin klar samt påbörja en del av våra aktiviteter under första året.

Beskriv ditt eget drömboende!

–    Familjens och vännernas besök skapar mitt hem, det är min utgångspunkt. Efter 12 års daglig pendling mellan Stockholm och Västerås valde vi att flytta till centrala Stockholm och trivs jättebra även om vi saknar närheten till nära och kära i Västerås. Får jag välja fritt – helt utan begränsningar – så säger jag centralt i en stad men i en lugn del med umgängesytor, gästrum, stor terrass eller balkong samt möjlighet till egen grill och pizzaugn. En riktigt bra kaffemaskin är förstås också viktigt!
 

Skapad 21 oktober 2021
Uppdaterad 20 februari 2023
Ny på jobbet